Стрии

Здравейте.Занимавам се с фитнес приблизително от половин година висок съм 168 и тежа 81   +- 2 , преди това бях много слаб и изобщо не се харесвах (60 кг някъде).По пътя ми към успеха :) получавах мускулна хипертрофия до едно време и след това ръцете ми(по дължината на бицепсите) почнаха да се напукват (стриите) изчел съм доста матеряли за тях, и въпроса ми към вас е да продължа ли същото натоварване за ръцете,да намаля ли,  да спра ли  ?!? знам че ако продължат да нарасват ръцете ми ще продължат и те да се оголемяват, в момента се мажа с некви кремове които малко ги поизбелиха.  :long:

18.05.07
21:54

Тренирай си здраво! С времето стриите ще избледнеят. Мажи кожата преди тренировка с масла, които правят кожата по-еластична. Няма да се притесняваш, повечето минаваме през тази “фаза”, както аз я наричам “наркоманска”, защото при мен имаше кръв червени стрии и по предмишниците и хората ме гледаха доста странно.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.05.07 21:55.

18.05.07
22:31

казано от MOHCTAPA на 18.05.07, 21:54:

... при мен имаше кръв червени стрии и по предмишниците и хората ме гледаха доста странно...

хехе, чак на предмишницата не бях чувал:)),какво си правил:))
аз нямам там,обаче на рамената и подмишниците имам по една по 10см дълга,по 1,5см широка, бяха червени,сега избледняха...приятелите ми ,като ги видят и се хващат за главата, не искам да знам какво биха си помислили хората на плажа;)...но в крайна сметка тренирай здраво и това е,човек трябва да постига идеала си...налага се да се правят  жертви в името на това; родени на този свят, трябва да разиваме ума,но и тялото:)

18.05.07
22:41

казано от vergo на 18.05.07, 22:31:

... при мен имаше кръв червени стрии и по предмишниците и хората ме гледаха доста странно...

хехе, чак на предмишницата не бях чувал:)),какво си правил:))
аз нямам там,обаче на рамената и подмишниците имам по една по 10см дълга,по 1,5см широка, бяха червени,сега избледняха...приятелите ми ,като ги видят и се хващат за главата, не искам да знам какво биха си помислили хората на плажа;)...но в крайна сметка тренирай здраво и това е,човек трябва да постига идеала си...налага се да се правят  жертви в името на това; родени на този свят, трябва да разиваме ума,но и тялото:)

Нищо особено не правих - бях на 15-16 години и тръгнах да тренирам - това е. На третия месец вече се бях нацепил леко, а на 6-ия месец здравата. НА предмишницата не са големи, ама имаше няколко пукнатинки. По-скоро “наркоманията” е на свивката  :smirk:

18.05.07
22:48

хехе, МОНСТАРА, няма лошо, органите да са ни здрави, пък сега стрии..:), но наистина на предмишницата...представям си как си нарастнал
иначе и моите се появиха на 3-тия месец някъде и бяха съвсем малки цепнатинки,все едно порязване, пък как станаха такива..не знам защо,но аз нямам чак толкова мнго стрии,но може да е 1 ,но огромна-.на едното ми рамо е като палма, а на другото ми е една единствена ,но дългичка и доста широка;)), добре че тези поммишницата не се виждат... абе, трябва след време да пробвам контратубекс..може и да има резултат,но ще изчакам да видя до каква степен ще избледнеят,а и се мажа с “икаров” и някак си не го виждам как ше се мажа едновременно с крема за белези и с олиото..:)

19.05.07
08:22

По мое мнение няма много смисъл от “заличители”...

защото при мен имаше кръв червени стрии и по предмишниците и хората ме гледаха доста странно.

и аз съм горе долу на същото положение (приятелите ми ме базикат,че съм се напил и съм почнал да блъскам с чикика по тялото си),а цялото ли тяло трябва да си мажа преди тренировка,защото един приятел които нетренира крака! и въпреки това беше се нацепил и там мн яко? и приблизително колко стуват операците за премахване на стрии  :roll:

19.05.07
09:25

операции?!—>идея си нямам! Намажи се половин час преди тренировка там където се цепиш...ама то пак е неизбежно, защото най-малкото, че опира до вид кожа.

19.05.07
09:38

В един център за възстановявне на табелата пишеше “Премахване на стрии”, обаче на излизане го видях и бях супер уморен да се върна да попитам за какво иде реч. Следващия път ще попитам и ще кажа тук.

Смисъл от прилагането на кремове има само при новопоявили се стрии (до няколко месеца). Друга нова процедура за подобен случай е внасянето на кислород под налягане в кожата.

Колкото до старите стриации, там може да помогне естетичната хирургия.

20.05.07
19:07

И аз имам на гърба, а ся видях, че ми се образуват и на рамената.Шибана работа.Един пич ми пита дали не съм се бил с котки та имам такива неща по гърба :).

21.05.07
10:15

А бе да питам и аз . Имам 2 стрии и са малки 2 , 3 см най много и се мажа с крем Дева против стрии , но незнам чудя се дали не ми се разширяват даже и да се мажа.От 1 месец го ползвам, но по едно време ми свърши и не се бях мазал 4 дена и после гледам, че са се овеличили, защото от началото те бяха мн малки и нз.Дайте мнение за крема защото виждам че някои са доволни други ползват друг ...

Мнението беше редактирано от difference на 21.05.07 10:17.

Веднъж появили се няма да можеж да ги премахнеш освен с операция важно е да нестават по-големи, аз изпозвам в момента некъф крем  на AVON и бледнеят ама на рамото ми са още червени :)

21.05.07
17:56

ма аз не искам да ги мана а да не ми се разширяват или удължават иначе знам сичко за тях но просто не знам този крем дали върши работа, защото незнам дали е от това, но като ми свърши крема после там от кадето го купих го нямаше вече и така след 4 дена си зех нов, но видях че ми се е удължила едната стрия през това време ама незнам дали е само, защото не се мажех с крем или от преди е започнала да ми се удължава и чак тогава е видях.

21.05.07
20:39

по принцип,като се сцепиш, цепката след време ще се разшири и удължи малко, това нещо не можеш да го спреш, защото веднъж като се сцепи при напрежение това е слабото място и мнго лесно се доразцепва, но ще се уголеми до известна степен само, не е до безкрай:), с кремовете можеш да спреш появата на нови.

25.05.07
16:52

Значи тези стрии се появяват поради увеличаването обема на мускулите и упъването на кожата, така ли ?
За сега нямам този проблем, но когато тренирам бицепс имам чувството, че всеки момент ще ми се сцепи кожата и ще изкочи едно парче месо  :wow:  Мислите ли че след време ще ми се появят и на мен, за да знам дали да се мажа с кремове на време, защото не искам на морето да съм като удрян с камшик.
Благодаря предварително !

25.05.07
16:58

Ми,аз ,ако можех да върна времето назад, бих почнал да семажа превантивно,за всеки случай,така че...по-добре почни,не коства кой знае какви усилия...

но не се притесявайте чак пък толкова...не е болка за умиране...

LO

25.05.07
21:49

Мене стриите ми излизаха по ръцете и краката ама съм толко космат че няма проблеми :D :D :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1