съчетание на плуване и фитнес

18.05.07
16:13

искам да ви питам как да съчетая трянировка по плуване и фитнес така ли да го направа:
1 ден-фитнес
2 ден-плуване
3 ден-фитнес
4 ден-плуване
5 ден-фитнес
или
1 ден-сутрин фитнес следобед плуване(или обратното)
2 ден-почивка
3 ден-сутрин фитнес следобед плуване
4 ден-почивка
5 ден-сутрин фитнес следобед плуване
тренировката ми е за начинаещи

Първия вариант. Защото по - добре умерено натоварване всеки ден отколкото голямо натоварване през ден(лично мнение). 6 и 7 ден почивай.
Друг вариант -> вкарваш 1 почивен ден през седмицата, например сряда или четвъртък а другия ти е накрая. Аз така бих направил. Разбира се зависи кога имаш възможност. Успех!

18.05.07
16:28

възможност цяло лято

18.05.07
20:17

казано от cernd на 18.05.07, 16:28:

възможност цяло лято

И аз плувам три пъти в седмицата. Лично за мен това си е баш аеробен вид натоварване, затова си позволявам сериозни тренировки дори, когато ми съвпадат дните.

21.05.07
17:37

значи първият вариант

22.05.07
18:32

ми ся си купих неква книга на Беренд Брайтенщайн в нея пише че аеробните тренировки по 15-20 мин тичане не пречат хич даже напротив задължителни са въпръки че много хора ги пренабрегват аз пък тренирам карате пак спорт с много натоварване не се възтановявам

22.05.07
19:02

значи не пречи и да права:
1 ден-сутрин фитнес следобед плуване
2 ден-плуване
3 ден-сутрин фитнес следобед плуване
4 ден-плуване
5 ден-сутрин фитнес следобед плуване

23.05.07
06:52

Е зависи на какво ниво ти е плуването. Ако просто се плачикаш в басейна може и 2 пъти на ден да ходиш. Но ако можеш да правиш здраво плуване(поне 40 минути) просто не виждам начин да издържиш такова натоварване за деня. Даже е и доста вероятно да позагубиш мускулна маса, ще ти трябва страшно много храна да набавяш, така че по-добрият вариант е както ти казаха-5 дни плюс 2 почивка

29.05.07
16:03

с две думи този план
1 ден-фитнес
2 ден-плуване
3 ден-фитнес
4 ден-плуване
5 ден-фитнес
а иначе нивото ми е много добро все пак тренирам от 7 години
ПП:забравих да питам дали с плуването мога да направя релеф

Мнението беше редактирано от cernd на 29.05.07 16:07.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1