Инсулинов шок

DC

18.05.07
15:01

Искам да попитам нещо , та значи нали след приемането на определено количество бърви въглехидрати ( да кажем 80 - 100 гр ) нивото на инсулина в кръвта се вдига  и спира процеса на горенето на мазнини ? Въпроса ми е - след колко време всичко се нормализира , имам предвид след колко време инсулина си се връща в нормални граници - 2 - 3 часа  може би ? :)

18.05.07
21:09

Индивидуално е предполагам.. едва ли има някакви остановени норми..

SP

21.05.07
18:24

На 2рия час нивото на инсулина трябва да е нормално. Такова изследване се прави във всяка лаборатория - казва се обременяване с глюкоза и ти замерват нивото на кръвната захар след прием на 75гр глюкоза. На втория час би трябвало глюкозата в кръвта да е като преди приема, тоест и нивто на инсулина да е същото.

21.05.07
18:30

@Sportex - не трябваше да му казваш, че ще вземе да се шокира :)
Това ме заинтересува.Дай някой линк ако имаш.

SP

21.05.07
19:02

казано от emzo на 21.05.07, 18:30:

@Sportex - не трябваше да му казваш, че ще вземе да се шокира :)
Това ме заинтересува.Дай някой линк ако имаш.

Линк нямам, това го знам от ендокринолог. Отиди в някоя лаборатория и кажи да ти направят обременяване с глюкоза и си виж резултатите. Не е много - 15 лв е, а пък е интересно.

DC

22.05.07
10:53

Е , аз това мога да си го направя  вкъщи , джасам един шоколад  Милка 100 гр, меря си кръвната захар след 20 мин и после след два часа и гледам приблизителните резултати :)

SP

22.05.07
14:36

казано от Don Corleone на 22.05.07, 10:53:

Е , аз това мога да си го направя  вкъщи , джасам един шоколад  Милка 100 гр, меря си кръвната захар след 20 мин и после след два часа и гледам приблизителните резултати :)

Мери се преди приема, на 1вия час и на 2рия час, ако се интересуваш мога да постна и референтни граници за всяко от меренията.

За този период от 2 часа - без ядене и пиене.

Мнението беше редактирано от Sportex на 22.05.07 14:37.

DC

22.05.07
21:12

Ми пусни , ако не те затруднявам :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1