Креатин Фосфат - продава ли се?

05.06.07
15:09

Разгледах netrition.com и не намерих креатин фосфат на нито една марка. Продава ли се въобще някъде?

Най-близкия продукт, който намерих е този: http://www.netrition.com/creatine_hsc_page.html
Креатин монохидрат, комбиниран с въглехидрат и някъкви други вещества със “фосфат” в името си, които предполагам служат за фосфатни остатъци, че и таурин за забъркали.

В случай, че не се продава чист креатин-фосфат може ли да ми препоръчате подобна добавка, която да ми предоставя енергия през целия ден - не само по време на тренировка. От CEE нещо по-добро и ефикасно има ли?

Мерси!

Темата беше редактирана от Baleto на 05.06.07 15:10.

NX

05.06.07
15:14

От CEE нещо по-добро и ефикасно има ли?

Доколкото знам kre alkalyn е по добър от CEE .

казано от oxandrolon на 05.06.07, 15:14:

От CEE нещо по-добро и ефикасно има ли?

Доколкото знам kre alkalyn е по добър от CEE .

не е по-ефективен, но е по-безопасен.

05.06.07
17:17

а с какво  монохидратът е опасен?

BE

05.06.07
17:18

Prolab мисля 4е имат креатин фосфат

05.06.07
18:10

казано от belia на 05.06.07, 17:18:

Prolab мисля 4е имат креатин фосфат

Бъркаш се, видях в сайта им и нямат :(

Мнението беше редактирано от Baleto на 05.06.07 18:15.

казано от Rac3r на 05.06.07, 17:17:

Не си прочел правилно. Писахме за етил естер срещу кре-алкалин.

05.06.07
18:51

казано от Ради Хаджирадев на 05.06.07, 18:45:

казано от Rac3r на 05.06.07, 17:17:

Не си прочел правилно. Писахме за етил естер срещу кре-алкалин.

Значи остава етил естера да е по-опасния между двете... а защо?

05.06.07
18:58

Да не сте посмяли да го обръщате на спор.
Креалкалина си остава най-безопасния вариант.
СЕЕ натоварва много бъббреците, а мен ако питате и монохидрата не си заслужава - особено пък ако се зарежда.
На който му трябва информация:
http://forum.bodybuilding.com/
има да чете с часове !

05.06.07
19:19

Щяхме да водим един нормален, цивилизован, базиран на факти и доказателства спор какво лошо :)

Да се върнем на главния ми въпрос тук... ако някой знае дали се продава чист креатин-фосфат да каже, моля.

ВИ

05.06.07
20:49

Креатин Фосфат се продава на някои по-смешни фирми , но имай предвид че фосфатната връзка се разрушава от киселината на стомаха и ни креатин, ни фосфат влизат в кръвта. Етил естера не само че минава стомаха но и се свързва с фосфатите в кръвта и по-този начин се получава креатин фосфат какъвто трябва да бъде. Някои са минали и по-далеч и са свързали етил естера с малична киселина, така наречения малат, който вкарва креатина в комплекс в клетката и на практика затваря кръга прием/усвояване/фосфолириране/интегриране/ефект.
Креалкалина е чист монохидрат с променено PH-potential hidrogen, или казано на български променени киселинни свойства за да се “побратими” със стомашния сок и да мине невредим. Само че след това пътят му в кръвта не е толкова ясен защото не разчита на никаква технология за насочване като естера.

05.06.07
21:02

Предположих, че креатин-фосфатът е нестабилно съединение и затова почти никъде го няма.

Но друго нещо ме озадачи... щом като етил естера (и монохидрата предполагам) не внася отвън фосфатни остатъци нужни на АДФ за енергия, а ги набавя от кръвта то под каква форма креатина доставя енергия на организма? Не е ли все тая дали АДФ ще си вземе фосфатен остатък от кръвта или от креатин-фосфатът, който път от своя страна е взел фосфат пак от кръвта? Разчекнах много крехка тема и може да не се намери точн отговор, но все пак..

А между др. кажете какво мислите за този продукт моля?
http://www.netrition.com/creatine_hsc_page.html

Мнението беше редактирано от Baleto на 05.06.07 21:03.

ВИ

06.06.07
07:07

Не се опитвай да влизаш в детайли от биохимията ;)
Системата АТФ/АДФ не е единствения източник на енергия за клетката. При кратки интензивни натоварвания(<10 сек ) креатин фосфата му помага, даже го измества като източник. Креатина е така да се каже специализиран източник на енергия.

06.06.07
09:57

ВИ

06.06.07
20:38

Синтеза на протеин не е свързан с голяма консумация на енергия. Енергията ти е необходима за здрави трениривки, а протеина за възстановяване. Креатина ти е нужен по -специално за тежестите. С него вдигаш повече и по-този начин растеж повече. Ако само си взимаш креатин и не качваш тежестите, кел файда от него.

08.05.09
23:30

Креатин фосфат се съдържа в екстракта от алоето, има го на ампули в аптеките, бие се подкожно, вземал съм го в комбинация с витамин б12, също на инжекции за друг проблем и имах видим резултат, първо си мислех че е от витамина, но после прочетох за съставките на алоето:

Ензими - органични катализатори, които по своята същност представляват протеини. На тях до голяма степен се дължат свойствата на алоето да подпомага храносмилането. Те участват в разграждането на храната и способстват за пълноценното й усвояване от организма. Ето някои от тях: амилаза, брадикиназа (стимулира имунната система), каталаза (предотвратява натрупване на вода в организма), целулаза (отговаря за разграждането на целулозата), фосфо-креатин (мускулен ензим), липаза (участва в храносмилането), протеаза (хидропизира протеините).

фосфо-креатин = креатин фосфат

Тъй като се бие подкажно, КФ не се разгражда в стомаха, както някой спомена по-горе. Само незнам в какви количества се съдържа във въпросния екстракт, но явно е в достатъчни :) Освен това алоето има много полезни съставки така ще боцкайте се за здраве :))))))

П.С. Щом е на инжекция значи е добро за вашето здраве :)

Мнението беше редактирано от Iskren Man на 08.05.09 23:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1