30.05.07
15:25
Здравейте!
Когато беше по-хладно следобед бягах в парка, но напоследък ми е много горещо и ми става зле и реших да си купя някакъв кардио уред за вкъщи. Двоумя между вело и кростренажор.
С фитнес се занимавам от 2 год. и половина горедолу (с прекъсвания напоследък и то в дом.условия). Основната ми цел е да смъкна някой и друг килограм - 83кг. на 173см. съв в момента. Най-проблемната ми област е корема и паласките (като на всички май...) Отделил съм си към 400-500лв. за целта и мисля че са достатъчни за един приличен уред.
Поначало бях твърдо решил да е вело - по-компактно и уж щяло да ми върши по-добра работа, а и ще ме изморява по-малко за постигане на един и същ ефект отколкото кростренажора (според приятели и фитнес инструктори), но напоследък много хора взеха да ме съветват да си взема кростренажор - бил много по-ефективен и давал много по-бърз резултат (според други приятели и други инструктори :-/ ). Освен това във форума чета, че с велото се сваляли прдимно мазнини и по-малко мускули (в сравнение с бягането, а не с кростренажор но все пак ме накара да се замисля).
Абе с 2 думи - зациклих и не мога да реша какво да си взема... Ще съм благодарен за всякакви мнения/съвети/препоръки на уреди и т.н. Благодаря на включилите се по темата! :-)
съветвам те да си вземеш вело. аз лично си взех преди 2 месеца такъв уред в нас и съм повече от доволен. правя кардио почети всяка вечер по 30 мин. и имам много по-голям напредък в свалянето от колкото когато правех кардио в залата или на стадиона примерно .
такааа, значи още един глас за велото... и мен все към него ме влече. сега остава да се спра и на конкретен модел и всичко ще е ок. :-)
значи реших се да си взема вело. сега идва и другия въпрос - от къде в сф е най-добре да си го взема?