Постоянно чувство на глад и никакво качване?

21.05.07
00:23

От 2 месеца ям като “свиня” (буквално :) ). Ям по 5-6 пъти на ден и то много - ориз, в. картофи, пилешки филета и много вода..сладкато го изключвам (1-2 вафли на ден макс). През тея 2 месеца имам чувството, че стомаха стана на 8 части - като се запълни 1ната започва другата и така..Просто не мога да се наям като хората. Ям примерно 400гр пилешко филе, 300 грама ориз и малко шопска салата и след 20 мин съм гладен като вълк - мога да изям още толкова. Как да си съставя програмата, че да започна да се наяждам и да качвам, защото така абсолютно нищо не качвам. Може би и е от всекидневния спорт (фитнес, бягане, баскет и т.н.) и метаболизма толкова да се е засилил..знам ли вече..Спа по 9-10 часа на денонощие. Висок съм 184 и тежа 76кг, тренирам от година и 7 месеца. Тялото ми е много релефно за тези килограми, както имам и доста сила, но масата я няма..

Темата беше редактирана от freethedoom на 21.05.07 00:25.

21.05.07
08:37

Здравей от мен!
В интерес на истината ти пиша, не да ти дам съвет, а да се постарая да те насоча. Не зная каква може да е причината за твоя глад. Не заня да ли си запознат какво точно представлява глада. Той е сигнал на организма за ниско ниво на съдържани на въглехидрати в кръвта. Но като гледам ти споменаваш продукти, които съдържат качествени такива.
Съветвам те да преразгледаш и обърнеш внимание на следните неща:
1. Прегледай колко въглехидрати приемаш на хранене, как са разпределени през деня. Каква част са те от общото ти единично хранене. Предполагам знаеш, че процентното съотношение на основните хранителни вещества е следното: Белтъци:Въглехидрати:Мазнини = 30% : 60% : 10%. Провери дали спазваш това съотношение, както в единични храненета, така и като общо за деня.
2. Обръщам ти внимание, че според направени изследвания в лабораторията на Уайдър се е стугнало до следния извод (това е нещо, за което съм споменавал във форума, надявам се да ми простите повтярянето!): При изследване на атлет 100кг се стига до следното заключение. Спортист с посоченото тегло може на едно хранене да усвои следните количества белтъчини и калории:
30г белтъци
700 Кк.
Което означава, че всичко над тези стойности е разхищаване на храната.
Не заня, дали можеш с интерполация да получиш правилните за теб стойности, понеже самото изследване ен дава отговор за това. Но поне ще ти даде някакви ориентировъчни стйности, които да те водят занапред.
С това исках да ти кажа, че ако ти поемаш на хранене повече от допустимите за усвояване при едно хранене вещества, то всичко над твоята допустима граница се изхвърля. Т.Е. ти може и д априемаш като общо за деня нужните хранителни вещества, а оттам и калории, но не се зане, дали това, което приемаш се усвоява от организма. Възможно е да не може организма ти да го усвои. И ти оставаш със заблуждението, че си набавяш нужното, а в действителност не е така.
Направи за себе си тази преценка. Надявам се да съм ти бил полезен със съвета си. Поне да те ориентирам.
Ако всичко е наред и ти влизаш в нормите, възможно е да се нуждаеш от няколко междинни леки хранения.
Важно е да прецениш и собствения си тип тяло. дали си с бърз или бавен метаболизъм.
Има и друг вариант, но аз лично го изключвам. Има в човешкото тяло хормон, който се явява регулатор именно на глада. За съжаление не се сещам сега как се казваше. Но можеш винаги да си го провериш. Възможно е да има някакво смущение с него. Но мисля, че няма как да е от него. Млад човек си. Така че, направи тези проверки за себе си. Надявам се поне малко да съм те насочил и да съм ти бил от полза.
Пиши ми за резултатите!
Услех!

Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 21.05.07 08:39.

21.05.07
14:10

Благодаря за изчерпателния отговор. Ям си както всеки билдър, който иска да качва. След като приключа с яденето, минават 10-15 минути и все едно не съм ял и има място за още толлкова колкото преди съм изял. Не знам проблем ли е,не ли но ако се лепеше храната по тялото и си личеше , че качвам щеше да бъде бомба ама така.. :) И все пак благодаря

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1