16.06.07
09:41
за мен 16г- тренирам от близо 3 месеца съчетано със НВД - ( не спазвам стриктен режим - старая се да ям на закуска
въглехидратите си за деня или разпределени на 2 приема ако видя зор със закуската :D , през останалата част максимум през 2-3 часа 5 хранения предимно от протейни ; мазнини също си набавям но не много )
Успях да сваля бая мазнинки и съм сравнително доста изчистен , същевременно оформих мускулите ,поуголемиха се но искам да знам че правя нещо и то качествено, а не си губя времето затова ми се въртят някои идеи но така и не намерих конкретен отговор - значи като приоритет си поставям мускулната маса пред чистенето на този етап и затова смятам да карам 1 месец за покачване на мм и 1 месец за пълно изчистване ( Това добра идея ли е или нищо няма да направя за такъв период от време ?)
Омръзнало ми е НВДто и изнемогвам вече а и мисля че 3 месеца са достатъчни следователно нещото което ме тормози е на какъв прием белтъчини/въглехидрати/мазнини трябва да премина за по чисто качване на мускулна маса ( приемам се за ендоморф и не искам да оплескам нещо ) и на какъв калориен баланс да мина мисля си да е нешо +-200 ккал в различните дни тъй като няма да спазвам стриктен режим а просто ще съм си планирал какво да ям в дадения ден и ше си го приемам разпределено на 5-6 пъти - знам как трябва да ги комбинирам :P
Дано поне 1 разбере какво съм имал предвид шотоо май доста объркано го казах но ако трябва ще пояснявам :)
Още в началото ще ти кажа, че тази идея 1 месец маса/ 1 месец чистене нещо не мога да я оценя много много. Период за маса си иска поне 4/5 месеца здрава работа и здраво хапване. Чистенето го подкарвай едва след това. Белтъчините трябва да са към 2 грама на килограм от теглото ти, щом ще блъскаш за маса не трябва да се ограничаваш и откъм въглехидрати, защото именно след тренировка те вдигат нивото на инсулина в кръвта ти, който пък слага приетите протеини, където им е мястото в тялото ти. Бая селската го обясних, ще прощаваш за което, ама се надявам да си ме разбрал.
В крайна сметка моят съвет е да внимаваш единствено с мазнините и понеже нямам друга информация (кила/ръст и т.н.) се ограничавам до тук. Късмет.