сладолед ?

09.05.07
12:35

Много ли се пълнее от него ? Много ме изкушава , а съм на НВД  дали е фатално 1 фунийка на ден ??????

09.05.07
14:19

Ми за момиче...ако се движиш много... всичко е условно.

09.05.07
14:36

да.сладоледа е една от калоричните храни.И аз го обожавам ама няма да ям.

09.05.07
14:46

Ама има нисък гликемичен индекс... и не е чак толкова калоричен ~ 200 kkal (сравнение със шоколади и вафли).

09.05.07
14:54

то и на мен ми се струва че е по добре от вафли. Чувам че някои препоръчват да се залъгва глада за сладко с мед или фъстъчено  масло, но ми се струва че  те са доста  по калорични може и да бъркам

09.05.07
15:04

Или си спазваш режима или няма смисъл въобще да го правиш. Като те изкушава толкова много нещо си го хапни на зареждащия ден в умерено количество.

09.05.07
15:21

Или пък прави РБР + Спорт -> също е доста ефективно за поддържане и сваляне на кила ;)

Мнението беше редактирано от Bio на 09.05.07 15:22.

15.05.07
09:13

Да ви кажа от 09.05.07 си хапвам всеки ден сладолед,  и  не съм забелязала  да качвам даже май отслабвам ,което ми е странно, но ме устройва де.

15.05.07
11:36

казано от беба на 15.05.07, 09:13:

Да ви кажа от 09.05.07 си хапвам всеки ден сладолед,  и  не съм забелязала  да качвам даже май отслабвам ,което ми е странно, но ме устройва де.

Нормално ако си на отрицателен калориен баланс.
Ако за теб е важно просто да свалиш килограми независимо как, нямам  какво да добавя..., но все пак ако се интересуваш как е най-добре да го постигнеш то тогава сладоледа няма място в режима ти.

15.05.07
12:22

Ми за сега това ми се явява обяда, вечер таратор и малко месце, и малко слънчоглед пред телевизора около 50 гр. Забелязвам че с 1 сладолед се засищам и не огладнявам до вечерта.

15.05.07
12:29

Жалкото е ,че не си единствената ами много момичета (а и не само) се хранят като теб.Мисля,че получи отговор на въпроса за сладоледа.От там нататък щом ти се казва,че не е от предпочитаните храни (дори напротив),а ти ти си си решила да го ядеш и го правиш,едва ли някой от колегите ще тръгне да те убеждава в нещо защото в един момент каквото и да се каже то няма да има смисъл в твоя случай.

16.05.07
09:58

Сладоледът не трябва да ти се явява обяд или каквото и да е основно хранене, защото няма необходимата хранителна плътност за основно ястие. Но пък за сметка на това, консумацията на сладолед води до удоволствие, което е не за пренебрегване. Но ако наистина, ако не ти се отразява на теглото в дългосрочен план, не виждам причина да не похапваш по 100-200 гр от време на време. Лято е. А и хората отслабват не само с НВД - и с 200-300 грама въглехидрати на ден може да се отслабва, ако си забързаш метаболизма, ако спортуваш и така нататък. Приемането на ВХ и мазнини обезпечава, че организмът няма да гори АК. Разбира се, ако не се движиш достатъчно, сладоледът няма място в твоя режим.

16.05.07
12:43

Карам вело по 1 час всеки ден. А относно засищането  забелязах, че ако се храня по обилно  повече огладнявам и ми прималява ако не поема харана като  огладнея така обаче трудно се смъкват килца. Следвах един НВД режим и трябва да ви кажа че качих вместо да сваля, мисля че поради факта че огладнявах на всеки 2 - 3 часа, и естествено се хранех уж месо и яйца ама то си е все храна. Мисля че е много индивидуално отслабването,  неможе  за всички да важат еднакви правила.

16.05.07
15:43

Добре и в крайна сметка като чета тука мненията...дайте да се откажем доживотно от сладоледите и шоколада.За промишлени количества никой не говори.Но когато поддържаш тегло и всичко това се вмества в калорииния баланс за деня,защо да не хапнеш 2-3 пъти седмично по 1 сладолед?! За себе си лично съм установила,че когато дълго се лишавам от една или друга храна и мисля само за нея и колко ми се яде.Резултата е,че като хапна сладко не приключвам с 1 парченце...стигнала съм до извода-като ми се дояде по-добре да хапна малко,от колкото в един момент желанието да пребори волята и да стане мазало.Не казвам,че това е правилното...просто така съм решила за себе си;)

16.05.07
20:51

казано от arji на 16.05.07, 15:43:

Добре и в крайна сметка като чета тука мненията...дайте да се откажем доживотно от сладоледите и шоколада.За промишлени количества никой не говори.Но когато поддържаш тегло и всичко това се вмества в калорииния баланс за деня,защо да не хапнеш 2-3 пъти седмично по 1 сладолед?! За себе си лично съм установила,че когато дълго се лишавам от една или друга храна и мисля само за нея и колко ми се яде.Резултата е,че като хапна сладко не приключвам с 1 парченце...стигнала съм до извода-като ми се дояде по-добре да хапна малко,от колкото в един момент желанието да пребори волята и да стане мазало.Не казвам,че това е правилното...просто така съм решила за себе си;)

Ако прегледаш отново постовете ще забележиш, че момичето, което пита иска да ОТСЛАБВА. За да стане тази работа човек се въоръжава с познание как да стане това, с търпение и с воля. Иначе няма смисъл. Или стисташ зъби месец, два колкото е необходимо или по- добре не се мъчи.
В ситуация, в която човек няма нужда и желание да отлабва спокойно може да  се “глези” разни неща  стига това да е умерено.
В конкретната ситуация си мисля, че на беба и липсва воля.
Какъв е смисъла да търчиш с часове по кардио уреди и накрая да се наядеш със сладолед?! Да не говорим ,че днес сладолед, утре шоколад..... и накрая какво.....?!

16.05.07
21:06

казано от buhtata на 16.05.07, 20:51:

Какъв е смисъла да търчиш с часове по кардио уреди и накрая да се наядеш със сладолед?! Да не говорим ,че днес сладолед, утре шоколад..... и накрая какво.....?!

1. Подпомагаш си отрицателния калориен баланс
2. Забързваш метаболизма
3. Тонизиране на мускулатура

16.05.07
21:21

казано от Bio на 16.05.07, 21:06:

казано от buhtata на 16.05.07, 20:51:

1. Подпомагаш си отрицателния калориен баланс
2. Забързваш метаболизма
3. Тонизиране на мускулатура

До колко дни организма на момичето ще привикне към този НЕПРАВИЛЕН отрицателен баланс...., до колко дни ще превключи на “икономичен” режим.... и след колко дни ще си възвърне загубените  кг.???
Накрая ще си остане само с тонизираната мускулатура защото с три хранителни приема, които включват сладолед, таратор с месо и семки и ? (нещо си)  така ще си “забърза” метаболизма, че няма да може да си го догони!

17.05.07
09:32

Организмът превключва на икономичен режим, когато е лишен от енергия т.е когато внасяната енергия е далеч под необходимата за него. Мазнините и най-вече въглехидратите, които човек приема, обезпечават енергийните нужди на организма. Дали от въглехидрати, дали от АК или мазнини, получената енергия си е енергия. И енергията получена от разграждането на сладоледа, мазнините или протеините в храната си е енергия. Проблемът е, че въглехидратите дават много енергия наведнъж, но ако не се прекалява системно, ако има движение, тази енергия бързо се изразходва или се складира  в гликогенните депа, и чак на последно място се превръща в триацилглицероли (които са основно гориво на мускулите и сърцето в покой). Т.е има динамика с образуването и разграждането на ТАГ. И лично съм забелязал, че въглехидратите точно бая забързват метаболизма. Има много хора, които и с въглехидратен прием 200-300 грама пак отслабват. Разбира се, не отричам ефективността на НВД. Но преди да се подложим на нея, защо не пробваме да увеличим двигателната си активност и ще видим, че резултатите няма да закъснеят.

Но с едно съм съгласен - менюто има ниска хранителна плътност - твърде еднообразно е

17.05.07
10:50

Само да отбележа ,че аз не се тъпча със сладолед след кардио както беше казано .  По -скоро чрез кардио изгарям това което съм приела като въглехидрати.

17.05.07
11:09

Bio, аз немога да разбера какво се опитваш да ме убедиш?! Има най-различни режими на хранене, но в случая момичето казва, че е на НВД, не на РБР, не е на режим с въртене на въхлехидрати, а на НВД и пита може ли в такъв случай да яде сладолед.
беба, изказването ми относно “тъпченето” беше образно. От тук нататък ти решаваш какво ще правиш.

23.07.07
10:06

казано от buhtata на 17.05.07, 11:09:

Bio, аз немога да разбера какво се опитваш да ме убедиш?! Има най-различни режими на хранене, но в случая момичето казва, че е на НВД, не на РБР, не е на режим с въртене на въхлехидрати, а на НВД и пита може ли в такъв случай да яде сладолед.
беба, изказването ми относно “тъпченето” беше образно. От тук нататък ти решаваш какво ще правиш.

Абсолютно си права ! подкрепям те на 100%!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1