Относно газираното

18.06.07
09:22

искам да изчистя малко - около 1-2 кг.
вече спазвам режим
защо не трябва да се приемат газирани напитки ?
заради калориите или?
а coka cola diet, coke zero?
те са с по 0 калории...
поздрави на всички!

Темата беше редактирана от Трифо на 18.06.07 09:23.

18.06.07
10:28

Издуват стомаха (корема) !

18.06.07
14:23

казано от 13 на 18.06.07, 09:22:

те са с по 0 калории...

Това, че пише 0 калории не отзначава, че в действителност е толкова ;) Във всяко едно нещо има калории.

18.06.07
14:55

В такъв случай кока-кола дава възможност на всеки, който реши да започне да съди компанията за даване грешна информация, невярно съдържание и подвеждане и дори лъжа към потребителите и купувачите на нейните продукти, не мислиш ли?!?
За щастие по някъде по света има контрол и  в определени продукти има точно това, което пише на етикетите.
Според мен може да вярваш на етикетите когато даден продукт произлиза от доказани през годините фирми и компании.

Никакво газирано.

Е газирана вода може айде ;)

18.06.07
18:35

mtxltd аз съм напълно съгласен с теб! още повече, че работя като менаджер в ресторант за бързо хранене Мк Доналдс в Лондон, и тука някой ако излъже за нещо такова ще му е. м.то
специално съм гледал на големите кутии от които се прави разтвора и също пише - 0 калории 0 протеин 0 въглехидрати 0 мазнини

издува корема?
и ? това лошо ли е ?
понеже аз не се чувствам гладен като пийна 500 мл примерно...

хайде някой ако знае наистина нещо против газираното, освен това че издува стомаха да сподели
поздрави на всички!

18.06.07
19:27

Не могат да лъжат, защото една диетична кола ако има захар и я пия някой диабетик става лошо .....

До автора на темата - забрави газирано и разни “диетични” сокчета особено ако имаш само 2 кг да сваляш !

18.06.07
19:51

казано от freethedoom на 18.06.07, 14:23:

Това, че пише 0 калории не отзначава, че в действителност е толкова ;) Във всяко едно нещо има калории.

Сериозно? Във водата например няма. А газираното е вода с подсладители, оцветители и аромати. И проблема е в тях, а не в калориите.

18.06.07
21:13

казано от Петко К на 18.06.07, 19:51:

казано от freethedoom на 18.06.07, 14:23:

Сериозно? Във водата например няма. А газираното е вода с подсладители, оцветители и аромати. И проблема е в тях, а не в калориите.

В темата се говори за газираното, за това казах всяко едно нещо. Съжалявам, ако не сте ме разбрали.

18.06.07
22:11

Ами не е всяко едно, някои газирани напитки нямат калории.

18.06.07
22:49

ЛИЧНО МНЕНИЕ:
Всичките тия оцветители, подсладители, консерванти, стабилизатори и пр. и пр. нямат нищо хранително в тях и само затормозяват черния дроб с преработката си. Между другото и натуралния сок съдържа такива стабилизатори... Фреша е най-доброто безалкохолно питие според мен, не че и аз не пия газирани напитки, но с умерени количества.

DC

19.06.07
17:39

Рраздувало газираното  - дрън. дрън.  Като се оригнеш и като пръднеш два пъти и въздуха излиза навън , не е ли така?
Относно оцветителите и подсладителя - да ,вредни са , но от тях не се пълнее .

19.06.07
22:11

казано от Don Corleone на 19.06.07, 17:39:

Рраздувало газираното  - дрън. дрън.  Като се оригнеш и като пръднеш два пъти и въздуха излиза навън , не е ли така?
Относно оцветителите и подсладителя - да ,вредни са , но от тях не се пълнее .

е те тва е мъжката приказка х)
мерси брат
и поздравление за това как си успял да си промениш фигурата
поздрави!

20.06.07
04:58

Хаха, той ако знае и той какви ги пише.

DC

20.06.07
08:11

Айде , Емзо ме изкара егати неграмотника  :)
А това относно газираното си е лично мнение ,  всяка течност в прекалени количества според мен раздува до известна степен , защото трябва да се събере в стомаха по някакъв начин , не мисля ,че от 2 чаши кола лайт ще  стане кой знае какво - а и този прословут въздух все “излиза” от стомаха ;)  .
А относно подсладителите , да не забравяме ,че вече пазара е пълен с тях - дори в дъвките ,които дъвчем ги слагат ;)

20.06.07
18:09

вече спазвам режим
заради калориите или?
те са с по 0 калории...
поздрави на всички!

