28.05.07
20:00
Здравейте тренирам от много време горе-долу година и три-четери месеца, но трупам само маса.Какво да направя за релеф ? ? ? :roll: Някои Мои приятели ми казват прави повече повторения на по-малко килограми.Вярно ли е ? ? ?Благодаря ви предварително. :-P
28.05.07
20:05
Добре дошъл в форума !
За релеф ти трябва главно диета + кардио тренировки (бягане, скачане на въже, плуване и т.н.). Самата тренировка може да се не се различава от тази в основния период :)
Аз не спазвам точно някакво диета но ограничавам въглехидратите и мазнините а наблягам на белтъчини и храни с повече витамини (плодове и зеленчуци) а колкото до кардиото три пъти във седмицата по половин час на пътечката.Това добра комбинация ли е или трябва нещо по-различно ? ? ?
Мнението беше редактирано от Жаката на 29.05.07 20:20.
01.06.07
21:06
Първо си кажи кви са ти мерките и годините ;)
Кардиото 3 пъти седмица става - недей да ядеш нищо поне 1 час след кардио. След 1 час наблегни на белтъчна храна, 1-2 часа преди кардиото пак ти трябват белтъци, за да се предпазиш от горене на мускул. Също е много важен пулсът ти по време на кардио тренировките - има няколко варианта:
- да правиш интервално кардио по 20-30 мин като редуваш 2 минути бавно бягане и 20 секунди с максимална скорост.
- да си правиш кардиото с пулс равен на 70% от 220 -(минус) годините ти. Ако си на 20 години значи 70% от 200. Като естествено +-10
Хм, не ограничавай толкова мазнините. Ако ядеш прекалено много белтъци пак се дебелее (ако имаш постоянно + калориен баланс.) Яденето само на един вид храна води до настройването на организма да използва имено тази храна за енергия,а имено белтъци. Затова увеличи мазнините, за сметка на това намали белтъка (ако си ял прекалено много белтък досега ,което е логично,при условие че имаш мазнина и искаш да отслабваш)Въглехидратите да си стоят по малко и кардио.
02.06.07
16:40
казано от Bio на 02.06.07, 00:07:
Хм, не ограничавай толкова мазнините. Ако ядеш прекалено много белтъци пак се дебелее (ако имаш постоянно + калориен баланс.) Яденето само на един вид храна води до настройването на организма да използва имено тази храна за енергия,а имено белтъци. Затова увеличи мазнините, за сметка на това намали белтъка (ако си ял прекалено много белтък досега ,което е логично,при условие че имаш мазнина и искаш да отслабваш)Въглехидратите да си стоят по малко и кардио.
Шегуваш се нали?
казано от valaraukarky на 01.06.07, 21:06:
Първо си кажи кви са ти мерките и годините ;)
Кардиото 3 пъти седмица става - недей да ядеш нищо поне 1 час след кардио. След 1 час наблегни на белтъчна храна, 1-2 часа преди кардиото пак ти трябват белтъци, за да се предпазиш от горене на мускул. Също е много важен пулсът ти по време на кардио тренировките - има няколко варианта:
- да правиш интервално кардио по 20-30 мин като редуваш 2 минути бавно бягане и 20 секунди с максимална скорост.
- да си правиш кардиото с пулс равен на 70% от 220 -(минус) годините ти. Ако си на 20 години значи 70% от 200. Като естествено +-10
Значи тежа 81,500 килограма висок съм 1,82-3. :red:
Аз правя на първия вариант 20-30 мин с редуване 2 мин бавно бягане и 35 секунди с горе-долу 70% от максималната скорост.Иначе бл за съветите. ;-P Пулса не достига повече от 150. :smirk:
Мнението беше редактирано от Жаката на 02.06.07 20:31.
02.06.07
22:10
Трябва да се приемат и есенциални мазнини - кво да се базика пича ?
Напротив, доста хора с целта си да качват мускулна маса или като са на някаква диета, преяждат с белтъчни храни, които също както въглехидратите се превръщат в триацилглицероли. Яденето само на протеинова храна води до използването на ак за енергия,което не значи,че ще се използват мускулни протеини. Яденето на предимно мазнини води до използването им като източник на енергия.Не е ли логично. И съм на мнение,че тези,които само отслабват, не се нуждаят от по-висок протеинов прием,а намаляване на калориите за сметка на въглехидратите.