Високи нива на свободния тестостерон...

15.06.07
18:26

Здравейте. Значи около 20 дена употребявам трублус по 1,5 гр. цинк по 30 мг., магнезий по 500 мг. и витамин В6 по 25 мг. на ден. Преди това също съм вземал подобни комбнации след нужните почивки. Все се пише, че тези хранителни добавки покачват нивото на тестостерона. В крайна сметка реших да проверя, точно когато съм по средата на цикъла. Направих си изледване на нивото на свободния тестостерон /28 лв./ в лаборатория Кандиларов-София, ул. Бузлуджа 64. Резултатите направо ме изненадаха. При референтни стойности 5-25 pg/ml резултатът ми е 94,12. Та въпросът ми е-не е ли твърде високо въпросното ниво и до какви последствия може да доведе. Чудя се да ли да не спра приема на добвките или да игнорирам поне една от тях. Ако някой има някаква набюдение или инфо по въпроса, ще съм му благодарен ако го сподели.

ВИ

15.06.07
20:00

Б*х мама му!!! Сигурно еб*ш като за последно! Аз от трибестана друг ефект не съм видял, сигурно не съм само аз.
А сериозно иначе, убеден ли си че става въпрос за совбоден тестостерон, а не за свързан? Защото тези добавки не се асоциират с такъв ефект. За намаляване на ензимите свързващи тестостерона се препоръчват обикновенно muira puama, avena sativa i maca.
Няма от какво да се притесняваш, атлети от всички спортове си инжектират по хиляди милиграми и са живи и здрави.

15.06.07
20:02

Последствията?На първо място че ще ти опада косата.Виж на старите филми известния Янко Русев каква хубава коса е имал.И още много като него.
Другото много по-опасно според някои теории води до инфаркт след 30-35 годишна възраст.Ако и тогава е толкова висок.Има много спортисти,повечето футболисти и лекоатлети починали по тоя начин.За културисти не се е чувало,ама да спи зло под камък.Знае ли човек какво може да му се случи.

15.06.07
20:55

За ефекта с ерекцията-без коментар.  Абсолютно сигорен съм, че изследванията са за свободен тостестерон. На 39 г. съм с отлични физиологични и медицински показатели, активно спортуващ. Нямам опадане на коса, по скоро мисля, че се получи по вече окосмяване. На времето щангистите едвали са ползвали само трибестан. Но все пак ме притеснява какви са максималните  безопасни за организма нива на обсъждания хормон. Именно затова питам дали да спра цикъла, който провеждам или да го продължа без да се притеснявам.

КЙ

15.06.07
23:45

...................................

Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 04.10.07 00:10.

16.06.07
06:50

Сигурен ли си, че 5-25 pg/ml е средното за мъжа ?
Преди време четох някаде средните стойности при мъжа и при жената, и май това за средните стойности за жена, но може да се бъркам.

16.06.07
08:23

казано от ZUM на 16.06.07, 06:50:

Преди време четох някаде средните стойности при мъжа и при жената, и май това за средните стойности за жена, но може да се бъркам.

Ей, моля те! За жените е от 0, ... и някакъв порядък там беше. Няма дори и единица!

ВИ

16.06.07
17:53

казано от winnie на 16.06.07, 08:23:

казано от ZUM на 16.06.07, 06:50:

Ей, моля те! За жените е от 0, ... и някакъв порядък там беше. Няма дори и единица!

За жените е 1.16 и еизключително важен за жената иначе се получава хормонален дисбаланс с много неприятни последствия.

16.06.07
21:43

Благодаря за отговорите и специално на Красимир Йолов. Всъщност рецептата за ZMA е твоя /разделна употреба на 3-те съставки/. Смятам да послушам съвета ти и да намаля Zn на 10 мг. и след свършване на цикъла да си дам по дълга почивка. Ако имам възможност след това ще си направя ново изследване-интересно ми какъв ще бъде резултата /до какви нива ще падне хормона/ и по този наин ще  разбера, по не при мен как се отразяват тези добавки.

КЙ

19.06.07
05:08

................................

Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 04.10.07 00:10.

19.06.07
10:03

Свободен тестостерон: 52 - 156 pmol/l (15 - 45 pg/ml) при мъжете
Свободен тестостерон: 3,5 - 10,4 nmol/l (1 - 3 pg/ml) при жените

Я кажи къде е тая рецепта за ЗМА и намират ли се по магазините отделно сътавките ?

20.06.07
06:17

Наистина анаболния ефект почти липсва, но за сметка на това съня ми се подобри значително, което от своя страна за ежедневието което имам ми е добре дошло. Ползвам отделно Zn на Walmark-100 талблетки от 10 мг.-7,60 лв., Magnerich на Блканфарма-30 таблетки по 500 мг. и витамин В6-20 таблетки от 25 мг. Всичко го има в аптеките. Така 30 дози, като ZMA излизат някъде около 12-13 лв.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1