22.05.07
20:25
Здравеите всички искам да попитам за раменете все нещо немога да си настроя тренировката.В момента тренирам раменете в 4 упражнения 1.Рамена преса сас лост пред гърди 2.изнасяне на дъмбели в страни 3 .вертолет 4.трапец искам да попитам дали сам си настроил програмата за рамене както трябва малко ли са упражненията много ли са така ли трябва да са подредени и да ми кажете кое упражнение по колко сери и повторения трябва за да не претренирам случаино
благодаря на всички предварително.
абе в началото на тренировката винаги си прави изтласкване на щанга зад врат след тва избери между вертолет или преса на арнолд с дъмбели после разтваряне на рамене настрани от стоеж задно и предно се натоварват от пресата на арнолд
22.05.07
21:16
казано от FantarE на 22.05.07, 20:55:
абе в началото на тренировката винаги си прави изтласкване на щанга зад врат след тва избери между вертолет или преса на арнолд с дъмбели после разтваряне на рамене настрани от стоеж задно и предно се натоварват от пресата на арнолд
В началото на всяка тренировка, за която и да е група е добре да се започне от тази част, която е изоставаща.
23.05.07
12:42
казано от FantarE на 23.05.07, 12:12:
e to stawa въпрос за рамо просто в началото са тея дет са за маса
Всяко едно от посочените упражнения може да е за маса и за релеф. Всичко зависи от това, как се изпълнява. Мисълта ми е, че когато се оформя една програма за маса се дава предимство за начало на тренировка за една мускулна група на това, което е изоставащо. Пример: ако ти изостава средно рамо - започваш тренировката а рамене с него. Така основната енергия се насочва към него, докато още тялото не е изморено.
Същото важи и за цялостното оформяне на тренировъчния ден. Ако например имаш планувано да тренираш гърди и бицепс и гърдите ти са изоставаща група е добре да започнеш от нея, понеже ще можеш д авложиш максимално усилие и да насочиш вниманието си по-пълно над тази група.
Това според мен е правилно. Можеш и да не се съгласиш. Твое право е.
23.05.07
16:58
казано от Велин Иванов на 23.05.07, 12:42:
Всяко едно от посочените упражнения може да е за маса и за релеф. Всичко зависи от това, как се изпълнява. Мисълта ми е, че когато се оформя една програма за маса се дава предимство за начало на тренировка за една мускулна група на това, което е изоставащо. Пример: ако ти изостава средно рамо - започваш тренировката а рамене с него. Така основната енергия се насочва към него, докато още тялото не е изморено.
Същото важи и за цялостното оформяне на тренировъчния ден. Ако например имаш планувано да тренираш гърди и бицепс и гърдите ти са изоставаща група е добре да започнеш от нея, понеже ще можеш д авложиш максимално усилие и да насочиш вниманието си по-пълно над тази група.
Това според мен е правилно. Можеш и да не се съгласиш. Твое право е.
Добре, по тази логика имам 1 запитване. Правиш примерно първо изоставащата група, но след време така се преобразува, че изоставащата става напреднала, а напреднлата започва да изостава. Така няма ли да се получи обратен ефект? Питам просто ;)
23.05.07
18:15
казано от freethedoom на 23.05.07, 16:58:
казано от Велин Иванов на 23.05.07, 12:42:
Това според мен е правилно. Можеш и да не се съгласиш. Твое право е.Добре, по тази логика имам 1 запитване. Правиш примерно първо изоставащата група, но след време така се преобразува, че изоставащата става напреднала, а напреднлата започва да изостава. Така няма ли да се получи обратен ефект? Питам просто ;)
Групата, която е напреднала ти не я изоставяш. Тренираш си я както подобава, но даваш превес на изоставащата, за да може да се балансира. Тренирай с ума си. Сам ще стигнеш до извода.
23.05.07
21:43
благодаря разбрах ще тренирам така както тренирам 1.Раменна преса пред гърди с лост 2.изнасяне на дъмбели в страни 3.вертолет 4.трапец искам само да ми кажете кое по колко серии и колко повторения за да не стане така да претренирам случаино.