Моят пореден опит - дали ще проработи??

04.06.07
16:45

От известно време се опитвам да влезна във форма след зимното дебелеене и с изненада тази година установявам, че не ми се отдава. Обикновено всяка пролет без особени усилия свалям няколко кг и влизам в летните си размери.

Ето какво практикувах близо 20-на дни без абсолютно никакъв резултат:
- хранене: според мен НВД, или поне наблягах на местни, млечни, зеленчуци, но не броях точно въглехидратите (може би това ми е била грешката). Не съм приемала повече от 1600-1800 ккал на ден. Никакъв хляб освен бонус, а боклуци отдавна не ям.
- тренировка: всеки ден без уикенда редувах високо-интензивно интервално кардио около 20-мин на крос тренажор, с цел уж да ми се поускори метаболизма, а другия ден тренировка с тежести 30-мин (с гирички вкъщи) - разновидности за ръце, клекове, напади и тяга за крака

Не свалих нито на кг, нито на см.

След като се отчаях съвсем, по съвет на мой приятел, който работи като инструктор, започвам следното от днес:
- храненето не мога да го променя много, диети не мога да пазя, нито да гладувам.
- тренировка: всеки ден кардио на крос-а по 50мин като ще взимам Л-карнитин преди тренировка,  мисля също така сутрин и вечер за по-бърз резултат, като ще запазя и старата тренировка - пак ще редувам тежести и интервално кардио.

Приемам съвети и препоръки всякакви, просто защото вече не знам какво да правя.

Моя приятел твърди, че годинките си казват думата, макар че не съм толкова дърта 27 съм, както и факта, че вече съм раждала..... Та от това следвало вече да съм с бавен метаболизъм и няма да ми е толкова лесно, колкото досега.

04.06.07
17:34

споко. не е от годините. аз съм на 37 и диета+кардио при мен работи.според мен едно от двете не е наред(по-вероятно диетата)

04.06.07
18:38

Franko1 Тая снимка на профила твоя ли е?Щотото ако е твоя и на тия години евала ти казвам.

04.06.07
19:11

казано от FRANKO1 на 04.06.07, 17:34:

според мен едно от двете не е наред(по-вероятно диетата)

Какво да я правя диетата?
Кое да намаля/ увелича?
Моля те дай ми някакъв примерен режим.....

04.06.07
20:38

моя е
благодаря, въпреки, че има още много какво да се желае.
смятала ли си си калорииния баланс?подържай го с 300 - мах 500 ккал под нормалното.диета не означава непременно гладуване

05.06.07
07:30

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 22:10.

05.06.07
09:57

Много благодаря за отговора :)

Силовите тренировки ги правя за оформяне на мускулите, все пак като отслабвам отдолу трябва да се покаже нещо.
Вчера например направих 50 мин кардио и след около 3-4 часа тренировката с гирички, която не е чак толкова тежка.

Ето какво правя:
за горна част 4 серии по 6 повторения
- сгъвания за бицепс 
- милитари преса
- за трицепс зад гръб сгъване
- гребане с дъмбел за гръб

за долна част 4 серии от това:
- напади 20бр
- клек с гирите х 10
- мъртва тяга с гиричките х 10
Гирите са по 4кг всяка.

Имаш ли някаква забележка към храненето ми?

05.06.07
20:53

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 22:11.

05.06.07
21:56

Аз така или иначе друго освен кафе и вода не пия ;)
/изключвам алкохола, но сега като отслабвам съм го спряла/
Наистина не пия 3л на ден, може би макс 2л, ще увелича количеството.

18ч. ми е много рано за последна вечеря, ще огладнея зверски след това.
Може ли таратор вместо айран, по-вкусно е поне?
Днес към 20.30 хапнах пилешко с гъби и сметана, а към 22.30 малко извара - четох тук някъде във форума, че било хубаво да се яде преди лягане.

Записвам мерки всякакви веднъж седмично, мазнините няма как да ги измеря.

