11.06.07
15:17
Суроватъчен протеин или яичен ?и каква е разликата ;)
11.06.07
15:42
#1
Яйчен протеин : Обикновено под яйчен протеин се разбира сместта от овалбумин и жълтък, които се намират в яйцето. Овалбумин и албумин са синоними и чрез тези термини се обозначава само белтъка, “бялото на яйцето”, но не и жълтъка. Съотношението на аминокиселините, както в целия яйчен протеин, така и в овалбумина е такова, че организмът ни изцяло ги усвоява. Предимствата на овалбумина са в това, че той не съдържа мазнини, има още по-високо протеиново съдържание от целия яйчен протеин и е с по-ниска енергийна стойност от него. Поради това много спортисти си набавят значителна част от нужните им белтъчини чрез консумиране на яйчен овалбумин от яйца или от различни хранителни добавки, които го съдържат.
Суроватъчен протеин : Суроватъчният протеин, всъщност, представлява смес от нискомолекулни протеини, които се намират в много малки количества в прясното мляко - бета лактоглобулин, алфа лакталбумин, серумен албумин, имуноглубулини, пептони, лактотрансферин и др. В един литър прясно мляко се съдържат от 4 до 6 грама суроватъчен протеин, което налага приемането му основно под формата на хранителни добавки - суроватъчни концентрати и суроватъчни изолати.
Суроватъчният протеин е eдна от най-често приеманите хранителни добавки, защото е изключително лесно усвояем и осигурява много бърз приток на аминокиселини към мускулите, поради което се използва основно след тренировка, при което мускулите се възстановяват много бързо. Обичайният прием на суроватъчен протеин е от 20 до 150 грама на ден.
Немога да разбера тези хора защо си играят да Ви обясняват всички... Ми прекалено глупав ли си да използваш търсачката на сайта? И се научи да пишеш!
Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 11.06.07 15:42.
11.06.07
18:53
#2
Яйчен - бавен протеин. Става за заместител на хранене.
Суроватъчен - водят го един от най - добрите. Бързоусвояем. За преди и след тренировка.
12.06.07
08:56
#3
Абе принципно яйчните белтъци са най бързо усвояеми протеин от храна. Не ми е ясно в такъв случай защо яйчния протеин е бавен, е по бавен е от суроватката, но като цяло май не е бавен...
12.06.07
09:13
#4
............................
Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 04.10.07 00:06.