12.06.07
21:04
Наскоро имаше тема в която имаше препратка към бб.ком,където някакво американче беше постнало резултатите, които е постигнал.Впечатление правеше сериозното количество БЦАА от около 50 гр дневно което беше приемал.Интересно ми е да чуя какво мислите по въпроса ”Има ли ориентировъчно оптимално количество,в което БЦАА да се приема(макар,че на повечето опаковки на добавки пише ,че не е установена максимална дневна доза и всичко е препоръчително) и ако наистина продукта се употребява в по-големи количества приемът му на колко пъти мислите,че трябва да се прави(за оптимален резултат)”
Ползвал съм БЦАА ,но никога в такива количества.Винаги съм приемал преди и след тренировка,макар че за мен е оправдан и прием веднага след ставане сутрин.Интересно ми е да чуя и други мнения.Ще помоля хора които не са наясно да не изказват мнения. ;-)
По-здрави.
12.06.07
22:00
За орентировъчно оптимално количество както сам си разбрал, а и аз съм на мнение, е че няма! Знам за коя препратка говориш в бб.ком, и наистина приема бцаа в промишлени количества. Т’ва зависи най - вече от това дали ще можеш да си го позволиш и бла бла. Иначе за прием ако не пестиш средства се пие най - много около тренировка... Даже имаше няколко фирми, които бцаа-то можеше да си го разтвориш като сок и да го пиеш освен преди и след тренировка, ами и по време на самата тренировка :) Освен тези три варианта, се консумира и преди лягане :)
Честно казано за преди лягане не мога да си обясня защо трябва специално БЦАА-то.Засега оставяме парите на страна,доколко обаче са оправдани такива дози...
4.5гр преди кардио и 4.5гр след кардио - толкова пия аз и пак си мисля, че голяма част отива на вятъра.
50гр със сигурност не ги усвоява.Ама на него не са му проблем да си ги набавя , а и са под формата на прах (вкусна напитка става - пробвал съм EXTEND).
казано от emzo на 13.06.07, 10:03:
4.5гр преди кардио и 4.5гр след кардио - толкова пия аз и пак си мисля, че голяма част отива на вятъра.
50гр със сигурност не ги усвоява.Ама на него не са му проблем да си ги набавя , а и са под формата на прах (вкусна напитка става - пробвал съм EXTEND).
И аз си мисля ,че едва ли се усвоява цялото това количество.
Апропо,ами ако кардиото е непосредствено след анаеробна тренировка май би било по-добре да се прави прием преди тренировката с тежести,и после 20-30 минути преди тя да преключи,преди самото кардио ...Според мен има смисъл от втория прием,нали?
Тогава бих пил 4.5гр преди трен, 4.5гр малко преди кардиото и 4.5гр след кардиото.
АСТ ВСАА са моите, подарък са ми и затова не ги мисля много много пък и имам за още 2 месеца поне :)
п.с. сутрин обаче често забравям да ги пия преди кардиото :red: :cheese:
казано от emzo на 13.06.07, 10:52:
Тогава бих пил 4.5гр преди трен, 4.5гр малко преди кардиото и 4.5гр след кардиото.
Точно това имах предвид.Само се питам дали наистина е резонен друг прием през деня.Иначе мисля да завъртя около 20 гр дневно - примерно 5 след ставане,5 преди трен,5 преди кардио и 5 след.Тъкмо привършвам сегашния си стак и мисля да продължа само с Whey и BCAA. :coolsmile:
Мнението беше редактирано от Jay_C на 13.06.07 11:15.
Няма смисъл чак толкова (лично мнение), пий ги само преди кардио и след кардио или както по-горе писах.
Тъкмо и ще стигнат за повечко.
казано от emzo на 13.06.07, 11:58:
Няма смисъл чак толкова (лично мнение), пий ги само преди кардио и след кардио или както по-горе писах.
Тъкмо и ще стигнат за повечко.
В зависимост с каква цел се пият,грамажът и времето за прием за различни...При чистене е добре разделяне на дози през целия ден и по-големи количества,като основната част са с тренировката...При качване са достатъчни десетина грама,разпределени преди и след тренировка...Ако BCAA са на прах,цаката е правене на шейк,който се пие от началото до края на тренинга...
Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 13.06.07 14:19.
Не съм съгласен, понеже ефекта от тях ...... не знам какво запазват ама с тях и без тях при мене е все едно.
Преди и след кардио е основата, всичко друго е изгъзица :coolgrin:
казано от emzo на 13.06.07, 14:55:
Не съм съгласен, понеже ефекта от тях ...... не знам какво запазват ама с тях и без тях при мене е все едно.
Преди и след кардио е основата, всичко друго е изгъзица :coolgrin:
Абе като има няма проблем грамажа :lol: Колкото повече,толкова повече :coolsmirk:
Edit:BTW и аз съм с AST 500 caps(купени след насока от emzo) и отзад си им е написано-6 капси по 3 пъти на ден...
Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 13.06.07 16:02.
По колко мг са въпросните БЦАА?Аз мисля да карам на ОН ,че ми се виждат като цена/мг/качество най на далавера.
казано от Jay_C на 13.06.07, 16:11:
По колко мг са въпросните БЦАА?Аз мисля да карам на ОН ,че ми се виждат като цена/мг/качество най на далавера.
Я кажи за кви пари стаа въпрос и кви мг...
казано от giantflea на 13.06.07, 17:57:
Я кажи за кви пари стаа въпрос и кви мг...
Помолих без излишен спам! :coolgrin: Информация за цени и мг ще намериш в сайтовете в които се предлагат.
750 милиграма на капса...375 грама излизат...
По-изгодни в нетришъна не видях.Е сега има едни на Dymatize дето разцепват мрака.
Не са само ВСАА ама ..... абе вижте за какво говоря:
http://www.bodybuilding.com/store/dym/amino.html
Ами тия на Dymatize като гледам доста добре изглеждат,500 капсули за месец тъкмо ще стигнат.
Иначе тук—-> dobavki-bg.com/product.php?dcat=&cat=2&id=32 - 400 капсули на ОН са 67 лв и са по 1 гр за доза - 500 мг капсулата.Във vesoftbg.com ги даваха 60 лв същата разфасовка ама нещо дава грешка сайта.
Сега се зачетох по-добре в състава на тези на Dymatize.Тия аминки изглеждат... :ahhh: доста добре,и като гледам за сега са най-добрият вариант и като съдържание БЦАА в доза,а и имат и доста други нещица.:)
Момчета,я вижте това—> http://www.maxefect.com/bb/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=359&category_id=3&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=53Като гледам тук в капсулата излиза 1500 мг и май е тези са най на сметка. :P
Мнението беше редактирано от Jay_C на 14.06.07 13:37.
17.04.17
19:24
Мен ме боли главата като се понапъна повече и това е от както взимам бцаа и след протеина ми минава но ми проваля тренировката
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.04.17 19:33.