20.05.07
10:53
Казаха ми, че кафето стресирало мускулите(не знам защо) и не било добре да се пие преди зала. Какво ще кажете вие, да го пия ли? Или ако не, предложете заместител. На мен ми действа доста добре особено като ходя сутрин. Имайте предвид, че кафе пия само за залата.
Темата беше редактирана от borisoff на 20.05.07 10:54.
ами добре си е има тонизиращ ефект кафето аз пия ама рядко, че няма кой да ми го прави, а мен ме мързи
20.05.07
12:42
Мен ако питаш, кафе недей пи изобщо. Ако искаш нещо за ободряване - зален чай.
казано от Vladimir8507 на 20.05.07, 12:42:
Мен ако питаш, кафе недей пи изобщо. Ако искаш нещо за ободряване - зален чай.
Ами общо взето е същото, защото и в зеления чай има кофеин, пък и ако наистина намериш добър такъв може и повече от кафето да е кофеина :)
20.05.07
15:11
Т’ва дет ние го пиеме вобще не е чайове, а отвари.. истинския чай който идва от Китай има в пъти повече кофеин от което и да е кафе.. друг е въпроса обаче, че в кафето няма само кофеин и принципно аз лично го избягвам, нищо полезно няма в него.. за тонус предпочитам да правя 20 мин. кардиото..
20.05.07
16:32
Артументирайте се по точно, защото аз четох за изследване - трениращи, които приемат кафе преди тренировка и трениращи, които не приемат и за определен период от време тези, които са приемали кафе са качили повече сила от другите ..
Ако може някой да поясни кога е оптималното време когато да се приеме кафето преди тренировка и колко време му е ефекта (някои викат 40 мин преди тренировка, други че ефекта държи 40 мин, но не съм точно осведомен)
казано от valaraukarky на 20.05.07, 16:32:
Артументирайте се по точно, защото аз четох за изследване - трениращи, които приемат кафе преди тренировка и трениращи, които не приемат и за определен период от време тези, които са приемали кафе са качили повече сила от другите ..
Ако може някой да поясни кога е оптималното време когато да се приеме кафето преди тренировка и колко време му е ефекта (някои викат 40 мин преди тренировка, други че ефекта държи 40 мин, но не съм точно осведомен)
Виждам че някои хора се насочват правилно...Да има много изследвания за кафето и неговия ефект при спортистите тъй като е много използван стимулант.Аз го взимам точно преди да тръгна на тренировка действието му е следното действа на нервната система възбуждащо и незнам точно на какъв принцип се основава но наистина мога да вдигна повече кила не много разбира се но малко повече отколкото без, освен това ставам силно концентриран изпълнявам всяко повторение пределно съсредоточен, не се уморявам дори като напускам залата не се чуствам уморен казват още че като го пиеш тялото разчита повече на мазнините за енергия отколкото на въглехидратите но не съм усетил някакъв значителен ефект, ожаднява се и трябва да се пие повече вода по време на тренировката.
За да има ефект от кофеина трябва да се редува приема му.3-4 седмици ON/2-3 седмици OFF.
Потърси за caffeine withdrawal (caffeine crash).
Мерси ще погледна за caffeine withdrawal. А иначе аз пия кафе вече сигурно от месец и не съм усетил пристрастяване или главоболие, но ще го имам предвид.
Е то не е казано, че ще имаш глаовоболие.Аз миналата година няколко месеца с висок прием на кофеин бях, просто спира да действа.Иначе много ме убодрява, но след 20-25дни прием изчезва ефекта.Сега съм на 3 седмица OFF :)
21.05.07
19:07
и колко време е продължителността на ефекта ? и кога да го приемам - точно преди тренировка ли ? :)
Аз съм пробвал няколко варианта. Около 40 минути преди тренировка бях пил веднъж и после в залата заспивах :) А иначе пия веднага преди да тръгна от вкъщи(5 минути път) и после като почна да тренирам и се чувствам много по-добре. Но каквото и да правя винаги час след като съм влязъл в залата се чувствам пълен с енергия, просто с кафето по-рано го чувствам.
