16.06.07
21:13
Днес се замислих дали има смисъл да тренирам рамената и с двете упр. понеже те изпълняват едно и също упр. с много малко разлика та на вас кое ви въздейства по-добре ?
16.06.07
21:37
Ми аз ги редувам.Обаче не права зад врат а пред врат с лоста.На 2 -3 тренировки ги редувам : )
e tва исках да видя дали някой ги прави и двете в 1 тренировка значи няма смисъл а кое е по-добро за вас
казано от FantarE на 17.06.07, 12:30:
а кое е по-добро за вас
раменни преси с дъмбели
17.06.07
18:23
Няма смисъл от две едни и същи уражнения в една тренировка.. Иначе в залта тренираме заедно с едно приятелче. Аз правя раменни преси с дъмбели, той повдигане на лост само, че пред гърди. И да ти кажа и двамата сме доволни. Доста маса качихме в рамената и двамата....
Едно въпросче имам аз, сори, че го задавам в темата... Ама подходящо ли е примерно през 3 тренировки за рамо да се менкат двете упражния?
Вдигането зад врат за мен е неестествено упражнение (а и за много други) така че никога не го правя.Остава пресите с дъмбели
Лично за мене щанга зад врат е най-доброто упр.за маса в раменета.Правя го от години и нямам контузия ,ако се изпълнява правилно няма проблеми.По принцип ги редувам,една тренировка започвам с дъмбели,а следващата щанга зад врат.Понякога съм ги правил и заедно,но щанга зад врат с Арнолд преси,но не го препоръчвам