счупена ръка??!!!

25.05.07
22:21

счупих си ръката в дланта..няма да казвам как,защото мисля,че е ясно..ако някой може да ми каже  след  като сваля гипса(1мес) колко още да изчакам за да започна пак да тренирам и това счупване дали може да се окаже сериозна травма,която да ме принуди да спра с фитнеса?ако има някой компетентен нека оговори.благодаря предварително

Темата беше редактирана от bai ivan на 25.05.07 22:34.

26.05.07
09:30

Всичко това лекарят трябва да ти го каже. Ако е лошо счупена сигурно ще е необходима рехабилитация и да това доста ще те бутне назад в фитнеса, но с упоритост ще се оправиш

11.06.07
16:53

@bai ivan
Приятел, да не би да си счупил метакарпална кост - т.нар. “боксьорско” счупване?
Мисля, че знам как си го постигнал - аз свалих гипса преди няколко дни :)
Оказа се много по-трудно, отколкото предполагах, зарастването на тая кост. Един месец я чаках, още не е заздравяла, ортопедът каза още поне 10 дни да я пазя, а поне след 20 да влизам в залата. Интересното е, че ще зарастне накриво, но уж нямало да има проблем да я натоварвам - много се надявам да е прав. Дясната ми ръка вече е само кожа и кости, но ще трая... щом не траях, когато трябваше...
Моят съвет е недей да я натоварваш, поне две седмици след свалянето на гипса, гледай да поемаш витамин С и калций, а когато контролната снимка покаже, че е зарастнала, започни да я раздвижваш - вземи си нещо като мека гъба, която да “галиш”, за да упражняваш затварянето на дланта.
Бързо оздравяване :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1