Доста въпроси за протеините и не само ;)

06.06.07
07:15

Ами първия ми пост ... Тренирам към 7-8 месеца вече само щанги, не взимам никакви суплементи(мисля че и добавките бяха в туй понятие) и гледам натурално с храничка да си стават работите.Занимавах се с бокс... там е по-различно.Та ... да питам компетенцията в сайта 1. възможно ли е само от храна да си добавям същите хр.вещества , както ако пиех аминокиселини,протеини... Говорехте за  3 вида протеини 2.Кои са те,трябва ли да ги комбинирам , защо и как да ги комбинирам ? 3. В кои части на деня е по-резултатно да приемам съответния вид протеин( за някакъв нощен протеин четох ?! ) 4. Ако искам да качвам само с храна ,чистичко (бавен метаболизъм съм) пак ли по 2,2гр протеин на кило? 5.Какво мислите за соята,кълновете,изварата 6.След тренировка кви протеинчета да ям 7. Ако някой може да ми обясни за мазнините и въглехидратите в РБД колко са общо,че не разбрах от статията ( Колко трябва да са ми дневните калории) ? Много дълго стана дано не се карат :P

Темата беше редактирана от Icito на 06.06.07 07:16.

Са ме мързи да ти пиша за всичко ама основното......Значи протеин-суроватъчен за след тренировка,казеин преди лягане(нощен),млечно-яйчен-според мен за заметване на някое ядене.Просто се усвоява по-бавно от суроватъчния.От храна също можеш да си добавиш нужните вещества.Чети в раздела за мускулна маса!

06.06.07
13:55

Ми пак ги прегледах,но нищо не открих... какво е това казеин и още някакво странно наименование имаше .. :)  Ами аминокиселини свободни в кои храни се съдържат ... в пържената соя ?

07.06.07
17:17

казано от Icito на 06.06.07, 13:55:

Ми пак ги прегледах,но нищо не открих... какво е това казеин и още някакво странно наименование имаше .. :)  Ами аминокиселини свободни в кои храни се съдържат ... в пържената соя ?

1. Аминокиселините са разградените белтъчини
2. Тфа пържена соя не съм виждал и не съм ял, но ми звучи ужасТно...  повечето потребители на форума са против соята като източник на протеин, а пърженото е много мазно и вредно.
3. Вече ти написаха, ама явно не си разбрал- протеина казеин е бавноразграждащ се протеин, които се пие преди лягане за да не държи мускулите “гладни” през нощта

07.06.07
19:53

1. Не е възможно да си набавяш необходимите количества, понеже ти трябва мн стабилен бюджет, а и храната неможе да се усвой толкова бързо както при добавките.

2.  Суроватъчен протеин, казеин и млечно-яйчен.

3.  Суроватката се приема сутрин на гладно, преди и след тренировка... :) Тя се усвоява най - бързо. Ако не се лъжа за около 30-40 минути :) Казеина се пие преди лягане за да може да държи тялото през цялата нощ заредено с белтък :) Той се усвоява за 6-7 часа :)

4. Да, само че незнам как ще ги докараш... Трябва яко ядене!

5.  Изварата е много хубаво нещо :) Много лесно чрез нея можеш да си набавяш белтък. Също така не се отразява на бюджета :) Струва към 1,50-90 килото :) Трябва да ядеш обезмаслена разбира се :)

6. След тренировка по принцип удряш една доза суроватка, ама веднага след трен :) В FLEX препоръчват и дозичка казеин след тренировка, но ако тренираш вечер мисля, че се губи смисъла :)

На 7-мия въпрос ще си отговориш сам, като прочетеш няколко пъти статията :)

Късмет, ако има нещо свиркай :)

Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 07.06.07 19:54.

08.06.07
08:30

Ами някаква храна за след тренировка , която да ми замести Превеликия Суроватъчен протеин ? :)) Примерно соеви кълнове ли (нали имат есенциални аминокиселини.. :) ) или пък 4-5 белтъка за 15 мин след тренировка , барабар с един банан , а ? :) Какво мислите- съотвено някакви допълнения ? :) Благодаря все пак :)

08.06.07
09:05

тва второто е белтъците и банана е екстра :) за след трен

08.06.07
10:43

Само, че примерно след 30 минути май ще е по - добре. Незнам, да кажат по запознатите :)

08.06.07
12:46

Мн ми е интересно мнението ви за тия соеви кълнове... нали туй е дето го ям в китайския :) Пише в статията че били перфектни,щото видиш ли на имат свободни аминокиселини и дирекшън отиват в мускулите - поне тай разбрах :) Какво мислите и има ли смисъл да ги хапвам веднага след трен с банана и белтъците ест . :) А и за пшеничен зародиш важи ли ?

09.06.07
07:38

с тези работи до никаде няма да я докараш. Яж МЕСО и яйца всичко друго ти е добавка към тях. Както и да го гледаш, както и да ги мислиш това се изполва от културистите от 50 години насам. А тия кълнове си ги яж за здраве, и не търси мускули от тях!

09.06.07
10:25

казано от Красимир! на 07.06.07, 19:53:

1. Не е възможно да си набавяш необходимите количества, понеже ти трябва мн стабилен бюджет, а и храната неможе да се усвой толкова бързо както при добавките.

Не е вярно това. Възможно е да си набавиш всичко, а бюджета не е голям - с добавки излиза по - скъпо (ако са качествени де, щото от другите няма смисъл).

казано от Красимир! на 07.06.07, 19:53:

4. Да, само че незнам как ще ги докараш... Трябва яко ядене!

2,2 гр/кг белтък не са много, набавят се без проблем, ако ядеш месо, яйца и малко млечни.

казано от fitboy на 09.06.07, 07:38:

с тези работи до никаде няма да я докараш. Яж МЕСО и яйца всичко друго ти е добавка към тях. Както и да го гледаш, както и да ги мислиш това се изполва от културистите от 50 години насам. А тия кълнове си ги яж за здраве, и не търси мускули от тях!

;)

П.П. Темата май е за раздела за добавки!

Мнението беше редактирано от Петко К на 09.06.07 10:28.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1