08.12.04
19:58
Интересно ми е ,кога може да се каже ,че даден човек е достигнал генетичният си потенциал на развитие-на сила,на маса..?Всеки има такъв ,все пак природата е поставила някакви граници ,но как се разбира/усеща това ?Какво се прави ако си достигнал своите предели? Ще се радвам ако споделите своите мнения по темата.
09.12.04
01:03
Според мен е така. :arrow: Предел точен няма. Но просто от един период нататък почваш да качваш толкова малко, че няма смисъл да се мъчиш. Говорим за над 5 години редовни тренировки :twisted: . Затова много от хората занимаващи се с културизъм, които не са удоволетворени от максимума ( върха който са постигнали в развитието си ) прибягват до стероиди. Проблема в цялата работа е че повечето, които ги ползват не са дори и на една десета от развитието си. :wink:
И аз смятам, че точната дума не е предел. В началото нещата се получават лесно, после по-трудно, а след известно време за всяка капчица успех трябва да се бориш яко. Аз съм на мнението обаче, че 90% от трениращите не достигат своя предел поради ред причини - неправилно трениране, хранене, режим като цяло. Стига да имаш желание, си в състояние “всеки ден” да научаваш нещо ново за своя организъм и процесът няма край, защото и организмът се променя с течение на времето. В този смисъл - пердела не може да бъде достигнат, просто себепознаването трябва да се издигне на по-високо ниво и прогресът (дори и минимален) ще е отново налице.
Поздрави! :)