10.12.04
13:52
Сауната - за нея има доста противоречиви мнения, които варират в двете крайности - “за” и “против”. :roll: :roll:
Това, което искам да попитам е доколко сауната има положително или отрицателно влияние върху човешкия организъм? Колко често е препоръчително да се посещава сауна и за колко време. Топят ли се килограми, когато се посещава сауна? С други думи кажете каквото знаете по въпроса. Благодаря предварително! 8)
11.12.04
16:14
Здравей
ами аз бях писал някъде тук по обстойно за сауната
ама сега ще ти кажа пак две думи
Първо тази илюзия че в сауна се свалят килограми я забрави
всичко което се сваля вг сауната е само вода, която веднага след това се възвръща, като си пийнеш
След активна тренировка сауната може само да ти шокира вече достатъчно натоварения организъм, и да ти попречи на регенерирането на наранените мускулни влакна
Хубаво е да се ходи на сауна за затопляне до границата на потенето, катио започне потене можеш да излезеш,
заливките не са също така полезни
това сие едно чисто мъчение за организма
Много спортисти ходят преди тренировка в сауната, за да загреят добре тялото си
, особено сега зимата не е лошо да се прави така
правилното сауниране си е изкуство , 95% от хората го правят грешно
Стан
Както винаги прав :wink:
Съгласен съм с теб, само ще добавя че с обилното потене в сауната от тялото излизат и токсини. Иначе сауната е добра за тонус - 1 път в седмицата, а за изгаряне на мазнини - забравете.
11.12.04
18:24
Прав си
забравихме че и помага за увеличаване на периферното кръвообращение, кръвоснабдяване
(капиляризиране)
Стан