Две програми - по-добрата?

04.06.07
14:34

Здрасти отново, както сигурно 50 пъти съм написал из форума че ще направя една поръчка от netrition.com и си направих 2 вариянта, но ми трябва малко помощ :)

1х ON 100% WHEY GOLD STANDARD - 4,66kg (10lbs) - стига за 53 дни (30г доза, 3 дози/ден)
2х BSN NO-XPLODE - 1,6kg - стига за 80 тренировъчни дни (20г доза, 1 доза/ден)
1х NOW L-Glutamine - 454g - стига за 45 дни (15г в трен. ден и 5г в нетрен.)
1х АST BCAA - 500 хапа - стигат за 62 дни (8 хапа/ден)
————————————————-
Всичко $274, или 397лв.

ON 100% WHEY GOLD STANDARD - 4,66kg (10lbs) - стига за 53 дни (30г доза, 3 дози/ден)
ON 100% WHEY GOLD STANDARD - 2,3kg (5lbs) - стига за 25 дни (30г доза, 3 дози/ден)
АST BCAA - 1000 хапа - стигат за 125 дни (8 хапа/ден)
ON Creatine Powder - 600gr - стига за 100 дни (140г зарежд., 5г/ден след това)
————————————————-
Всичко $263, или 381лв.

И накратко за двете програми. Целта ми е ММ, както подсказва и секцията, в която съм пуснал темата.

В първия вариянт има NO-XPLODE, който се комбинира с глутамин за оптимален ефект както пише в сайта на BSN. Също така не разбрах напълно в какво се изразява действието на експлоуда и с какво е по-различен от обикновения креатин. Kато цяло първата програма се върти около него и има 2,3кг по-малко протеин.

Във втората програма съм сложил 1000 хапа амино, вместо 500, които да ме предпазват от катаболните процеси за по-дълго време. 2,3кг повече протеин, както и 600гр креатин, който да ме снабдява с енергия за синтеза на тези 7кг протеин. И на всичкото отгоре, суплементите от втория вариянт ще ги пия по-дълго, а и излиза 16лв по-евтино.

Кажете си мненията за двете програмки, коя е по-добра или по-балансирана като цяло?

П.П. И спирам да ви занимавам с прищевките ми че станах досаден вече :P

Темата беше редактирана от Baleto на 04.06.07 14:34.

04.06.07
16:21

Втората по-добра ми се вижда поне на мен и мисля,аз лично нея бих избрал.

Ооо първата първата. От Xplodе-а досега недоволен май няма. Протеина си е на ниво. Глутамина също. Даже и БЦАА имаш. Какво повече да иска човек :)

04.06.07
20:34

казано от Jorku на 04.06.07, 20:28:

Ооо първата първата. От Xplodе-а досега недоволен май няма. Протеина си е на ниво. Глутамина също. Даже и БЦАА имаш. Какво повече да иска човек :)

Опитай се да ме убедиш с какво експлоуда е по-добър от обикновен монохидрат :) Не ме разбирай погрешно, нямам нищо против NO-XPLODE, просто питам с какво превъзхожда креатина, и как ще ми помогне в качването на маса.

И още нещо - във вариант 1 има 500 хапа БЦАА, а във 2 има 1000, така че гледай малко и количествата играл съм си за всяко нещо да смятам за колко дни ще ми стигне и такива неща. Все пак и от финанси завися :)

Мнението беше редактирано от Baleto на 04.06.07 20:37.

Първо експлоуда е азотен бустер. Прочети повече за него, защото не ми се влиза в подробности и справки. Неведнъж сме говорили за него. Досега всеки който го е ползвал казва, че е супер. Нещо като Animal pump ако си запознат. Дава сила, напомпване дето се вика, енергия, стимул за тренировка. А креатина ми ниски дози какво дава? При мен лично нищо.

04.06.07
21:02

“Aзотен бустер” не ми говори много неща. Разрових се във форума и намерих това:

“Препарата ти дава енергия, фокус, сила и перфектно напомпване. “

Все още не хващам замисъла.... за какво ми е това напомпване ? Ще блъскам час-два, ще се напомпя и на следващия ден пак съм си същия. Каква полза ми носи напомпването?  Енергията и силата си идват от креатина доколкото съм чел статиите от сайта на форума.

Сигурен съм, че няма да си го купиш така че не се мъчи повече :)

04.06.07
21:16

Ами естествено, че няма да купя нещо, което никой не ми обясни за какво ми е бе пич...

ВИ

04.06.07
21:53

NO-xplode-a има много съставки разделени на 4 групи. първата съдържа тирозини, вимпоцентини , винкамини, винбурнини , таурин и метилксантини- те активират нервната система и ти дават концентрация и агресивност за да използваш по-добре мускулите си.
Втората съдържа аргинини, цитрулини, хистадини и малко извстите ,но много ефективни рутаекарпини, които са вазодилататори и разширяват кръвоносните ти съдове, което води до по-добра обмяна в мускулите. Повече кислород и храна, по-бързо изхвърляне на отпадъци.
Третата съдържа креатин етил естер малат -CEM3 който е патент на университета в Колорадо и преставлява естерифициран креатин във вакум , без монохидрат и с малична киселина. BSN са си го купили този патент защото са сметнали че ще им ададе предимство пред всички останали в индустрията.  Освен него в тази група има и кофактори за ресинтезирането на креатин фосфат в клетката и поддържането на високите му нива.
Четвъртата група съдържа фосфоплекс. Пак патентовани неща които карат клетката да “всмуче” водата и хранителните вещества и по този начин да не губи сила като се потиш и уморяваш.

И така тренираш по-интензивно с напомпване което е важно за мускулноти развитие, възстановяваш се между сериите и нямаш треска после.

Имай педвид че това е много грубо обяснение, на сайта им им много по-подробни обяснения.

Айде лека

04.06.07
22:50

казано от Jorku на 04.06.07, 20:37:

А креатина ми ниски дози какво дава? При мен лично нищо.

Какво искаш да кажеш с това?Тя дозата си е една (нормална)...
Иначе по темата: мисля, че първия вариант е доста по-отимален и по-ефикасен.

05.06.07
11:34

казано от Валентин Иванов на 04.06.07, 21:53:

И така тренираш по-интензивно с напомпване което е важно за мускулноти развитие, възстановяваш се между сериите и нямаш треска после.

Можеш ли да обясниш по-подробно защо е толкова важно напомпването? Не знам само на мен ли ми се губи тая част от биологията, но просто не виждам връзка между ВРЕМЕННО напомпване и мускулен растеж.
Иначе факта, че разширява кръвоносните съдове (и пот този начин забързва обмяната на вещ. в мускулите) е голям + като се има предвид че ще взимам и протеинче.

Между другото ще потърся из нета подробно описание на действието на експлоуда за да се върнем на главната темичка :)

05.06.07
11:35

извинявам се цъкнах 2 пъти на “изпрати”....

Мнението беше редактирано от Baleto на 05.06.07 11:36.

06.06.07
10:07

Така остава втората програма, само се двоумя дали да не сложа 1.8кг казеин за преди лягане на мястото на малката разфасовка whey. Taка обаче протеините ще ми стигнат за около 50 дни, а не за 80. Съвети? :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1