04.06.07
14:34
Здрасти отново, както сигурно 50 пъти съм написал из форума че ще направя една поръчка от netrition.com и си направих 2 вариянта, но ми трябва малко помощ :)
1х ON 100% WHEY GOLD STANDARD - 4,66kg (10lbs) - стига за 53 дни (30г доза, 3 дози/ден)
2х BSN NO-XPLODE - 1,6kg - стига за 80 тренировъчни дни (20г доза, 1 доза/ден)
1х NOW L-Glutamine - 454g - стига за 45 дни (15г в трен. ден и 5г в нетрен.)
1х АST BCAA - 500 хапа - стигат за 62 дни (8 хапа/ден)
————————————————-
Всичко $274, или 397лв.
ON 100% WHEY GOLD STANDARD - 4,66kg (10lbs) - стига за 53 дни (30г доза, 3 дози/ден)
ON 100% WHEY GOLD STANDARD - 2,3kg (5lbs) - стига за 25 дни (30г доза, 3 дози/ден)
АST BCAA - 1000 хапа - стигат за 125 дни (8 хапа/ден)
ON Creatine Powder - 600gr - стига за 100 дни (140г зарежд., 5г/ден след това)
————————————————-
Всичко $263, или 381лв.
И накратко за двете програми. Целта ми е ММ, както подсказва и секцията, в която съм пуснал темата.
В първия вариянт има NO-XPLODE, който се комбинира с глутамин за оптимален ефект както пише в сайта на BSN. Също така не разбрах напълно в какво се изразява действието на експлоуда и с какво е по-различен от обикновения креатин. Kато цяло първата програма се върти около него и има 2,3кг по-малко протеин.
Във втората програма съм сложил 1000 хапа амино, вместо 500, които да ме предпазват от катаболните процеси за по-дълго време. 2,3кг повече протеин, както и 600гр креатин, който да ме снабдява с енергия за синтеза на тези 7кг протеин. И на всичкото отгоре, суплементите от втория вариянт ще ги пия по-дълго, а и излиза 16лв по-евтино.
Кажете си мненията за двете програмки, коя е по-добра или по-балансирана като цяло?
П.П. И спирам да ви занимавам с прищевките ми че станах досаден вече :P
Темата беше редактирана от Baleto на 04.06.07 14:34.
04.06.07
20:28
Ооо първата първата. От Xplodе-а досега недоволен май няма. Протеина си е на ниво. Глутамина също. Даже и БЦАА имаш. Какво повече да иска човек :)
казано от Jorku на 04.06.07, 20:28:
Ооо първата първата. От Xplodе-а досега недоволен май няма. Протеина си е на ниво. Глутамина също. Даже и БЦАА имаш. Какво повече да иска човек :)
Опитай се да ме убедиш с какво експлоуда е по-добър от обикновен монохидрат :) Не ме разбирай погрешно, нямам нищо против NO-XPLODE, просто питам с какво превъзхожда креатина, и как ще ми помогне в качването на маса.
И още нещо - във вариант 1 има 500 хапа БЦАА, а във 2 има 1000, така че гледай малко и количествата играл съм си за всяко нещо да смятам за колко дни ще ми стигне и такива неща. Все пак и от финанси завися :)
Мнението беше редактирано от Baleto на 04.06.07 20:37.
04.06.07
20:37
Първо експлоуда е азотен бустер. Прочети повече за него, защото не ми се влиза в подробности и справки. Неведнъж сме говорили за него. Досега всеки който го е ползвал казва, че е супер. Нещо като Animal pump ако си запознат. Дава сила, напомпване дето се вика, енергия, стимул за тренировка. А креатина ми ниски дози какво дава? При мен лично нищо.
“Aзотен бустер” не ми говори много неща. Разрових се във форума и намерих това:
“Препарата ти дава енергия, фокус, сила и перфектно напомпване. “
Все още не хващам замисъла.... за какво ми е това напомпване ? Ще блъскам час-два, ще се напомпя и на следващия ден пак съм си същия. Каква полза ми носи напомпването? Енергията и силата си идват от креатина доколкото съм чел статиите от сайта на форума.
04.06.07
21:04
Сигурен съм, че няма да си го купиш така че не се мъчи повече :)
Ами естествено, че няма да купя нещо, което никой не ми обясни за какво ми е бе пич...
04.06.07
21:53
NO-xplode-a има много съставки разделени на 4 групи. първата съдържа тирозини, вимпоцентини , винкамини, винбурнини , таурин и метилксантини- те активират нервната система и ти дават концентрация и агресивност за да използваш по-добре мускулите си.
Втората съдържа аргинини, цитрулини, хистадини и малко извстите ,но много ефективни рутаекарпини, които са вазодилататори и разширяват кръвоносните ти съдове, което води до по-добра обмяна в мускулите. Повече кислород и храна, по-бързо изхвърляне на отпадъци.
Третата съдържа креатин етил естер малат -CEM3 който е патент на университета в Колорадо и преставлява естерифициран креатин във вакум , без монохидрат и с малична киселина. BSN са си го купили този патент защото са сметнали че ще им ададе предимство пред всички останали в индустрията. Освен него в тази група има и кофактори за ресинтезирането на креатин фосфат в клетката и поддържането на високите му нива.
Четвъртата група съдържа фосфоплекс. Пак патентовани неща които карат клетката да “всмуче” водата и хранителните вещества и по този начин да не губи сила като се потиш и уморяваш.
И така тренираш по-интензивно с напомпване което е важно за мускулноти развитие, възстановяваш се между сериите и нямаш треска после.
Имай педвид че това е много грубо обяснение, на сайта им им много по-подробни обяснения.
Айде лека
казано от Jorku на 04.06.07, 20:37:
А креатина ми ниски дози какво дава? При мен лично нищо.
Какво искаш да кажеш с това?Тя дозата си е една (нормална)...
Иначе по темата: мисля, че първия вариант е доста по-отимален и по-ефикасен.
казано от Валентин Иванов на 04.06.07, 21:53:
И така тренираш по-интензивно с напомпване което е важно за мускулноти развитие, възстановяваш се между сериите и нямаш треска после.
Можеш ли да обясниш по-подробно защо е толкова важно напомпването? Не знам само на мен ли ми се губи тая част от биологията, но просто не виждам връзка между ВРЕМЕННО напомпване и мускулен растеж.
Иначе факта, че разширява кръвоносните съдове (и пот този начин забързва обмяната на вещ. в мускулите) е голям + като се има предвид че ще взимам и протеинче.
Между другото ще потърся из нета подробно описание на действието на експлоуда за да се върнем на главната темичка :)
извинявам се цъкнах 2 пъти на “изпрати”....
Мнението беше редактирано от Baleto на 05.06.07 11:36.