06.06.07
08:01

казано от nadia79 на 05.06.07, 21:56:

Аз така или иначе друго освен кафе и вода не пия ;)
/изключвам алкохола, но сега като отслабвам съм го спряла/
Наистина не пия 3л на ден, може би макс 2л, ще увелича количеството.

18ч. ми е много рано за последна вечеря, ще огладнея зверски след това.
Може ли таратор вместо айран, по-вкусно е поне?
Днес към 20.30 хапнах пилешко с гъби и сметана, а към 22.30 малко извара - четох тук някъде във форума, че било хубаво да се яде преди лягане.

Записвам мерки всякакви веднъж седмично, мазнините няма как да ги измеря.

Здравей!
Ще те посъветвам, без да ти налагам да правиш точно това, което ти казвам. Пиле с гъби и сметана е най-неподходящата вечеря за отслабващи - прекалено мазно, тежко и трудносмилаемо. Става за обяд, но не и за вечеря. Махни тази сметана и си забъркай една огромна купа зелена салата или друга свежа, сега на пазара има всякакви зеленчуци. Обилно я полей със зехтин и така ще се заситиш с количество без много калории. Виж и Митака те е посъветвал да ядеш салатки, малко само не съм съгласна с това да не ядеш след 18.00 ч. - но всеки си знае. Изварата преди лягане също можеш да я елиминираш. Вместо нея изяж 1-2 сварени яйца, ако си много гладна, ако не си - не яж. Не е задължително, ако не целиш да трупаш мускули. Старай се въглехидратите да са само през първата половина на деня.
Таратор може да ядеш, стига да няма много сол. Тя солта за всичко се отнася, не прекалявай.
И ще ти споделя нещо от мой опит - преди и аз си мислех, че нещо бъркам, като карах само кростренажор и размахвах едни гирички като вентилатор. Докато не включих тежката артилерия, сиреч наистина силови тренировки, не получих особени резултати. Кардиото ти гори калориите на момента, а тежките тренировки поддържат метаболизма ти бърз за няколко дни.
Поздрави!

06.06.07
08:26

Много се радвам, че се включи и жена с резултати, winnie :)

Би ли споделила какво включват твоите силови тренировки?

В момента нямам възможност да тренирам във фитнес (т.к все още си гледам детето и няма на кой да го оставя) и разполагам само с крос тренажор, гири и свободно време. Би трябвало да е достатъчно, но при правилна програма, а аз все още се уча да си съставям сама.

И мога ли да продължа със силовите тренировки 3 пъти седмично, независимо от тежкото (за мен) кардио в момента?

06.06.07
10:42

Радвам се и аз, че има някой като мен :-)
Не се кахъри толкова и аз имам деца, даже 2 броя! Сега малкото е на 8 месеца и половина, също не посещавам фитнес по причини, добре познати.
Ами аз си купих един “гладиатор”, който ми върши чудесна работа, той е комбиниран и на него тренирам всичките мускулни групи. Ако имаш възможности и място, мога да ти го препоръчам, моя е от най-евтините, китайски някакъв за 500лв., но повече не ми трябва де, няма да се състезавам засега ;-)
Кардиото ти наистина ми се вижда доста, аз така тренирах и само дето не капитулирах, на всичкото отгоре изобщо не отслабвах, ами зверски огладнявах след кростренажора. Може да разделиш кардиото и тези упражнения с гирите в различни дни, аз не съм за двуразови тренировки, или пък да правиш тренировка на цялото тяло + кардио 20 мин. 3-4 пъти в седмицата. Храненето е много важно, също и почивката. Не можеш да тренираш 6 пъти в седмицата, повярвай ми, опитвала съм, претренирала съм и едва стоях на краката си, какво остава за деца да мисля!
Другото, много важно нещо е да не си поставяш цел - за 20 дни не можеш да имаш големи резултати. Аз се потя вече 7 месеца и на - още имам какво да желая. Тялото се оформя изключително бавно, след раждане е адски трудно да се оправиш, заради хормоналните изменения и целулита след тях. Трябва да си много упорита и постоянна и да си вярваш най-вече. Как пиеш Л-карнитина, по колко, по кое време, не маловажни неща също?
Успехи, ако има нещо питай, не съм кой знае какъв спец, но все пак съм в твоето положение!

