Вреда от най-обикновения протеин?

20.05.07
16:38

Не съм го очаквал от родителите си, но се оказа че са били много зле. Забраниха ми да си пия протеина като разбраха че го правя, смятат че вреди на организма. Не правят разлика м/у различните добавки които наистина имат вредни ефекти и обикновения протеин. Помогнете ми да ги убедя че не са прави? Ако уредя консултация при ендокренелог ще ги убеди ли?

20.05.07
17:27

Наще просто ги поставих пред свършен факт . Кацна едно 10лбс протеинче върху бюрото и им заявих че не ми пука дали според тях е вредно защото ще г пия и това е , след 1 седмица просто дихнаха ръце от мене и сега шкафа е пълен със секфи хапове :) .  А на доктор не ги води ! Той даже ще им каже че могат да те убият едва ли не ... Ще увиснеш Ще напълнееш Ако спреш да тренираш ще се отпусне мускула и превърне в мазнини ( ей такива щуротий ми наговори на мене )

20.05.07
19:14

А замисли се, че родителите ти може да са прави (макар и по случайност) - няма нищо лошо в добавките, но при засилен контролн над съдържанието им - контрол какъвто в България липсва !

20.05.07
19:17

Добре де има си много гафове и това което valaraukarky каза е вярно, обаче става дума за най обикновен протеин! До колкото знам дори разтворимите сокчета Танг са по опасни o.O

20.05.07
19:28

казано от valaraukarky на 20.05.07, 19:14:

А замисли се, че родителите ти може да са прави (макар и по случайност) - няма нищо лошо в добавките, но при засилен контролн над съдържанието им - контрол какъвто в България липсва !

Преди да си го взема изчетох де що видях по нет-а и в различни списания за протеина + това четой и във форума и разбрах че за да съм максимално сигурен какво пия е най добре да не е бг и чак тогава си го взех ...
За други неща са прави - например майка ми от край време ни забранява(мен и баща ми ) да купуваме маргарин, безалкохолни,кренвирши и кайми . За това е права и съм съгласен и не употребявам такива (освен кайма но само когато месото е смляно пред мен ;) ) .

20.05.07
19:40

Мои приятели имат същите проблеми с родителите си.Тук всичко идва от невежеството на възрастните.Вземи им дай малко литература да четат. Обясни им по някакъв начин, че е трудно да си набавяш нужните медикаменти само от храната и че тези хранителни добавки са нужни за твоето нормално развитие както сега така и за в бъдеще.

Мнението беше редактирано от ethernet на 20.05.07 19:45.

DN

21.05.07
00:58

Аз се криех  :cheese:

Зависи си от родителите. С моите беше много лесно - казах им просто, че не ги карам те да пият тия неща, а аз така, че да не се интересуват много много от това. И това беше.

21.05.07
11:02

казано от dn_bg на 21.05.07, 00:58:

Аз се криех  :cheese:

от догодина аз мисля да не се крия, тогава ще си е законно  :lol:

21.05.07
18:21

казано от Godman на 20.05.07, 19:17:

Добре де има си много гафове и това което valaraukarky каза е вярно, обаче става дума за най обикновен протеин! До колкото знам дори разтворимите сокчета Танг са по опасни o.O

Хах обикновен протеин ! Да ама знаеш ли как са го правили тоя протеин и дали наистина е само протеин, а не нишесте или по-лошо ?

А колкото до вносните добавки - не се доверявайте толкова много и на тях .. преди време четох 1 тема в форума, където 1 инструктор в САЩ  (не мога да се сетя за псевдонима му - djmad или нещо такова беше)  каза, че е бил свидетел на изследвания над известни американски добавки и резултатът е показал наличие на забранени медикаменти в тях за оправдаване на резултата (другото количество в добавката е да речем нишесте).
Та той препоръча добавки от западна европа, защото там е бил най-засилен контрола над направата им ;)

Родителите си мислят, че самият протеин (примерно) е вреден - грешно. Опасността се крие в качеството на продукта и дали съдържанието отговаря на етикета си.

21.05.07
19:09

Аз до сега никога НЕ съм чувал протеин на пудра да е навредил някому.

22.05.10
21:24

ха ха, аз на мойте съм им казал :ще си зимам си протеин ,след 2 часа се връщам с него ::Д:Д и им казвам американски е ..

23.05.10
08:40

Темата преди 2 дни чукна 3 години.

АН

23.05.10
08:56

Нима това е най-важното?! ;)

23.05.10
10:20

казано от cecowe на 23.05.10, 08:56:

Нима това е най-важното?! ;)

Незнам дали е най-важното, но авторът на темата със сигурност няма да извлече полза. ;)

24.05.10
21:12

казано от e_s_n на 23.05.10, 06:16:

Ами трудна работа да ги убедиш. Аз винаги се карам с бабата като ям повече от 2 яйца или пия 2 кафета..
Баба е невъзможно да убедиш, предното поколение има някакъв шанс, но е все едно да ги накараш да разберат, че хляба и манджичката не дават нищо полезно на организма, пържените чушки и тиквички са в пъти по-кофти от най мазната пържола защото поемат тонове гнусно олювце.. (как може изобщо някой да готви с олио, храната има вкус като от долнопробна столова. По-евтино било, ами как няма да е по евтино като в традиционния начин на готвене се ползват литри..)
Разбира се, най мазната пържола се яде със сурови зеленчуци, без никакъв хляб (особено бял), без допълнителни мазнини и въглехидрати -особено от преработени хратни, измислени за да може някой да си направи производство на нещо си (евала че прави кинти, но заради разни балъци които му купуват), без руски, млечни салати и други гупости..  И това си е напълно самостоятелно хранене за следващите 3/5 часа, но това е друга тема.
Въобще, стереотипи и заблуди.
BTW, ако имаш проблеми с бъбреците може да е кофти. Също, като си претоварва човек организма с тонове празни въглехидрати и шлаки от боклуци, сериозните хранителни вещества може да идват в повече на някои.  Целия им организъм и без това е впрегнат да прави глюкоза/ мазнини, сега пък трябва и протеин да обработва на всичкото отгоре :lol:
Последно, ако не си сериозно напреднал, на сериозен режим, със сериозни добавки (от онези другите, дето имат сериозен ефект и сериозно са незаконни), и не гониш 3 гр. протеин на телесно тегло - по добре се ориентирай да си набавяш протеина от качествена храна.
НАИСТИНА е по-добре. Миналата година изпих 9 кила суроватъчен общо, от реномирани фирми, не съм станал животно още :lol:.

хаха на Баба ми и казвам това е хранителна добавка помага за мусколите и сила ...и така :Д:Д

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1