05.06.07
15:13
Пиша си НВД и се чудя как ще се докарат 35гр протеин на хранене х 6 пъти на ден (ако въглехидратите са 75 само примерно)
Това значи по мои сметки 9 белтъка / 150гр пилешки гърди / 150гр риба тон / 250гр извара / доза и половина сурватъчен протеин .... и май се изчерпах от към храни . Струва ми се , че ще се тъпча яко с цел орелефяване ... ако въобще намеря такива пари да си осигуря толкова ядене . Вие как си докарвате толкова протеин при тази диета ? Ако сложа 150гр сирене за едно от яденетата добре ли ще е ? В смисъл какъв тип са мазнините в сиренето ?
Ако някой може да си напише диетата с грамажите и храните които приема да се ориентирам ще съм му благодарен .
05.06.07
20:00
Изварата е един от най-добрите източници на протеин като сравняваш количество/цена
В тази извара , която купувам тука в Австрия пише че съдържа 12гр белтък 4.5 въглехидрати и 1гр мазнини .
Тези 4.5 гр въглехидрати захари ли са ? Проблем ли са те ако ям по 500гр на ден , най-вече последните две яденета ?
06.06.07
08:49
Не би трябвало да са, ако си спазваш калорийния баланс. Никъде не е казано, че не можеш да приемаш въглехидрати вечер (доматите и краставиците също са въглехидрати). Просто гледаш да не взимаш повече от 1 гр. въглехидрат на кг телесно тегло на ден и си ок :) За първото - горе са прави, ядеш много обезмаслена извара, това е възможно най на сметка откъм средства. Моят режим включва 2 пилешки пържоли по 200 гр, 7 белтъка, малко кисело мляко и три пъти на ден изварата - 2 пъти по 150 и преди лягане 200 гр. Иначе наистина няма как да докараш нужния протеин.
Мнението беше редактирано от michael_popov на 06.06.07 08:53.
06.06.07
10:22
казано от michael_popov на 06.06.07, 08:49:
Никъде не е казано, че не можеш да приемаш въглехидрати вечер (доматите и краставиците също са въглехидрати)
:lol: .. Директно в бисерите.. :-P
06.06.07
13:10
Опитваш се да ми обясниш, че не мога да ям домати и краставици след 18 ли :)
06.06.07
13:59
казано от michael_popov на 06.06.07, 13:10:
Опитваш се да ми обясниш, че не мога да ям домати и краставици след 18 ли :)
Не.
Въг. след 16:00 при НВД не е желателно да се приемат ( освен след тренировка ако тя е следобяд/вечер ).
доматите и краставиците също са въглехидрати
:lol: ..иначе това беше по-смешното в предния ти пост..
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 06.06.07 14:02.
06.06.07
15:00
Всъщност, аз не виждам какво е смешното. Ще ми кажеш ли какво са домаите и крастаиците тогава? Белтъчини? Мазнини? Изцяло вода? Точно въглехидратите са най-големия процент от състава им.
06.06.07
15:12
Aко говорим за въглехидрати от типа на мюсли, картофи, овесени ядки и прочие, да съгласен съм. Но не виждам как трябва да се хапват много зеленчуци (домати, краставици, зеле) и да се приемат всичките до 16:00. След това само пилешки пържоли, риба и извара ли да нагъвам още 3 пъти. Затова вече не съм съгласен с теб - вечер, ако ядеш извара например, нищо не ти пречи да й сложиш половин домат или резен краставица :)
Мнението беше редактирано от michael_popov на 06.06.07 15:13.
06.06.07
15:38
казано от Христо Пиянков на 06.06.07, 15:00:
Всъщност, аз не виждам какво е смешното. Ще ми кажеш ли какво са домаите и крастаиците тогава? Белтъчини? Мазнини? Изцяло вода? Точно въглехидратите са най-големия процент от състава им.
Т’ва пак заминава директно в бисерите.. :lol: ..
Домат
ккал - 21 | вода - 95.8 | белтък - 1 | мазнини - 0.2 | въглехидрати - 3 / 100гр.
Краставица
ккал - 14 | вода - 97 | белтък - 0.6 | мазнини - 0.2 | въглехидрати - 2.2 / 100гр.
Мисля, че това отговаря изцяло на въпросите ти. Съвсем отделен въпрос, е че въглехидратите от повечето зеленчуци “не се броят” защото повечето са фибри ( не могат да бъдат асимилирани от организма, две от трите въг. във 100гр. домат са фибри примерно ) пък и са в нищожни количества. Примерно изядеш 300гр. тиквички - 50ккал, 12гр. въг. всичките - фибри. Ако си смятате тези въг. ( от зеленчуците ) във режимите си за НВД примерно - много жалко за Вас. Ще си добавяте много по-малко въг. отколкото Ви трябват.
