въпрос за фитнес

30.05.07
16:43

след като съм ходил 7 години и продължавам да ходя на плуване мускулите не са ли свикнали с тежестите и направо да почвам с тази програма  http://www.bb-team.org/workout/1358 пък и в даскало имаме фитнес и от време навреме хода

30.05.07
18:59

Ако никога не си ходил на фитнес преди това, по-добре ще е да започнеш в началото с кръгови тренировки, за да може тялото да привикне към този нов начин на натоварване. Някои от фитнес упражненията са доста стресиращи за тялото - най-вече за ставите. В зависимост от това как се чувстваш, сам прецени кога да преминеш на тренировъчен сплит. Моят съвет е да започнеш с кръгови тренировки 3-4 пъти седмично, като не прекаляваш с тежестите и тренираш така поне две седмици.

А ако мен питаш - съчетаването на фитнес с плуване е оптималният вариант за развитие на едно хармонично мъжко тяло.

Успех!

30.05.07
19:03

аз точно това ще права съчетание на фитнес и плуване ама не разбрах там като съм ходил в даскало малко на фитнес брои ли се за кръгови тренировки и да мога да започвам с програмата която съм написал

30.05.07
19:42

казано от cernd на 30.05.07, 19:03:

аз точно това ще права съчетание на фитнес и плуване ама не разбрах там като съм ходил в даскало малко на фитнес брои ли се за кръгови тренировки и да мога да започвам с програмата която съм написал

Плуването е добро за разширяване на гръдния кош ей ся от лятото и аз ше почна да плувам. :-)

31.05.07
15:42

неразбрах дали мога да почвам веднага с програмата която съм посочил

31.05.07
15:48

Щом спортуваш плуване и си ходил от време на време в зала,пожеш да минеш към тази програма.Тя е добра и аз тренирам по почти същата.Тренировките през ден дават възможност за добро възстановяване,а и не всеки има време за повече.Като за начало на теб повече от три дни не ти трябват седмично.Отначало не слагй максимални тежести опитай с по-малки да хванеш точната техника на всяко упражнение.Постепенно мускула ти ще се адаптира и ще увеличаваш тежестите.

31.05.07
15:48

31.05.07
16:21

защо не

31.05.07
18:40

Между плуването и натоварването във фитнес залата има огромна разлика. По добре като за начало прави кръгови тренировки за да привикне тялото и тогава премини към тази. Не бързай да я сменяш тази програма. Чак когато забележиш, че няма ефект от кръговата (кръгова - за да накара тялото да се адаптира към този нов вид натоварване) тогава премини към друг вариянт. И все пак не бързай - във фитнес залата се изисква постоянноство и упоритост, с бързане нищо не се постига..освен контузии ;)

Мнението беше редактирано от freethedoom на 31.05.07 18:41.

01.06.07
06:01

Пичове то както обяснявате човека трябва да прави една година подготовка да почне да тренира по някаква програма.Той не е някой разплут човек какъвто бях аз като почвах.Тренира активно плуване и е ходил нередовно от време на време във фитнес зала.Добре е да потренира малко по кръгова тренировка,но и направо по програмата не виждам какъв е проблема да тренира.ще почне както съм казал с малки килограми да схване точното изпълнение на упражненията.Не виждам смисъл повече от 1-2 седмици кръгови тренировки,аз толкова правих при условия ,че бях направо разплут и после си минах по програма.

01.06.07
08:35

cernd - нямаш проблем да започнеш по тази програма.
Въпрос на ефективност. Най-вероятно, по-добре би било, ако започенш по програма за начинаещи.
В крайна сметка, щом сега ще започваш сериозно, може да ти е само от полза.

Останал съм с впечатлението, че и хора с доста опит, след по-дълга почивка, минават през тренировки на цялото тяло. Надали е случайно. :)

01.06.07
12:29

2 седмици  нищо няма да ти  попречат даже напротив през тия 2 седмици кръгови тренировки би постигнал по-голям напредъ отколкото ако почнеш направи сплит

01.06.07
14:46

значи две седмици кръгови упражнения и после тоя сплит

Аз бих ги правил месец.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1