Кои добавки да избера?

LU

17.06.07
20:54

Здравейте, искам първо да кажа, че от доста време чета форума и доста полезна информация съм взел от него, надявам се и занапред да има такава.

Обръщам се с молба за съвет, кои хран. добавки да избера? На 17г съм, 185см, 62-63кг. Ектоморфен тип съм (не съм сигурен така ли се пишеше) и трудно качвам маса. Имам 6-8 месеца стаж в залата и съм качил 5-6 кг натурално, почти. Ето ги двата вариянта за добавките:

1.
- 3х. Animal Pak - 4 месеца ще ги пия (44х3 пакетчета по 1 на ден)
- 2х AST BCAA - пак 4 месеца (1000 хапа по 8 на ден)
- 600г креатин на ON - ~100 дни

При тази програма залагам на Animal Pak, с което искам да се подсигуря, че няма да имам хранителни пропуски (демек нищо от храната няма да ми липсва). Креатина за сила и издръжливост, аминокиселините за да не вървя назад с килограмите. Ето го втория вариянт:

2.
- 2х 10lbs ON 100% WHEY GOLD STANDARD - 9.32kg от най-качествения протеин, ще ми стигне за ~110 дни ако го пия 3 пъти на ден по 30гр, като заместител на 1-2 междинни хранения, понеже ми е трудно да се храня по 5-6 пъти на ден.

Значи, това което ме притеснява относно втората програма е, че не знам тялото ми как ще реагира на този протеин - дали ше се залепи нещо по мен или не... ако не хвана нищо пт тези 9 кила протеин ще са много пари на вятъра и затова търся съветче :) Вие с какво впечатление сте останали за действието на протеините върху ектоморфните организми?

И кой вариянт бихте предпочели и защо? Мерси предварително.

Протеина!

LU

17.06.07
21:15

Само забравих да напиша за Анимал Пак за тези, които не знаят - освен, че ми дава пълен набор от витамини и минерали, също така снабдява и с храносмилателни ензими (много важен компонент според мен), bcaa, енергия за тренировките и още куп други неща.

Знам какво е пака. Протеина ти е най - важната добавка. Това го запомни.

18.06.07
05:15

Съгласен съм с @Jorku. Протеина е твоя избор, но трябва да знаеш как да го ползваш ! Особено ако на аватара си ти, ще ти трябва много хапване.
И запомни - за да качваш ти трябват повече калории, от колкото изразходваш.Не по-малко важно е от каква храна идват тези калории.
Протеина ще ти служи за допълване на нуждата от белтъчини и при правилен хранителен режим 20либри са за много време.
В зависимост от стажа от полза ще ти е и креатин.

Просто ти си прецени.Вариант е да си вземеш “само” 10либри протеин и креатин.Тези пакове ще са като загубена кауза за теб.

Само за справка в основен режим си набавям нужния протеин от храната.Пудри ползвам като чистя и то макс. 2 пъти дневно, когато  почти не мисе яде в жегите.

18.06.07
10:18

казано от LuxeON на 17.06.07, 21:15:

Само забравих да напиша за Анимал Пак за тези, които не знаят - освен, че ми дава пълен набор от витамини и минерали, също така снабдява и с храносмилателни ензими (много важен компонент според мен), bcaa, енергия за тренировките и още куп други неща.

Протеина за който говориш е по-добрия избор.Много е добър и в него също има храносмилателни ензими!Освен това има AMINOGEN- съставка,превръщаща протеина в 22 пъти повече мускуло- изграждащи аминокиселини,които се усвояват много по-пълно.
Както каза емzo можеш да си вземеш и креатин.

LU

18.06.07
11:48

Мисля, че ще се насоча към този вариянт:

10lbs ON 100% WHEY
5lbs ON 100% whey
600g ON creatine (CreaPure)

Всичко ще ми излезе към 290лв (не от България), но искам да попитам какви са оптималните дози протеин за човек, който се храни 3 пъти дневно? Засега мислех по 3 пъти на ден да го взимам, което е 24г протеин на доза и 72г общо за целия ден, а на мен ми трябва 2,2х63=138гр на ден за да качвам. Как мислите?

Също така Емзо, защо мислиш че анимал пака ще е загубена кауза при мен? Все пак тялото не се нуждае само от протеин, а от много и разнообразни вещества за да расте, и ако един от елементите липсва има застой. Това ми беше и замисъла за тези пакове - да нямам никакви хранителни пропуски, така да се каже.

Мнението беше редактирано от LuxeON на 18.06.07 11:50.

18.06.07
11:55

В тези пакове има толково неща, че повечето не се усвояват и се изхвърлят.
Ако сега почваш тренировки с правилно хранене ще качиш достатъчно.

И още нещо в този “спорт” с 3 хапвания ще е много трудно.

п.с. нямаш ли поне 3-4 месеца стаж (даже са малко) не ти трябва креатин.

18.06.07
11:55

Неоходими са 2 гр протеин за всеки килограм от човешкото тяло

LU

18.06.07
12:16

Още в първия ми пост съм писал, че имам 6-8 месеца стаж /не съм сигурен кога точно започнах/.
И да, със само 3 хранения на ден е трудно да се качва, но нали затова искам да го пия този протеин, за да добавя още 2 или 3 хранения всеки ден, макар и “изкуствени” хранения.

А по въпроса с дозите какво мислите?

18.06.07
12:24

3 дози в тренировъчен ден,2 в нетренировъчен...Мисля е достатъчно...След тренировка вкарвай и глюкоза(прах)...Трябва обаче и добро хранене независимо от добавките...Те не могат да го заместят пълноценно...

LU

18.06.07
12:29

Да сме наясно само... никъде не казвам че ще ЗАМЕСТВАМ храненето с протеин, а просто искам да прибавя 2-3 приема на протеин дневно (под формата на прах) с храната и така да постигна режим, в който има достатъчно протеин за да качвам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1