А мислите ли, че при мен кафето ще има тонизиращ ефект при положение, че от 2 годиния пия всеки ден минимум по 2!?? Имам предвид дали ще ми даде повече сила, ако пия още 1 преди тренеровка, защото аз тренирам вечер след 11 часа и понякога сам малко непълноценна!
Според мен всичко в големи количества е вредно и по-добре недей. А иначе вероятно ще има кратък тонизиращ ефект, но после ще се отрази и на съня ти това късно трениране.
Кафенцето е добре без захар, иначе изсмуквало калция от костите. Това гуруто Недик ;-) го каза май в едно предаване. Пил съм 2-3 пъти преди тренировка, определено се усеща ефекта.
Аз го пия без захар! Мисля да пробвам и ако ми се отрази по някакъв начин ще споделя! Сънят не ме тревожи, колкото и кафе да изпия, само да помириша възглавница и заспивам !
казано от tonina на 25.05.07, 16:55:
Аз го пия без захар! Мисля да пробвам и ако ми се отрази по някакъв начин ще споделя! Сънят не ме тревожи, колкото и кафе да изпия, само да помириша възглавница и заспивам !
Именно - заспиваш, защото не ти действа.
казано от emzo на 25.05.07, 18:23:
В какво точно се изразява вредността на кафето, освен че влияе на нервната система и от него понякога се образува целулит? И колко според Вас е допустимата доза, защото аз в сесия наистина прекалявам, пия повече от 5 кафета, понякога си го смесваме и с пепси, уж е лайт, ама след като четох онези теми за аспартама(май така се наричаше, ако не бъркам) и не искам да погледна пепси(пия го само в сесия, иначе газирано - твърдо не!)
казано от tonina на 25.05.07, 19:58:
В какво точно се изразява вредността на кафето, освен че влияе на нервната система и от него понякога се образува целулит? И колко според Вас е допустимата доза, защото аз в сесия наистина прекалявам, пия повече от 5 кафета, понякога си го смесваме и с пепси, уж е лайт, ама след като четох онези теми за аспартама(май така се наричаше, ако не бъркам) и не искам да погледна пепси(пия го само в сесия, иначе газирано - твърдо не!)
Не съм казвал че се образува целулит, това ме подсети за един виц:
- Знаете ли защо мъжете нямат целулит ? - ами защото е гадно ахахахахахах :) , шегата настрана кафето действа на обратния принцип използва както казах мазнините в тялото за енергия, ти между няма смисъл да пиеш повече кафета защото вече си пристрастена към кофеина и той просто няма да ти действа, за да няма пристрастяване трябва да се пие минимум след 24 часа от последното и определено не всеки ден.
казано от Alkorin на 25.05.07, 22:32:
казано от tonina на 25.05.07, 19:58:
Не съм казвал че се образува целулит, това ме подсети за един виц:
- Знаете ли защо мъжете нямат целулит ? - ами защото е гадно ахахахахахах :) , шегата настрана кафето действа на обратния принцип използва както казах мазнините в тялото за енергия, ти между няма смисъл да пиеш повече кафета защото вече си пристрастена към кофеина и той просто няма да ти действа, за да няма пристрастяване трябва да се пие минимум след 24 часа от последното и определено не всеки ден.
:lol: ок! Благодаря за инфото!
Добре, а таблетките кофеин не се ли пият със същята цел, с която и някой е казал на borisoff да пие кафе.
27.01.11
13:17
Пете, душа, съживи няколко теми, неактивни повече от 3 (словом - три!) години.
Смяташ ли, че проблемите в тях все още са актуални и все още нерешени?
06.04.13
17:34
Здравейте! Правим проучване за потреблението на кафе. Моля любителите на кафе да попълнят кратка анкета, която ще Ви отнеме не повече от 2-3 мин. Изследването се провежда с образователна цел. Желателно е анкетата да се попълни в срок до 14.04.2013г. Предварително Ви благодарим за съдействието!
http://www.ehac-cluster.com/iwr.asp?project=COFFEE1