Извара и още няколко въпроса

Търсех си алтернативен вариант на месото, тъй като много солено ми излиза тоя фитнес- всичките ми пари отиват за храна и пак няма ефект. Протеина от  1 път на ден почнах да го пия 2 пъти и ще свърши всеки момент,та реших да проверя хр. стойности на изварата, но ги няма в сайта (поне в таблицата). Ето го и въпроса : колко % белтък има в 100гр извара? Абе въобще как ги докарвате до 3500ккал (примерно) без да изпаднете във финансова криза? Ще взема да ям по 5 пъти на ден овесени ядки (че е най-евтино) и каквото сабя покаже.. Тва месо 9-10лв 1кг... Яйцата и те излизат много скъпо ако почнеш да ги пиеш по 2-3 пъти на ден..И за да не пускам друга тема ще задам и въпрос номер 3 : Може ли да се трупа ММ при НВД и ако да,от какво зависи - от това да приемаш поне по 2.5гр на кг или да минеш нужните калории за деня (което само с белтъци сигурно ще трябва да ям по една крава на ден).

Айде със здраве

28.05.07
13:08

Абе лесно е взимай си яйца каквото и да казваш не са скъпи, мляко, извара ако държиш на месото взимай си дропчета.

29.05.07
19:42

В изварата има много ценни аминокиселини.Дава се и на хора с тежки чернодробни заболявания.

03.06.07
12:34

ами то хубаво ама все пак дали някои може да каже какво точно има в тая извара???

03.06.07
17:06

Изварата е много полезна и в същото време евтина храна. Качествената обезмаслена извара съдържа ~18% белтъчини и струва около 2лв/кг.
Киселото и прясното мляко също са добър и не много скъп източник на белтъци, макар и не толкова много. Един литър прясно мляко ти доставя 32гр. протеин, а една кофичка кисело мляко - към 12-13гр. Всеки ден изпивам по един литър прясно и изяждам по две кофички кисело. В добри дни изяждам и  половин килограм извара. Прясното мляко ми струва ~1лв, киселото мляко - 1 лв, и половин килограм извара - също около лев. За три лева получавам приблизително 146гр. белтъчини от  млечен произход, което е повече от задоволително. Към тях прибавяме и към 20гр от овесени ядки и поне още 60гр. от месо (пилешко и/или телешко).
Напоследък спрях да ям яйца, защото от тия варени белтъци ми се повдига а и ми причиняват киселини.

И още нещо - къде е това месо по 9-10 лв дето го гледаш? Мога да ти покажа пилешки гърди за 7лв/кг и телешки шол без грам мазнина за 8лв/килограма. Има места, където пилешкото филе е по 5лв, обаче там блъскат вода като го замразяват и фактически си плащаш и водата. Друг евтин вариант, който мога да ти предложа е черен дроб на скара - евтино, вкусно и полезно.

03.06.07
17:19

Искам да попитам само каква извара ядеш?На коя фирма?Коя е наистина обезмаслената извара?

03.06.07
18:05

По принцип, обезмаслената извара седи по-суха и се преглъща много трудно, ако не я смесиш с нещо друго.  Има една карловска, която я продават в МЕТРО в пакети със син етикет. Струва около 2 лева килото. Води се кашкавалена извара и на етикета е обявено 18% белтъчно съдържание. За мен е най-добрата. Купувал съм си млечна, обезмаслена на килограм от женския пазар за 1,70лв/кг. Там обаче, нямаш гаранция какво точно ядеш, щото е насипна и затова не мога да ти я препоръчам, въпреки че аз съм доволен.

05.06.07
17:22

А за тая на “Дядо Либен”,какво ви е мнението?

05.06.07
17:55

казано от I.G. на 05.06.07, 17:22:

А за тая на “Дядо Либен”,какво ви е мнението?

Дедо Либен върти бизнеса, перфектна е изварката  :coolsmile:

05.06.07
18:35

Е това е  човече!И аз съм на съштото мнение! Ама има малко разлика от партида до партида.Понякога ми изглежда доста мазничка ,иначе в повечето случаи е сухичка и ронлива!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1