Приготвяне на извара и овесени ядки

07.06.07
14:32

От утре ще пробвам да хапвам по 100гр овесени ядки преди даскало и да си нося някакъв шейк от извара (сетих се за шейк като намерих един миксер още от комунистическо време в нас :D )

Та въпросът ми е с какво да я комбинирам изварата тъй че да стане достатъчно течна за да си я наливам в шише и да я пия, и в същото време да не се издрайфам :) Гледах из форума някъкви краставици, банани, зехтини и такива неща слагате... нещо по-просто може ли?

А овесените ядки мисля от предната вечер да ги оставя в една купичка с мляко и така в хладилника и на сутринта да си ги изяжам.

Предложете нещо :)

07.06.07
14:42

изчети предния раздел - “рецепти”!

07.06.07
17:24

казано от Baleto на 07.06.07, 14:32:

От утре ще пробвам да хапвам по 100гр овесени ядки преди даскало и да си нося някакъв шейк от извара (сетих се за шейк като намерих един миксер още от комунистическо време в нас :D )

Та въпросът ми е с какво да я комбинирам изварата тъй че да стане достатъчно течна за да си я наливам в шише и да я пия, и в същото време да не се издрайфам :) Гледах из форума някъкви краставици, банани, зехтини и такива неща слагате... нещо по-просто може ли?

А овесените ядки мисля от предната вечер да ги оставя в една купичка с мляко и така в хладилника и на сутринта да си ги изяжам.

Предложете нещо :)

Аз с овесените ядки процедирам по същия начин като теб и няма никакъв проблем, освен че е студено :)
Значи изварата може да си я смесваш с кисело мляко, сол и вода в шейк. Ще стане нещо като айран с извара.

П.С. Искам да ти кажа, че това с изварата не съм го пробвал, така че ако е успешен опита и аз да почвам така, че в това даскало е голям зор да се яде здравословно.

07.06.07
18:06

Няма проблем утре като се върна от даскало ще кажа 2 думи как е бил шейка и с какво съм го приготвил. А за да не пускам друга тема искам да попитам тези сметки по ~2кг белтък/кг тегло/ден и 4гр въглехидрат това са оптималните количества да качваш маса или... просто за да си жив :P

07.06.07
20:31

Разбих 200г изваха в 400-500мл вода, посолих го и беше точно като айрянче на вкус. До тук добре :)

Само че баща ми каза, че ако достатъчно време тая смес седи на топло като го изпия така ще ме напъне че и до спирката няма да успея да стигна :D (ходя с бусче на даскало) Еми утре ще се разбере.

Мнението беше редактирано от Baleto на 07.06.07 20:32.

10.06.07
19:11

Напълно е възможно да се порази, но до 2-3 часа не вярвам нещо да им стане. Все пак изварата е подобие на сирене.
Приготвяш я вечерта и я слагаш в хадилника, а на сутринта я местиш в чантата за училище и второто междучасие е хубаво да я изпиеш... е все пак и в даскалото има кенефи  ;-P

10.06.07
19:19

Ако може някой да каже колко е трайноста на изварата, че да знам какво количество да си копувам за да не ходя през ден за извара.Естествено става въпрос за съхранение в хладилник.

10.06.07
19:54

казано от vlad-o на 10.06.07, 19:19:

Ако може някой да каже колко е трайноста на изварата, че да знам какво количество да си копувам за да не ходя през ден за извара.Естествено става въпрос за съхранение в хладилник.

Ами на всяка опаковка пише срок на годност, пък и това не се отнася само за изварата ами за всичко що се яде.

10.06.07
19:57

казано от vlad-o на 10.06.07, 19:19:

това е добър въпрос.аз обаче предпочитам да си земам през ден щот вярно пише кога е пълнена ама кои да ти кайе от кога е стояла когато я сложат за продам.на мен ми са е случвало да си взема голямо количество извара и за 3 дена докато ме нямаше вкуса и стана като повръштано... голяма боза.

10.06.07
20:00

казано от Baleto на 07.06.07, 18:06:

Няма проблем утре като се върна от даскало ще кажа 2 думи как е бил шейка и с какво съм го приготвил. А за да не пускам друга тема искам да попитам тези сметки по ~2кг белтък/кг тегло/ден и 4гр въглехидрат това са оптималните количества да качваш маса или... просто за да си жив :P

сигорно си имал предвид 2г а не 2 кг :) а за да качваш ММ ти трява поне 2,2 г за кг протеин а колкото до въглехидратите зависи от вида на диетата.

10.06.07
22:18

Ееее айде сега за 0,2гр/кг белтък ще му правиш проблем. И без друго е невъзможно точно да се сметнат хранителните вечества, които изяждаме на ден с пълна точност. Тези цифри за дадени просто за оринтировачни сметки.
...........
При 4гр./кг въглехидрати е очевидно, че е на ВВД.

11.06.07
11:45

Разкрихте ме, на ВВД съм :) Но все така се получават нещата, че не мога да следя колко въглехидрат и белтък изяждам на ядене затова просто гледам да ям по 5-6 пъти на ден. Все някъде ще се залепи ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1