ВРАТ

09.12.04
19:23

Здравейте,
на 14 години съм и тренирам от 1 месец.Ако искам да изглеждам по-....едър (”бабач”) :))  Мога ли да правя за врат.Полезно ли е на тази възраст ..и като тренирам от толкова време.Ако ДА- кажете ми кои упражнения и какво да правя.

Здравей!
Имаше такава тема...
На тази възраст можеш да правиш мост, по възможност без ръце. Опитай и с “натягания”, т.е. да се опираш на главата си при моста, да се навеждаш свивайки врата напред, после да се изправяш, използвайки мускули на врата и после и на другата страна - привеждаш си главата, така че брадичката да налижи пода и се изправяш пак с врата си, после наляво, после надясно, после във кръг...
Внимавай, упражнението не е съвсем безопасно, ако и на тая възраст все още да сте доста гъвкави. В началото си помагай с ръце.
С течение на времето, като попривикнеш(ама това най - рано след няколко месеца) можеш да почнеш да опитваш мост(може и с ръце), след което с трупа си обикаляш около главата(за съжаление ми е трудно да го опиша подробно, но при моста тръгваш с краката в кръг около опорната ти точка) или пък мост и премятания през глава.
Това упражнение изисква постоянство и хубава разгрявка на врата, но мисля, че хем няма да е много опасно за теб, хем ще даде добър ефект и върху мускулите на врата, и върху трапеца.
Поздрави и успех!

09.12.04
23:06

Първо работи над основните групи,тогава мисли за второстепенните.

10.12.04
11:23

Смята, че изометричен натиск с глава върху ръцете (поставени пред или за главата) ще е най-подходящо за теб. Успех! :)

11.12.04
01:29

Не ти препоръчвам още такива тренировки но ако искаш толкова можеш да ги правиш на лежанка лягаш странично вземаш един диск и нещо меко под диска и вдигаш главата после се обръщаш на другата страна.След това от стоеж със специален уред закачваш тежест на главата и отпускаш надолу после обратно нагоре

11.12.04
01:46

[quote author=“djgorgio”]Не ти препоръчвам още такива тренировки но ако искаш толкова можеш да ги правиш на лежанка лягаш странично вземаш един диск и нещо меко под диска и вдигаш главата после се обръщаш на другата страна.След това от стоеж със специален уред закачваш тежест на главата и отпускаш надолу после обратно нагоре

За съжаление, този уред ако е същият, за който си мисля, не съм го виждал в залите, в които съм ходил. Евентуално може да го заместиш като пак използваж лежанка. Заставаш така че да ти виси главата надолу, слагаш един диск зад главата, пескаш и повдигаш. После може да пробваш и с главата нагоре.

12.12.04
01:27

[quote author=“spookyy”][quote author=“djgorgio”]Не ти препоръчвам още такива тренировки но ако искаш толкова можеш да ги правиш на лежанка лягаш странично вземаш един диск и нещо меко под диска и вдигаш главата после се обръщаш на другата страна.След това от стоеж със специален уред закачваш тежест на главата и отпускаш надолу после обратно нагоре

За съжаление, този уред ако е същият, за който си мисля, не съм го виждал в залите, в които съм ходил. Евентуално може да го заместиш като пак използваж лежанка. Заставаш така че да ти виси главата надолу, слагаш един диск зад главата, пескаш и повдигаш. После може да пробваш и с главата нагоре.

Става но ти става лошо от толкова упражнения но лесно НЕМА !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1