08.12.04
21:56
До колкото сам чел списания и информация в интернет мастурбацията вреди когато тренира6 дали е така какво мислите ??? :oops:
Мисля че няма мъж който да издържи без маструбация дори когато има сериозна връзка, прави го 2-3 пъти в седмицата спокойно, каквото и да ти казват/четеш. (Не казвам, че няма да е вярно, казвам че е лудост да преставаш).
08.12.04
23:06
И аз сам чувал подобни работи,но какво да не мастурбираме !?Рапай да го еа,па..кфо стане:)
Мислят че като не мастурбират ще подържат нивото си на тестостерон високо.И аз съм ги чел тея штуротии не че им вярвам
09.12.04
00:43
според мен е по-логично тестостеронът да се стимулира повече след мастурбация?! По тази логика не трябва и истински секс да се прави, защото много повече енергия се хаби?! хмм ако трябва да се избере едното от двете: бодибилдинг без секс или секс без бодибилдинг - кое си мислите че ще избера а? :lol:
Тестостерона доколкото знам се натрупва до едно ниво и организма преустановява производството му, освен ако не зобиш там може да се увеличи и над 400 %
[quote author=“bobtosh”]бодибилдинг без секс или секс без бодибилдинг - кое си мислите че ще избера а? :lol:
Точно за момента ли питаш? Защото един сезон за трупане бих се жертвал :twisted:
Самир Банут като беше в България на въпросат “как станахте мр. Олимпия” отговори че го е постигнал с добър сексуален живот. Какво е имал в предвит нямам представа ,но явно трябва да има някакав баланс и мярка.
по-здрави
Казва ли ти някой, смееш ли да питаш...
Не е лошо някой да напише по-сериозна статия по темата.
Ето 2 статии от мрежата:
http://www.sexuality.org/l/sex/masturba.html#23q
23Q. I want to start working out to build muscle mass. Some of my friends say masturbation will increase testosterone, but others say it will decrease testosterone. What effect will masturbation have?
Masturbation is very unlikely to decrease testosterone levels. Semen is not the source of testosterone, and ejaculation will not cause testosterone levels to go down.
All other things being equal, increased sexual activity—including masturbation—tends to increase testosterone levels. But these levels depend upon many factors including age, time of day, overall level of physical activity, and general health. Psychological factors can cause changes in testosterone levels: levels go up in men who believe they are going to become more sexually active, levels can be affected by whether a person knows in advance that he will be test for testosterone, and so forth.
In your case, the increase in physical activity accompanying your workouts will probably have a much greater effect on your testosterone levels. If you are a young male AND working out, your testosterone level is likely to be so high that any difference masturbation (or other sexual activity) might make will be insignificant.
In much older men (over 40 years old), especially those with fewer sexual activities of other kinds, masturbation might increase testosterone levels significantly—which is not to suggest that masturbation might replace a reasonable program of physical exercise.
Although athletes were once advised to avoid sexual activities (including masturbation) *immediately* before athletic performances, studies have not found any scientific basis for this advice. So far as I know there have been no studies of the effects of abstinence *throughout* training, and probably there won’t be because it would be difficult to find athletes who would agree to be abstinent for a prolonged time and no way to tell whether they really were. At any rate, nothing special about masturbation would cause it to have a bigger effect for better or worse than any other kind of sexual activity.
=========================
http://www.actionlove.com/cases/case10371.htm
Reader: 8/24/2002>
I understand that semen contains protein and we ejaculate semen when we masturbate so does this “loss” affects the efficiency and speed of which muscles build if i am into serious bodybuilding also without taking drugs and steroids as protein consumption may be used to regenerate the semen instead of building muscles..right??
————————————————————————————————————————
Dr. Lin: 8/25/2002>
Over-ejaculation will stop your muscular development. If you attempt to build your muscles with a lot of ejaculation, you will damage your muscles, ligaments and joints, resulting in body pains, such as in the low back and neck/shoulder, legs and hands, and joints.
Why? semen contains the nerurochemicals associated with the synthesis of the neurotransmitters acetylcholine and serotonin and the the relaxation and tissues-elasticity hormone prostaglandin E-1 (PGE-1). When you ejaculate too often, you will experience the deficiency of PGE-1 and have too much the stress neurohormone adrenaline, resulting in the body pains and cramps. If you do the bodybuilding exercises under this condition, you will damage your muscles, ligaments, tissues, nerves and joints under a stress or strain tension.
An intensive training exercise can lower the seminal production for men and disturb or stop the menstrual cycling for women.
==========================
09.12.04
16:41
Демек, казано на български, никакъв секс, че ще ви падне тестстерона :)
Уау. Да се чудиш защо американците са толкова много :)
Сигурно всъщност не тренират фитнес....