06.06.07
12:16

Поздравления,
имаше дете на 8 месеца, а тренираш от 7 и си успяла да си върнеш формата!
На мен ми трябваше доста повече време.....

Имам място за гладиатор, но може би по-нататък ще се замисля да си купя. Първо трябва да убедя себе си, че ще съм редовна с тренировките, не само месец-два. Много дълго време крос-тренажора ми беше закачалка вкъщи ;)
Краткосрочната ми цел е свалянето на 2-3кг преди морето /звучи адски банално и тъпо, знам/, за което наистина имам вече по-малко от 20 дни. След което нямам намерение повече да свалям, а да започна да работя по-сериозно с тежести за да оформя мускули.

Пия течен Л-карнитин на Universal, сутрин една супена лъжица на гладно, и после една 30мин преди тренировка - т.е сега по това време - около 15ч правя кардиото, че детето спи тогава :)
Странното е, че не огладнявам, даже напротив - апетита ми е доста по-малък от преди, което ме радва.

Между другото предишната ми по-лека тренировка ме караше да се чуствам много добре, и ако нямах да отслабвам бих я продължила. Чуствах се свежа и с тонус, но за съжаление само толкова.

06.06.07
12:36

Надя, вземай Л-карнитина поне 2 часа преди тренировката, за да има наистина ефект. Другото на гладното, дето е ясно, то си е на гладно. Освен това виж какво пише на опаковката  - колко милиграма Л-карнитин съдържа 1 супена лъжижа от течността. И за да се осмисля наистина приема на Л-карнитина, той трябва да е поне 2 грама на ден. Аз пия по 3 грама дневно. Иначе само ще го похабиш. Това, дето го пиша, го знам от фитнес-инструктор, на който вярвам безрезервно!
Независимо от това, че тренировката е следобед и няма как да я правиш на гладно, поне гледай 2-3 часа преди нея да не ядеш, за да не ти е пълен стомаха. И в такъв случай, наистина е по-добър вариант да правиш упражнения с гири, след което да покараш кроса 20тина минути. Иначе, за да има ефект от кардиото, трябва на гладно да го правиш, или с горния вариант ще поизгориш част от гликогена по време на “силовите” и после ще топиш сланинки.
Ще се мотивираш за тренировките, когато видиш първите резултати и останеш доволна. Но пак ти казвам, не мисли, че за 20тина дни ще направиш чудеса, време трябва, ама нали все се сещаме като дойде време за плажа... ;-P

06.06.07
14:29

На самия Карнитин си пише да се взима 20-30мин преди тренировка, той е течен и по-бързо се усвоява от организма.
Сигурно правя грешка, че тренирам приблизително час след обяда, ще се поправя. Може би затова усещах тежест и лека болка тия дни долу вляво на корема...?

За грамажа ми е трудно да го сметна - на опаковката пише 2 чаени лъжички, аз пия една супена. Освен да взема мерителна спинцовка и 1гр на колко мл е равен??
Много съм зле със сметките.....  :red:

Чудеса не очаквам, дори и малкия резултат ще ме поощри да продължавам напред ;)
Но да се старая дни наред и да няма ефект /както беше досега/ може да ме откаже от всичко......

08.06.07
08:11

Да се похваля, вече съм -1кг :)
Обиколките ще ги меря в неделя или понеделник, поне една седмица да има от старта, дано да има няква промяна - дънките все още ме стягат ;)
С яденето не се ограничавам, не гладувам, поддържам около 1300-1500ккал, следователно трябва да е резултат от тренировките!

Кардиото го правя по 50мин, в началото правех интервално 20 мин и после продължавах до 50 мин, но много ме скапва, затова сега го пропускам и карам на пулс около 100-120.

Като цяло в повече ми идват тия 50 мин, и като време, и като натоварване. Не ми остават сили за силовата тренировка....
Засега мога да устискам още 2 седмици, но за след това със сигурност трябва да сменя тренировката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1