05.06.07
16:32
Преди около седмица, докато правих мъртва тяга, още на първото повторение усетих болка отзад на кръста в дясно. По принцип мисля че имам някакъв проблем на това място но това ми пречи единствено когато правя клекове и затова ги спрях.. При мъртвата тяга никога не съм усещал болка. И онзи ден бях добре загрял и вдигнах тежест, която е съвсем поносима за мен и преди съм изпълнявал много пъти тренировката си точно с такава тежест или малко по-малка. Та въпросът ми е - имате ли идея какъв точно може да е проблемът и бихте ли ми дали някакъв съвет как да се възстановя по-бързо, защото все още не мога да вдигам на тяга. За мен това е най-важното упражнение и от него получавам най-добри резултати. Благодаря предварително.
06.06.07
17:37
От разстояние е трудно да се каже каква е конкретната причина, но вероятно си направил грешка в изпълнението с последвало мускулно разтежение. Ако си дадеш кратка (активна) почивка, болката ще отмине и след това гледай да правиш всичко като по учебник. При силен дискомфорт можеш да ползваш болкоуспокоителни от рода на парацетамол или ибупрофен. Не очаквай обаче да има ефект от тях по време на тренировка.
Ако напрежението в областта продължава дори и след една възстановителна почивка от 4-5 дена, ти препоръчвам да минеш през личния си лекар, който да ти даде направление.
След известно време ще публикуваме в 2 части материал за болката в кръста. Там ще разгледаме подробно проблема от всички възможни гледни точки.
Мнението беше редактирано от Симеон Гълъбов на 06.06.07 17:46.
06.06.07
18:27
Благодаря за отговора. Аз се притеснявам да не е някакво сериозно разместване на диск на гръбначния стълб, което да ми попречи да тренирам оттук нататък. Както споменах, имал съм проблеми и преди на това място, но от клековете. С нетърпение чакам да прочета нещо по темата.