Абе вие савсем сте луднали,как така няма да мастурбирате,кога мислите да го праите,като станете на 60 ли?Караи и от двете по много,пак каквото излезе.
09.12.04
19:17
Абе хора научете го този английски. Тук пише, че при младежи, които тренират няма никакво значение дали ще маструбират или не. При хора над 40 обаче ще има ефект ако маструбират но това не значи да не ходят на фитнес!
Маструбирайте си на воля ако требе по 5 пъти на ден нищо няма да стане, глупаво е! Аре стига толкова по тая тема!
09.12.04
20:06
[quote author=“DichoN5”]Абе хора научете го този английски. Тук пише, че при младежи, които тренират няма никакво значение дали ще маструбират или не. При хора над 40 обаче ще има ефект ако маструбират но това не значи да не ходят на фитнес!
Маструбирайте си на воля ако требе по 5 пъти на ден нищо няма да стане, глупаво е! Аре стига толкова по тая тема!
Извинявам се, извинявам се, Динчо е прав....
Четох през пръсти :(
Така е.
Яко ч**ии му е майката.
Добре, ама във втората статия друго пише. Некви еластични хормони, некви чудеса. Дофторът(първият не пише да е дофтур) вика, че ако много лъскаш гущера, забрави да си як ?!?!?!!? Щяло да ти се счупи всичко.
Ужас.
И кажи сега на кой да вярваме :)
Вярвай ми на мене братле и на Самир Банут човека мр. Олимпия е бил ! :)))
по-здрави
Вярвай ми на мене братле и на Самир Банут човека мр. Олимпия е бил !
Лапайте като Арни а и Самир Дианабол като бонбони и нонстоп ще лъскате бастуна
Тва беше майтап не използвайте стероиди НИКОГА !!!
10.12.04
00:52
Ахах пак опряхме до това, че не трябва да се взимат стероиди, нищо че тема изобщо не беше за това :lol: . Та както и да е да си дойдем на думата. Този доктор който обеснява за изхвърлянето на сперма от организма може да ми лапа спермохвъргачката. Според мен на тези години както е описано в първия коментар ( предполагам се отнася за 14-25г. ) , няма никакво значение дали ще маструбираш или не. А за по-възрастните е по-долу описания страничен ефект проблеми с сухожилия и тн. Абе и в 2та случея маструбацията поне 2-3седмично е неизбежна :twisted: . И от горе на всичко ако редовно не разпускаш се увеличават шансовете за рак на простата. Моя съвет е не ги слушайте тея глупости :!: и освен това ще добавя за секса, че той е за престиж а чекиите са за удоволствие !
10.12.04
11:18
:lol:
Аман от вас и тая петопръстна система за секс :)
Туй е поне десетата тема по въпроса.
Най - вероятно няма кой знае каква връзка нито между растежа и маструбацията, нито между спада на мускулите и маструбацията, а между рака на простата и маструбацията не съм чувал някой да е доказал такава. Всъщност ракът се смята, че се предизвиква от определени вируси....
Вманиачавате се, даже твърде много. Съмнявам се даже и профитата да спазват чак такъв режим в това отношение, че да си броят ч*киите. На вас за какво ви е да го правите?
Beliver, със сигурност е вредно и опасно ако прекаляваш и го правиш всеки ден по няколко пъти. При това не само за мускулите. Жлезите се изтощават от прекомерената активност. Такова изтощаване на панкреаса например води до диабет; т.е. многото хубаво не е на хубаво :( Та ако за това ти е въпроса - дали е гот да прекаляваш - не, не е гот. Ако обаче се притесняваш само за мускулите си - според мен не се притеснявай.
евала за темата, тъкмо си мислех да пускам подобна и някой ме изпревари :D
Доколкото знам, лъскането не пречи, даже напротив. Ако се прави преди тренировка зарежда с енергия, това съм го пробвал и действа. Е, прилагам този “метод” много рядко, защото преди блъскане не ми е до чекии, но който иска може да опита :wink:
Ммм да , при двуразови всекидневни тренировки и на мен ми е чудно какъв ли би бил ефекта :roll: :D
Със сигурност е положителен :lol: или :roll: ?Абе всеки требва да пробва,на всеки деиства разлитно.
[quote author=“svetlio87”]Със сигурност е положителен :lol: или :roll: ?Абе всеки требва да пробва,на всеки деиства разлитно.
