18.05.07
11:54
Здравейте, имам един въпрос - инструкторът ми е направил хранителна диета (релеф - за изчистване на мазнините), при която преди кардиото (1 час велоергометър) хапвам два белтъка и черно кафе, а след него - 5 лъжици мюсли+1/2 кисело мляко. Понеже навсякъде, където четох, се препоръчва след кардио да се ядат белтъчини, а не въглехидрати, дали не е по-правилно да заменя мюслито с някаква друга храна. Мерси предварително.
Ако кардиото е сутрин кафе може, храна била тя и яйчни белтъци не ти препоръчвам.Правиш си кардиото и след него ядеш яко белтъци.Час-два след това можеш да хапнеш мюслите.А пък ако вместо мюсли ядеш овесени ядки още по-добре ще направиш ;)
18.05.07
16:14
Всъщност той ми написа за белтъците преди кардиото, че спомагали да не почне да се губи мускул при тренировката на велоергометъра, а само мазнини. Да не се сваля изобщо, а само от проблемът с мазнините. А за овесените и аз бях на това мнение, но ре4е че мюслито било по-подходящи, че имало по-разнообразни вещества, нещо такова. Мерси за отговора :)
Мнението беше редактирано от michael_popov на 18.05.07 16:16.
Принципно е прав за белтъците, веднага ми стана ясно защо ти ги е препоръчал, но иначе какъв е смисъла да е кардиото сутрин ?
Идеята е, че нивото на инсулина е много ниско и всякакъв прием на храна малко или много го вдига.Мускулна маса не се гори толкова лесно, особено ако спазиш препоръките ми за следтренировъчно(след кардио) хранене.
А за мюслите - избора е твой, просто вътре има повечко плодове (фруктоза).
по здрави
закуската преди сутрешно кардио до голяма степен обезмисля ранното ставане :).... ,нали все пак основната му цел е директно да започнем с изгарянето на мазнини,като основен източник на енергия при конкретното аеробно натоварване,поради изчерпаните по време на сън гликогенни резерви.
(основен +)
1Тогава организма е принуден да гори директно от мастните депа
2позволява ни да не разтягаме до безкрайност тренировъчните единици(+ максимална концентрация при по-късната силова тренировка) с допълнително кардио след тях
....недостатък е -
1 ранното ставане(голяма жертва,особено ако е за сметка на съня)
2 разхождането до фитнеса повече от веднъж дневно :-)
идеалното решение би било ергометър вкъщи ;-)
18.05.07
19:23
То това си е идеята - взел съм си велоергометър и си въртя сутрин. Ок, значи зарязвам белтъка преди кардиото и взимам след това. Иначе тренировката във фитнеса е за 4 пъти седмично+15 минути кардио, за да мина в аеробен (май така беше) режим и силова след това. Дали обаче не прецаквам мускулите така - и сутрин кардио до час, при това 4 пъти седмично сутрин и отделно във фитнеса тия 15 минути пак 4 пъти. То все ще серазбере де, ама...
Ефекта от кардио тренировката се губи след 48 часа(май толкова беше ..... не помня вече), така че го прави през ден.
Върти 35мин с пулс:
220 - годините ти * 80%
Ако правилно съм разбрал почваш в залата с кардио 15 мин и после силова.Ако да - тотално грешно.Върти се в края на тренировката, когато гликогена е изчерпан.Само че 15 мин са нищо, а и като въртиш сутрин няма смисъл и вечер.