ПОМОГНЕТЕ...

Темата е заключена.

08.12.04
02:25

За себе си посочете следните данни:
-ръст - 188-189см.
-тегло 77-78кг.(Ех,бях 83кг.,но тва преди травмата...)
-възраст - 17(12.07)
-гръдна обиколка - към 110см.
-спортувате ли - Спортувах 4 пъти седмично бодибилдинг,сега не,но смятам да се връщам в залата.
-спазали ли сте досега хранителни режими - някви измислени :?
-имате ли моментни, хронични заболявания или предразположеност към такива - да,до скоро бях с травма на лакетя
-в какво се състои работата Ви (активно физически натоварена ли е или се занимавате с интелектуален труд) - Рисуване(интелектуален труд)
-одобрявате ли употребата на спортни добавки (ще употребявате ли и какви ще ползвате) - Да ще употребявам хранителни суплементи,но никога стероиди!!!
-какви препарати сте ползвали (как оценявате ефекта им) - За стероиди,дори не можем да говорим! :evil: Пил съм протеин на Нутрим,Мусаши.Пил съм и Гейнер(4.5кг) на American Muscle. Сега съм си взел гейнер - Биогейм.
-каква сума сте готови да отделите за хранене и спортни добавки за месец - Труден въпрос.Всичко,което мога да отделя ще е за това!
-употребявате ли (употребявали ли сте) стероиди и други хормонални препарати (вкл. Инсулин) - НЕ!
-желаете да понижите подкожните мазнини, да покачите мускулна маса или да оформите (преформирате) тялото си (с колко и за колко време, желаете ли траен ефект) - Нямам никакво желание да топя мазнини(почти никакви няма).Желая покачване на маса(чиста - мускулна)С колко - около 20кг.Желая траен ефект,да.За колко време - имам 3-4 години.

Ще тренирам сутрин.Объркан съм какво да ям преди и след тренировка.Не,че не зная какво се яде по-принцип,но сега...преди да отида на тренировка ще е сутрин,а след нея - обяд и...съм объркан,тъй като преди тези 2 месеца почивка(травма) тренирах вечер.Обмислям хранителният ми режим да е нещо от сорта на това:

8.00 часа:
100 г овесени ядки(Едрозърнести),1бр. кисело мляко(4.5% - Верея);
мултивитамини и минерали, вит.С

11 часа(Мисля това да е след тренировъчното хранене(може и ориз да вкарам мисля):
телешка/пилешка пържола; сварени картофи;зеленчуци;гейнер;

2 часа:
100-150г макарони или друга паста; 100г сирене или извара;белтъци;

6 часа:
сандвич с пилешко/пуешко месо (100 г) и 50г сирене или кашкавал, всичко в две филийки пълнозърнест хляб;пшеничен зародиш;

8 часа:
150 г месо и 100г варен ориз;

11 часа:
плодове и гейнер;100г. овесени ядки;

Помогнете.Благодя предварително! :P

DI

08.12.04
10:48

За твоя тип тяло, а то по всичко личи, че е ектоморф, не ти трябва повече от 4-5 пъти хранене на ден, защото това води до допълнително ускоряване на метаболизма ти. В тези 4 пъти трябва да тъпчеш яко! Според мен не ти е нужна специална диета, възползвай се от единствената привилегия която имаш с това тяло, а тя е че може да напъхаш в корема си всичко без да има последици като при ендомрфния тип. Но може да се придържаш към следната структура за да получиш максимален ефект. На ден спокойно може да си поемаш по 3-4грама на кг. от теглото си протеин. Като това ти е 30% от цялото количеството калории, въглехидрати - около 50% и мазнини 20%. Допълнително протеини ти трябват по време на някое хранене и задължително преди лягане. Креатина при тебе е необходимост, защото организма ти се изтощава сравнително бързо по време на трейнинг. Ектоморфа е способен на изключително мощно, но непродължително усилие. Отделно пий минимум 2 литра и половина на ден вода. За да качиш 1кг. мускулна маса ще трябва (както уточнихме по горе ) да поемаш по 2000-3000 калории на ден.  Трябва да забравиш всички горящи мазнините психостимулатори от типа на кофеина и ефедрина  в добавка , трябва да избягваш стресовете на живота. Тук ще обобщя с 3 думи към какво трябва да се придържаш: висококачествени протеини, качествени въглехидрати и мазнини. Не дей да се придържаш към хранителни програми със строго определени блюда, това в твоя случей е ненужно, гледай да влизаш в тези рамки и успех :!:

08.12.04
11:32

Само ще вметна - (Дичо, извинявай, ама не мога да се въздържа) - Креатина не ти е необходимост. Не се лъжи да се “облягаш” на добавки и “подправки” :D . Истината за теб е (както и Дичо спомена) в якото ядене. Яж, мързелувай, блъскай (доколкото можеш де). Диетата ти е добра, но вкарай още въглехидрати. Потренирай, и тогава прибегни до помощни средства, ако няма резултат. Щом имаш 3-4 години, смятам, че ще успееш да постигнеш това което искаш. Мисля, че спокойно можеш да придобиеш доста добра физика. Един off съвет - при липса на резултат от тренировките, тренирай по-рядко и по по-малко. Желая ти успех! :)

DI

09.12.04
01:43

Наистина, няма лошо в това да тренира без креатин. Но работата е там, че ектоморфът се изтощава бързо . По своята природа той е спринтьор - т.е. яко енергия за краткотрайно време. Креатинът променя картината. Той поддържа вътрешната енергия на ектоморфа на високо и стабилно ниво. Разбира се това не значи, че трябва да се блъска с креатин като невидел (10грама дневно са предостатъчно, даже навсякаде се предпоръчва по 5, но аз лично не го усещам в такива дози). Като има пари това е хранителната добавка за него. Колкото по-често може да си я позволи толкова по-добре. Хубаво е и да прави почивки от него примерно ако го е приемал в продължение на няколко месеца да направи 1 месец почивка, като гледа да компенсира с месни храни. Иначе почивка и храна RLZ :wink:

09.12.04
10:19

Още въглехидрати в режимчето?Ами,добре,само че-е...от какво?Виждам,че говорите за креатина...говорим само за хранителния режим-с хранителните суплементи...съм наясно,тъй че аз ще си преценя.

По-здрави!(тва много ме кефи бе-е!)

09.12.04
10:31

Не става въпрос, че креатина няма да помогне, за друго става въпрос, ама не е за това темата, тъй че...дотук по въпроса. Въглехидрати можеш да си набавиш от всичко. За повечето въглехидрати... вкарай обикновен или някакъв друг хляб в храненията. Най просто и лесно е (и може би най-евтино). Хлябът е богат на въглехидрати и протеин дори. Ако имаш възможност яж “Бонус”, обаче 2-3 хляба на ден (380гр е бройката) ще струват около 2лв. Аз си позволявам по 1 за 2-3 дни, а останалото е от обикновен хляб.
Успех! :)

09.12.04
22:20

Добре и хлебче ще вкарам.Бонус - да,знам го...но се чудя - той не беше ли диетичен(нещо,което на мен не ми трябва) или си е Екстра?

10.12.04
11:31

Ами хем е диетичен, хем е екстра. Но правилно разсъждаваш. Теб това не трябва да те приетснява. Яж обикновен хляб и качвай. Все пак си изчисли калорийния баланс на плюс. Иначе няма смисъл.
Айде и успех! :)

11.12.04
11:31

Уфф...да бе знам,тва трябва да го направя,ма-а...сложничко е!При положение,че съм 188-189см.,17годишен съм и тежа 78кг.(последно,толкова бях) какво трябва да рече това...

12.12.04
00:13

Изчислих го!Калориите за поддържане на телесното ми тегло възлизат на 2700.5.Имам въпрос - в таблицата за храните пише големи простотии - яйца - 140 калории,овесени ядки - 394 калории и т.н.Аз от къде да знам за колко яйца стаа въпрос и за колко грама ядки стаа въпрос?!?!На никоя храна няма грамаж!!!

12.12.04
01:55

Приятел, всичките данни са за 100гр.
Мисля че се подразбира! :)

[quote author=“Black_master”]Изчислих го!Калориите за поддържане на телесното ми тегло възлизат на 2700.5.Имам въпрос - в таблицата за храните пише големи простотии - яйца - 140 калории,овесени ядки - 394 калории и т.н.Аз от къде да знам за колко яйца стаа въпрос и за колко грама ядки стаа въпрос?!?!На никоя храна няма грамаж!!!

12.12.04
05:32

Да, съдържанието е или в проценти или за 100гр.. както ти по-харесва..  :wink:

12.12.04
12:13

Ясно!Значи за 100гр. яйца...,100гр. овесени ядки и т.н.Не е описано колко е пшеничния зародиш.Мисля,че инфото за неговите калории за 100гр. ще са от полза на доста хора. :P С колко отгоре калории трябваше да приемам от калориите за поддържане на телесното ми тегло.Мисля,че беше около 500,но все пак да питам. :P

13.12.04
11:59

Само да ти кажа, че данните за яйцата са за бройка. 500 калории в повече звучи добре. Ако нямаш напердък можеш да започнеш да ги увеличаваш с по 100-200 на две седмици, докато намериш оптималния за теб вариант. Успех!

15.12.04
13:51

Affirmitive.Днес,би трябвало да съм на лекар и да се разбере,дали ще съм на тренировка утре.Ами...започвам тая седмица.Засега въпроси няма.Мерси!

По-здрави! :P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1