Ae маструбацията еднакво деиства :)) и ефекта един и същ
по-здрави
Aбе пичове както каза D3BEP не сме профита та да ни интересува това.Всеки си решава от какво има нужда и да си го прави.Като станем профита тогава ще му мислим
20.12.04
16:12
А пък аз съм чувал че всъщност чекиджийството преди тренировка изморява,и то си е така(май)
Всмисъл то ясно че изморява,ама се чувстваш изморен:)
hahahahahahahaha :P :P :P
20.12.04
17:06
Не знам но аз след секс съм ходил на тренировки и се чувствам уморен! За другото не знам не съм пробвал.
Абе да ви кажа, непрекъснатото изхвърляне на семенна течност не е хич хубаво. Тя съдържа невероятно много вещвства в себеси(най- малкото защото целта и е да продължи живота, а природата се е погрижила това да стане както си трябва). При всяко изхвърляне на сперма, всички органи невероятно много се натоварват за да се възтанови тази загуба. Това много ги изтощава и напряга. Да ви кажа това е една от основните причини заради които мъжете живеят по малко от жените.
Във всички източни практики, много се държи да се пази тази течност(кажи будизъм, йога, даоизъм и т.н.)Там много се държи да имаш добра “култура” в секса.
Това западния човек не може да го разбере: не може нещо да е супер хубаво и да е полезно на всичко отгоре (едното за сметка на другото).
Но това не означава да не се прави секс :) Те си имат практики с които не изхвърлят семенната си течност и въпреки това стигат до оргазъм ;)
Абе глупости говоря и аз
21.12.04
12:11
Хаха етжа са прав пат го чух оргазам без сперма .. :))
незнам може ама аз сам до някаде на меннието живей си живота и без това жив от него няма да излезеш :))
Между другото за китайските императори се смята, че са били специално обучавани по sex часта. Те са имали доста големи хареми с жени които са си имали своите потребности така да се каже :) и са си искали своето. А императора все пак трябвало да пази достоинството си ;) и да се представи добре. Та те са стигали до нивото при което са могли да задоволят много жени наведнъж без да се изтощят :).
А е много трудно сега да се задоволи дори една жена както трябва. С това много малко “атлети” могат да се похвалят.
Sorry за offtopic-a :)
Понеже тая тема малко нещо се изкриви, преди да се сети някой да я затвори, ще кажа какво съм чел за китайския император :lol:
Та значи - за да се кандидатираш за учител по секс на Императора е трябрвало да можеш да се изпикаеш в чаша, след което да си вземеш (изтеглиш) течността обратно... :shock: е и това, ако не е майтап :lol:
[quote author=“Martin”]Понеже тая тема малко нещо се изкриви, преди да се сети някой да я затвори, ще кажа какво съм чел за китайския император :lol:
Та значи - за да се кандидатираш за учител по секс на Императора е трябрвало да можеш да се изпикаеш в чаша, след което да си вземеш (изтеглиш) течността обратно... :shock: е и това, ако не е майтап :lol:
Как я теглиш Марто
Малко on topic: ако лъскам преди тренировки малко или много се скапвам, но вечерта след тренировка много често съм яко загорял за секс. Това за честата еякулация (ако така се пише) не бях го чувал. Като я няма жената се е случвало и по три пъти на ден да си ударя ... ама щом е вредно (статийката от тоя последния доктор звучи логично) значи не би трябвало да го правя.
[quote author=“Martin”]Нужни ми бяха години тренировки......
шегаджия :lol:
Това не го разбрахме Мартине
21.12.04
21:27
ама тая тема още ли я подвъртате?
Всичко е секс на тоя свят. Тренирате, за да сте по-секси и по желани от жените... т.е. за да ви огрява повече (дори подсъзнателно това се иска), така че, тренирате за да правите повече секс с по-готини жени и правите секс за да се чувствате щастливи. и тва е... :wink:
22.12.04
03:32
Аз лично го правя най-малко зареди секса...( това е последното нещо с което ще тръгна да впечетлявам някое момиче ) Но тук гледам, че го удряте на чат вече и сте се отклонили от темата... Ако го правите зареди това да ви харесват жените... аз оставам без коментар :evil:
djgorgio-ASTOR написа:
Martin написа:
Нужни ми бяха години тренировки......
шегаджия
Това не го разбрахме Мартине
Реших, че ме питаш как тегля течността, щом съм бил учител на Императора :lol:
А ако ме питаш как става по принцип, смятам, че се отнася за контрола върху процесите, протичащи в организма, нещо такова. Въобще темата с въпросния контрол е доста интересна, но да не правим оф топици повече
Абе чудя се дали от много “чук-чук” ще от слабна??? Ако има резултат значи да почвам с приятелката ми, защото тия диети не ми се нрави много много. Нали разбирате за какво да се мъчя като хем може да ми е хубаво и да има резултат :wink: :wink: :wink: :twisted: