10.05.07
16:27
На хоризонален лег завършвам с 2 серии по 95 кг, 8 повторения, но от 3 тренировки насам едвам правя 6 повторения и мноо се дразня и не разбирам къде ми отиде силата, надявах се скоро с 100 да започна, а то.... . Дали не трябва да разнообразя нещо... дайте съвет.
10.05.07
16:44
Причините може да са много: умора в училище или на работа, нередовни тренировки, пролетна умора, прекъсване на приема на суплементи или просто лош ден. На мен също ми се е случвало, не се притеснявай. Увеличи приема на комплексни въглехидрати.
Дано да е лош момент, защото почивката си я имам, пия протеини и си тренирам редовно и все пак дали не трябва да промяна нещо - упражнението, сериите или повторенията ? Правя по 4 серии - 8 повторения
10.05.07
18:48
Бате, 95 кила на лега не са НИКАК малко. Не мисля, че има от какво да се притесняваш.
казано от Paliacho на 10.05.07, 16:27:
На хоризонален лег завършвам с 2 серии по 95 кг, 8 повторения, но от 3 тренировки насам едвам правя 6 повторения и мноо се дразня и не разбирам къде ми отиде силата, надявах се скоро с 100 да започна, а то.... . Дали не трябва да разнообразя нещо... дайте съвет.
Ако тренираш целогодишно тежко, неизбежно се стига до това.Правиш ли почивки от поне една седмица между отделните програми, тренираш в определени периоди по - леко ?
казано от Alkorin на 10.05.07, 23:18:
Ако тренираш целогодишно тежко, неизбежно се стига до това.Правиш ли почивки от поне една седмица между отделните програми, тренираш в определени периоди по - леко ?
Ами в интерес на истината, нямам периоди, в които да тренирам по-леко. Почивката между едни и същи мускулни групи ми е 5 дни. Какво предлагаш по-конкретно ?
казано от Paliacho на 11.05.07, 09:48:
казано от Alkorin на 10.05.07, 23:18:
Ами в интерес на истината, нямам периоди, в които да тренирам по-леко. Почивката между едни и същи мускулни групи ми е 5 дни. Какво предлагаш по-конкретно ?
Най - важното са почивките мужду програмите, както казах поне 1 седмица тогава мускулите които си тренирал се възтановяват напълно и порастват още повече, ако си спазваш храненето де.Другото е като тренираш към 3 месеца последните 2 седмици да са с по леки килограми, тези два варианта са взаимнозаменими според мен или почиваш напълно или тренираш по - леко, но едното трябва да го правиш за да се възтановиш иначе след време невромускулната система се срива в следствие на нон- стоп покачващото се и продължително натоварване.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 11.05.07 10:44.
За да съм сигурен, че те разбрах :- 1.- 7 дни между трениривките на едни и същи мускули 2. - на всеки 3 месеца да правя леки трениривки последните 2 седмици. И тези два варианта са взаимозаменяеми, или ...? Може би ще последвам първия вариант, и без това не видях програма като моята с 5 дни почивка между еднаквите тренировки.
Имах подобна случка.
2-3 тренировки подред, голям спад.
Накрая се принудих да сваля килата. Опитах се с по-малко кила и повече повторения - около 8..ама едвам ги стигнах.
В крайна сметка, следващата тренировка вече бях започнал да ги качвам, даже правих с повече кила, отколкото отпреди спада.
Опитай да направиш една-две тренировка с по-леко. Разнообразието помага.
моят съвет е да си починеш нацяло десетина дена.много помага - от личен опит го казвам.и не се притеснявай - за толкова време няма да спаднеш!
казано от Paliacho на 11.05.07, 11:25:
За да съм сигурен, че те разбрах :- 1.- 7 дни между трениривките на едни и същи мускули 2. - на всеки 3 месеца да правя леки трениривки последните 2 седмици. И тези два варианта са взаимозаменяеми, или ...? Може би ще последвам първия вариант, и без това не видях програма като моята с 5 дни почивка между еднаквите тренировки.
Не, вариант 1 е пълна почивка без никакви тренировки най - малко една седмица, може и две след като завършиш дадена програма колкото трае тя 2 или 3 месеца.
12.05.07
17:43
Да, а след почивката ще имаш и по добри резултати от сегашните.