казано от michael_popov на 06.06.07, 15:12:
Aко говорим за въглехидрати от типа на мюсли, картофи, овесени ядки и прочие, да съгласен съм. Но не виждам как трябва да се хапват много зеленчуци (домати, краставици, зеле) и да се приемат всичките до 16:00. След това само пилешки пържоли, риба и извара ли да нагъвам още 3 пъти. Затова вече не съм съгласен с теб - вечер, ако ядеш извара например, нищо не ти пречи да й сложиш половин домат или резен краставица :)
Написах, че въг. не трябва да се ядът след 16:00 часа при НВД, но къде съм написал, че доматите и краставиците са въг. ( това го написа ти и си е голям бисер )?? .. Я прочети хубаво горната част на поста ми! :)
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 06.06.07 16:21.
Напълни се темата с глупости , но някой ще ми каже ли какви са въглехидратите в изварата (5гр на 100) и мазнините в краве сиренето (20гр на 100) - повече наситени или ненаситени . Ако има някаде някъкви таблици ... ?
06.06.07
21:43
казано от torres на 06.06.07, 17:36:
Напълни се темата с глупости , но някой ще ми каже ли какви са въглехидратите в изварата (5гр на 100) и мазнините в краве сиренето (20гр на 100) - повече наситени или ненаситени . Ако има някаде някъкви таблици ... ?
В изварата не би трябвало да има въг. .. купувай такава в която няма..
В сиренето както и във всички меса и животински продукти мазнините са наситени..
07.06.07
07:07
казано от Crazy_With_Razor на 06.06.07, 15:38:
Ако си смятате тези въг. ( от зеленчуците ) във режимите си за НВД примерно - много жалко за Вас. Ще си добавяте много по-малко въг. отколкото Ви трябват.
Никъде не казваме, че ги смятаме мисля. Въпроса си е чисто принципен. Да въглехидратите при зеленчуците не се смятат... това не променя факта, че са въглехидрати и реакцията ти спрямо по-горния пост, беше напълно излишна.
07.06.07
09:35
казано от Христо Пиянков на 07.06.07, 07:07:
казано от Crazy_With_Razor на 06.06.07, 15:38:
Ако си смятате тези въг. ( от зеленчуците ) във режимите си за НВД примерно - много жалко за Вас. Ще си добавяте много по-малко въг. отколкото Ви трябват.
Никъде не казваме, че ги смятаме мисля. Въпроса си е чисто принципен. Да въглехидратите при зеленчуците не се смятат... това не променя факта, че са въглехидрати и реакцията ти спрямо по-горния пост, беше напълно излишна.
Не се хващай за отклонението в опит да продължиш да ми оспорваш реакцията. Мислете преди да пишете.. да чета, че в доматите и краставиците въг. били най-големия процент от състава им или че доматите/краставиците са въг. е нещо пред което не мога да оставя един коментар.. ще вземе някой да прочете тия глупости и да Ви се върже.. :)
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 07.06.07 09:40.
07.06.07
09:44
Добре де, просто ми отговори на въпроса тогава. Какво са, щом не са въглехидрати?
07.06.07
09:48
казано от Христо Пиянков на 07.06.07, 09:44:
Добре де, просто ми отговори на въпроса тогава. Какво са, щом не са въглехидрати?
Сам ли да почна да се цитирам?? .. Прочете ли вобще този пост..
Домат
ккал - 21 | вода - 95.8 | белтък - 1 | мазнини - 0.2 | въглехидрати - 3 / 100гр.
Краставица
ккал - 14 | вода - 97 | белтък - 0.6 | мазнини - 0.2 | въглехидрати - 2.2 / 100гр.
Мисля, че това отговаря изцяло на въпросите ти. Съвсем отделен въпрос, е че въглехидратите от повечето зеленчуци “не се броят” защото повечето са фибри ( не могат да бъдат асимилирани от организма, две от трите въг. във 100гр. домат са фибри примерно ) пък и са в нищожни количества.
казано от Христо Пиянков на 07.06.07, 09:44:
http://www.bb-team.org/faq/comments/694/
http://www.bb-team.org/faq/comments/706/
07.06.07
10:55
“Фибри” е синоним на понятието “влакнини”. Двете понятия са взаимозаменяеми.
Влакнините са въглехидрати - полизахариди, които се срещат в някои растения, водорасли и микроорганизми
Мерси, за това ставаше въпрос.