22.11.04
02:01
Ами трябва да сложиш снимките на сървър и да ни дадеш адреси за да можем да ги отворим.
Споделям мнението на DJ Madman относно клековете. Наистина не препоръчвам пълни клекове на дами освен с много ниска работна тежест! Има и други много по-приятни и не по-малко резултатни упражнения за глутеуси.
Всички сте прави, аз ще добавя нещо, което всички пропускате:
95% от впечатляващите дупета ги виждаме на СТАТИЧНИ СНИМКИ. Представете си русата от снимката горе да тръгне по улиците, ми тя равновесие няма да може да запази. Просто за снимките се ПОЗИРА.
Иначе чупката в кръста придава добър вид - загледайте се по улицата как млади хора вървят все едно са глътнали бастуна. Аз съм снимал много мацки за реклами и според мен около 90% отзад на кръста са равни. Навремето по физическо момичетата ги чанчеха заедно с нас.
Дупето изхвръква повече чрез гимнастически упражнения, отколкото фитнес. Относно стегнатото дупе - вече се каза: магарешко ритане и клякане, клякане, клякане. Ако някой е отрекъл пълния клек - пропуснал съм го, аз научните статии ги пропускам, защото ги пишат предимно книжни червеи. Тя и ретината се отлепвала от големи тежести, а пък месото било вредно (вече втори министър-председател подред се пада вегетарианец и се опитва къде с добро, къде насила да ни откаже :D :D :D ) Та пълното клякане може да е опасно, ама при слонски тежести, но точно толкова е опасна и тягата и лег пресите и каквото и да е - все пак всеки сам си слага килограмите.
17.07.09
10:26
Ей хора съжалявам ,че повдигам тази стара тема ,но тук много пъти се спомена за хиперлордоза - изкривяване на гръбначния стълб . Може ли някой
разбиращ да обясни по-подробно - много ли е опасно това ,лекува ли се ?
Какво те притеснява лордозата? Това е вид гръбначно изкривяване в областта на пояса. Аз имам лордоза по рождение и понякога ми създава болежки, положението съвсем се скофти след двете бебета. Ех, защо не тренирах планкове бременна?! (Това е иронично, няой да не вземе да се върже!). Баба ми (от която ми е наследство) последно време съвсем осакатя :smirk: И за да не стана и аз така някой ден, се налага да преразвивам коремните си мускули за сметка на тези на кръста, да НЕ хипертрофирам квадрицепсите си и да подсилвам задника си. Не се лекува, но с добра поддръжка се облекчава положението ;-)
17.07.09
17:24
Това е нормално като чупка според мен...
Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 17.07.09 17:25.
17.07.09
20:30
Еми притесних се ,щото и аз имам мн “дълбока” чупка и понякога си ме наболява там ( напоследък изключих гууд морнинга ,защото не ми влияе добре на гърбината :) ) Ще се снимам тея дни и ще пусна и на мойта чупка снимка , но от тази лилавата не мога да преценя .. ;)
Мерси все пак за инфото ;)
18.07.09
06:42
:)
Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 14.09.09 12:58.
14.09.09
12:18
Знаеш,че има хора без да тренират си имат изхвръкнали дупета. Това си е генетика.
Ако нямаш тази генетика,ще трябва да положиш доста труд за да ти изпъкне дупето.
Не,че не е възможно.
Бих ти препоръчал да правиш лег преса за бедра и от там ще ти се развият седалищните мускули. Другото е напъни на ляв и десен крак.
Извън залата ти препоръчвам да правиш спринтове по 50 метра,като между тях почиваш 30-90 секунди. Така в продължение на 10-15 минути два пъти в седмицата. Това ще ти идва чисто кардио и ще гориш подкожна мазнина.
Намали въглехидратите до минимум,като само чистата фруктоза от плодовете може да я използваш за възстановяване след тренировка.Увеличи белтъчините и мазнините(масло,сметана,зехтин).
Преди тренировка недей приема въглехидрати. След тренировка може да възстановиш с гейнър въглехидратен шейк или сушени плодове,смокини,грозде и тнт.
Незнам да има такива упражнения според мен това си е генетично заложено като в моя случай :cheese:
26.09.09
11:53
Абе стига с тая генетика бе хора. Това било генетично, онова било генетично. Тежки напади, клекове и тяга и да видиш къв гъз негърски ще заформиш :)
ПП. Нещо ме е праснала лигнята
Щом на някои може да им е заложено генетично, значи в природата може да съществува. Щом може да съществува, значи може да се постигне с труд. Вече колко труд - това е генетично, някои си го имат наготово, някои се скъсват от работа, но със сигурност за всички е постижимо.
Hard work beats born talent, every time. - много добра приказка е това, ама не помня от къде съм я чувал.
27.09.09
22:31
Стойката “Доналд Дък” е масов резултат от слаба коремна мускулатура, скъсени дълги гръбначни мускули, скъсени и пре-развити тазобедрени флексори. Тук е мястото да споменем поколенията дами израснали и продължаващи да живеят на токчета. Бременността сама по себе си е рисков фактор за формиране на хиперлордоза, но в комбинация с по-горе изброените фактори и подценяване на колана за бременни най-често завършва със скрита дискова херния.
Положението си е за страх, защото е масово и е масово подценено. В случай, че имате подозрения за хиперлордоза - отивате на ортопед, настоявате да Ви измери лордозата в гръбнака и да Ви направи обща оценка за наличие/лиспа на изкривявания. После се правят стелки и специализирана програма при кинезитерапевт. Резултатите се затвърждават във фитнеса, чрез подходяща, акцентираща програма предадена Ви от кондиционен треньор.
Успех!
ПП: Хиперлордозата е следствие на взаимодействието среда-гръбнак, а не на гените. Потърсете решение на проблема, вместо да търсите оправдания за пред Вас самите!
Мнението беше редактирано от Sport & Health Consulting Ltd. на 27.09.09 22:35.
тук доколкото разбрах аз не говорим за стойка ами за мускули и мазнини то4но на това място някои жени имат повече мастни натрупвания от други като мен това незначи че е и е дебел задника но просто самото дупе стои по кръгличко и назад.
28.09.09
16:43
Оххх....
Добре. :) Искам да се извиня на дамите,моля - само полуклекове с лоста,без допълниелни тежести,диетата на Дюкян,Ябълкова диета,шоколадова диета (тези да се циклят през седмица) и знайте,че на снимките жените с хубави дупета просто като позират изглеждат така и нямат никакъв баланс ( ?!?!?!) като тръгнат по улиците,а вие сте направо гимнастички с лордоза и отпуснато дупе. :)
PS:Aa,високите токчета ме възбуждат,да не вземете да ги махнете сега за едната стойка. :D
Мнението беше редактирано от BusyMan на 28.09.09 17:03.