Увеличаване жизнената вместимост на белите дробове

08.06.07
09:09

Вече започнах да не издържам на тренировките си, особено за бицепс. Не ми достига кислород. Толкова се задъхвам,
че направо ми се вие свят и ми причернява пред очите. Стана и един инцидент бяхме на някакъв концерт преди време и имаше много хора. Беше много задушно и бях готов да припадна, пак не можех да дишам, пребледнях и добре, че един приятел ме изкара, че да съм припаднал. Това ме накара да ида на лекар и си мислех, че имам астма. Прегледа ме и каза, че нямам, прост ми е малка вместимостта на белия дроб и да се занимавам със спорт, за да я увелича. До сега по физическо не съм успявал да мина 600 метра. Последният път с пробвах в 7 клас( сега съм 9ти) и се свлекох на земята, целия посинял и изтръпнал. И гръдния ми кош е много малък, почти на половина на нормалното :( (поне така си мисля)
Давайте идеи какво може да ми помогне. За сега се сещам само за пуловър да правя.

Темата беше редактирана от EmZvr на 08.06.07 09:17.

08.06.07
11:01

бягай редовно.първо по-малки растояния,после увеличавай.преди 8 месеца и аз не можех да пробягам 600мм, сега бягам с километри...

Мнението беше редактирано от ivang на 08.06.07 11:03.

SH

08.06.07
11:43

Плуване.Това е бавен процес така, че имай търпение.Почвай и малко по малко ще се оправиш :)

по здрави

08.06.07
11:44

Има едно много добро упражнение за разширяване на гръдния кош :) Намерих го в сайта!

JD

08.06.07
12:06

Плуване, само плуване, но интензивно без прекъсване..

08.06.07
13:08

И колко ти е гръдната обиколка?Да не си много пълен с наднормено тегло и затова тъй?Не си дал ръст и тегло.Наистина плуването ще ти помогне заедно с фитнеса.Лекаря е прав.Спортувай докато е време.Да не останеш на тоя хал.

SP

08.06.07
22:03

Само по себе си качването на обиколката на гръдния кош посредством качване на мускулна маса няма да ти реши проблема. Плувай, тичай, карай колело като постепенно и много плавно увеличавай натоварването.  И нещо, на което да обърнеш внимание, лятото ходи и тичай в планината, пак по-малко и постепенно увеличавай километрите.

09.06.07
22:03

Ами ти не дишаш ли докато правиш движението ?? Досега не бях срещал такъв случай.

10.06.07
10:34

казано от Миро на 08.06.07, 13:08:

И колко ти е гръдната обиколка?Да не си много пълен с наднормено тегло и затова тъй?Не си дал ръст и тегло.Наистина плуването ще ти помогне заедно с фитнеса.Лекаря е прав.Спортувай докато е време.Да не останеш на тоя хал.

Гръдна обиколка 88, ръст 185, тежа 64кг.

казано от ASTOR на 09.06.07, 22:03:

Ами ти не дишаш ли докато правиш движението ?? Досега не бях срещал такъв случай.

Дишам разбира се :/ Явно не си ме разбрал правилно, просто много се изморявам, не че не дишам по време на тренировка.
Сега напоследък почнах много да играя баскет, и въпреки, че играя 10мин и ми трябва почивка, това дали ще ми помогне ? Ако не ще почна с тичане.
И се извинявам за късния отговор

10.06.07
11:23

88 гръдна и 64 кг?!

казано от EmZvr на 08.06.07, 09:09:

За сега се сещам само за пуловър да правя.

Пуловер, но след серия клек с много повторения - 15-20. Целта е да дишаш дълбоко на всяко повторение и при клека и при пуловера и да разтягаш максимално гръдния кош. На твоята възраст би трябвало да има ефект, изразяващ се в увеличаване на гръдния кош и капацитета на белите дробове.
И яж повече, тия кила са ти много малко.

10.06.07
11:48

казано от Петко К на 10.06.07, 11:23:

88 гръдна и 64 кг?!

казано от EmZvr на 08.06.07, 09:09:

За сега се сещам само за пуловър да правя.

Пуловер, но след серия клек с много повторения - 15-20. Целта е да дишаш дълбоко на всяко повторение и при клека и при пуловера и да разтягаш максимално гръдния кош. На твоята възраст би трябвало да има ефект, изразяващ се в увеличаване на гръдния кош и капацитета на белите дробове.
И яж повече, тия кила са ти много малко.

Добре, ще правя така. Иначе, за яденето ям много, но няма ефект. Даже напоследък ядох толкова, понеже всеки ми вика яж много, а досега нямаше ефект и почнах да се свиня напоследък, три дена ядох като прекалено много, направо ми се гадеше след всяка хапка, а продължавах да ям. Резултатът: Имах супер силни болки в корема и много зле стана. Сега си ям, колкото да се наям. Няма резултат от тия ядения, ама по-добре така. :/
ЕДИТ: Ето и една моя снимка, да добиете представа http://emzvr-photos.hit.bg/upload.jpg

Мнението беше редактирано от EmZvr на 10.06.07 16:21.

10.06.07
21:32

Мдаа,добре е да разшириш още гръдния кош.За ръста ти изглежда малък.Може и от това да е задуха.Малък обем,малко кислород.Също трябва да знаеш как  си с хемоглобина.Може да е малко с лека анемия.Оттам и умората.Изследва ли го  в нормата ли е?И после плажа и слънчевите бани  лятото стимулират растежа на костите.Увеличава се и гръдната обиколка.То  силните болки в корема идват като е много свит.Тъпчи се но по-малко.Веднъж да се отпусне стомаха,после всичко си идва на място.

ZO

11.06.07
20:04

Според мен по-добре вземи се запиши на плуване и тренирай поне 1 година.След това се заеми вече с фитнес.Не че и силовите тренировки няма да ти помогнат,ама плуването ще ти повиши и издръжливостта.Аз на 64кг. имам 105см. гръдна :cheese:

08.07.07
15:00

ПЛУВАНЕТО му е маиката парво по малко и постепено увеличаваш натоварването

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1