28.05.07
17:46
Намерих си работа за лятото и реших да си пръсна половината пари за добавки... все пак исках стойностен подарък да си направя който да ми остане :)
Та препоръчаха ми гейнър и протеин на BioTech (дъщерна фирма на Universal) и аминокиселини пак на Universal, но не си спомням точно от кои. Ето как ще ги приемам:
Тренировъчен ден:
Гейнър - 2 по 50гр/ден (преди и след тренировка)
Протеин - 2 по 30гр/ден (между някои от яденетата и преди лягане)
Амино - 3 хапа преди и 3 след трен.
Нетренировъчен ден:
По същия начин, само че между яденетата.
Също така ще направя и една зареждаща доза с креатин (пак BioTech) за една седмица и след това дозите ми от 5гр се съдържат в гейнъра. Ето някои сметки:
Гейнър - 91лв/4,5кг/50гр доза/2 дози на ден - ще ме издържи 45 дни.
Протеин - 109лв/2,3кг/30гр доза/2 дози на ден - стига за 38 дни.
Аминокиселини - 73лв/350 хапа/6 хапа на ден - 58 дни.
Креатин - 10-15лв/100гр - 5-7дни (зареждаща, прочети по-горе)
И още малко статистика кое колко ще ми струва ако го пия 60 дни:
Гейнър - 121лв.
Протеин - 172лв.
Амино - 75лв.
Креатин - 10лв.
————————————
Всичко за ДВА месеца ще ми струва 378лв.
И няколко думи за общия ми режим.
1 ден - 6:00 сутринта - 10:00 вечерта съм на работа. Работя сервитьор и имам 3 яденета на ден от ШВЕДСКА МАСА :). Съответно прибирам се и заспивам :)
2 ден - почивен. Тук ми е тренировката и на следващия ден пак на работа.
Очаквам мнения, препоръки или критики главно за двумесечния ми цикъл с добавките, пък и за другото може. С бърз метаболизъм съм, мога ли да очаквам да кача 8-10гр за 2 месеца и то през лятото?
Айде ;)
28.05.07
18:28
Поздравявам те, че си се насочил към BioTech, въпреки че не бях чувал, да са дъщерна фирма на Universal. Аз бих те посъветвал вместо гейнера да си купиш 240гр глутамин, а креатина от 100 да стане 250гр, защото в тоя вариант е много малко - със сигурност няма да ти стигне за два месеца ;) Най-добрият вариант според мен, е да се хванете с един приятел и да вземете от всичко голям грамаж, след което да го разделите на електронна везна. Аз направих именно това скоро - излиза по-евтино ;)
28.05.07
18:43
От тия гейнъри ще замазниш доста... по-добре както каза колегата в горното мнение... и наблегни на комплексните въглехидрати - кафяв ориз, овесени култури и пр.
Иначе всичко друго е ок. Успех !
Може 1-2 седмично кардио или плуване някъде.
казано от Nosferatu на 28.05.07, 18:43:
От тия гейнъри ще замазниш доста... по-добре както каза колегата в горното мнение... и наблегни на комплексните въглехидрати - кафяв ориз, овесени култури и пр.
Иначе всичко друго е ок. Успех !
Може 1-2 седмично кардио или плуване някъде.
Не се притеснявам от омазняването защото съм 15кг под нормата за моята височина така че :)
А относно партията за добавки с приятел - тия разфасовки съответно от 4.5кг и 2.3кг са най-големите и пак няма да ми стигнат за 2 месеца тъй че аз пак ще си купя в големи количества.
Мнението беше редактирано от Baleto на 28.05.07 19:32.
Не казахте колко да очаквам да кача от тези добавки за 2 месеца, 5-10кг? Все пак е и лято и се качва по-трудно :)
29.05.07
13:21
Това колко ще качиш за 2 месеца не зависи само от добавките, което сигурно го знаеш.... И все пак за 2 месеца ако качиш 4-5 кг чиста маса ще е повече от СУПЕР. Все пак и ти си от хората с бърз метаболизъм :)
30.05.07
07:23
Baleto за 130-140 лв на месец само с храна можеш да качиш повече и по чиста маса.Аз съм състезател по фитнес и диетата ми е 120 лв на месец първия месец качих 3 кг като не съм си изгубил нищо от релефа си . Замисли се има ли смисъл да даваш пари за синтетични боклуци като можеш да ги дадеш за храна
казано от ExtremeDimention на 30.05.07, 07:23:
Baleto за 130-140 лв на месец само с храна можеш да качиш повече и по чиста маса.Аз съм състезател по фитнес и диетата ми е 120 лв на месец първия месец качих 3 кг като не съм си изгубил нищо от релефа си . Замисли се има ли смисъл да даваш пари за синтетични боклуци като можеш да ги дадеш за храна
Това което ще го приемам на ден (белтъци и прочие) не мога да го изям под формата на храна каквото ще да става. И другото което е, ако си купя храна (със същата хранителна стойност като всичките добавки за 2та месеца) няма да излезе по евтино... ама хич. По тая логика защо въобще някой пие протеини или гейнъри а не си купува храна за тея пари?
Мнението беше редактирано от Baleto на 30.05.07 12:30.
31.05.07
16:04
Защото е много по лесно за тва.Аз съм професионален състезател по фитнес и сичко си го прая с храната.Вярно е че много малко хора знаят да си направят точна хранителна програма.Просто повечето хора търсят лесния и бърз начин колкото и да е вреден.Седни да почетеш малко за хранителните добавки и ще се убедиш :)
казано от ExtremeDimention на 31.05.07, 16:04:
Защото е много по лесно за тва.Аз съм професионален състезател по фитнес и сичко си го прая с храната.Вярно е че много малко хора знаят да си направят точна хранителна програма.Просто повечето хора търсят лесния и бърз начин колкото и да е вреден.Седни да почетеш малко за хранителните добавки и ще се убедиш :)
Спор няма, че същия резултат може да се постигне и с правилна хран. диета, но не всеки може да се отдаде да спазва такава, затова хора като мен /лично мнение/ прибягват до добавките.
Казваш,че си професионален състезател по фитнес,ами именно в това е разликата,защото повечето тука не сме.Щом си професионален състезател основното ти занимание е фитнеса,отделяш му значително време за хранителни диети и т.н.Повечето хора като работещи по цял ден изпитват трудност да правят по 5-6 храненета на ден и то пълноценни,затова прибягват до по-удобния вариант-добавките.Аз не съм чел статии да са вредни при нормални дозировки.И честно казано ми е интересно и моля,ако можеш помести си тази диета която струва 120-130лв. на месец,защото ми е трудно да повярвам да ти стигат толкова пари за добро хранене,осмен ако не взимаш продуктите направо на заводски цени с някаква огромна отстъпка.
Моля?! Ти си професионален състезател и не ползваш добавки??? В каква”лига” се състезаваш много ми е чудно... Не добавки, ако си състезател и без много други неща НЕ МОЖЕШ да минеш!
01.06.07
08:00
специално за фитнеса може да се кара без добавки защото при фитнеса не се иска да ставаш животно а да си с най хармоничното и релефно тяло :) а това с храна се прави в подготвителен период диетата ми е 130 лв на месец а за състезание имам 40 дневна диета която ми излиза 300 лв . Честно казано KIRIOS ме мързи да си пиша програмата и без друго няма да ти е от полза защото сяка една програма е строго индивидуална.И да,храните ги вземам на складови цени :)