Не трябва защото в тях има бързи въглехидрати.След като ги изпиеш имаш чувство на заситеност но това трае само докато тялото не ги усвои което става сравнително скоро.И тези въглехидрати веднага ти се лепват.И затова са измислили Кола Лайт която уж е диетична и няма захар в нея.Обаче за да може хем да няма захар хем да е сладка Кока-Кола Лайт е натъпкана с аспартам и др. подобни гадости които са изключитлно вредни за организма.

21.06.07
18:28

казано от nas на 20.06.07, 18:09:

вече спазвам режим
заради калориите или?
те са с по 0 калории...
поздрави на всички!

Не трябва защото в тях има бързи въглехидрати.След като ги изпиеш имаш чувство на заситеност но това трае само докато тялото не ги усвои което става сравнително скоро.И тези въглехидрати веднага ти се лепват.И затова са измислили Кола Лайт която уж е диетична и няма захар в нея.Обаче за да може хем да няма захар хем да е сладка Кока-Кола Лайт е натъпкана с аспартам и др. подобни гадости които са изключитлно вредни за организма.

Въглехидратите няма как да ти се лепнат. Наистина се усвояват бързо, но те служат за източник на енергия. До сега когато съм пил кола никога не съм имал чувството на заситеност, само огладнявам повече. Продуктите с високо съдържание на мазнини придават чувството за ситост. Да, наистина съм съгласен с теб, че са натъпкани с доста гадости и химии.Дори на етикета може да се прочете колко много Е-та съдържа.

22.06.07
15:09

казано от No_WaY на 21.06.07, 18:28:

казано от nas на 20.06.07, 18:09:

вече спазвам режим
заради калориите или?
те са с по 0 калории...
поздрави на всички!

Въглехидратите няма как да ти се лепнат. Наистина се усвояват бързо, но те служат за източник на енергия. До сега когато съм пил кола никога не съм имал чувството на заситеност, само огладнявам повече. Продуктите с високо съдържание на мазнини придават чувството за ситост. Да, наистина съм съгласен с теб, че са натъпкани с доста гадости и химии.Дори на етикета може да се прочете колко много Е-та съдържа.

А какво става с тази енергия ако не е изразходена ?

22.06.07
17:51

казано от No_WaY на 21.06.07, 18:28:

Въглехидратите няма как да ти се лепнат.

Извинявай, ама с това си за бисерите!

23.06.07
19:24

Еми може да съм в една голяма заблуда, ама от това което съм чел останових, че при приемането на въглехидрати организма използва тях за енергия и мазнините само се натрупват и точно поради тази причина се качват килограми и тялото се омазнява.
След като енергийните запаси доставени на организма под вида на въглехидрати се изчерпи започва да се ползват мазнините като източник на енергия и така се горят ненужните килограми.

Значи вие искате да кажете, че когато въглехидратите са в излишък те  се “лепкат по тялото”  ?

23.06.07
21:38

казано от No_WaY на 23.06.07, 19:24:

Значи вие искате да кажете, че когато въглехидратите са в излишък те  се “лепкат по тялото”  ?

Всичко, което не изразходваш се отлага като мазнини. Излишните калории от въглехидрати се отлагат като мазнини. А бързите въглехидрати може да се “лепкат” и веднага.

23.06.07
21:55

Много ми е интересно как разни хора искат да им се обясни за дадено нещо дали е добре или не,и след като получат правилният отговор от правилните хора,че нещото не е добре да се консумира и получат само един некомпетентен отговор,че от кинсумацията му няма проблем,те се хващат за него.По някога си мисля,че искате да бъдете лъгани.Като искаш резултати ще трябва да даваш жертви,със с всичко е така.Апък не мисля ,че дори и безкалоричното газирано е кой знае каква жертва.Освен всичко изброено по гореще допълня,че газираното допълнително ще ти забави метаболизма и ще забави свалянето на няколкото килограма към които се стремиш.Ако искаш приеми,че ти го казвам от личен опит.

DC

23.06.07
23:10

С изказването на Jay_C май дори аз ще се откажа от газираното ...
Бива те да убеждаваш хората ... :)

24.06.07
05:11

Аз доколкото си спомням газираното е много по-вредно за това, че убивало важна чревна микрофлора в стомаха отколкото, че го ‘издувало’. Поправете ме ако греша. :red:

24.06.07
16:32

казано от Петко К на 23.06.07, 21:38:

Всичко, което не изразходваш се отлага като мазнини. Излишните калории от въглехидрати се отлагат като мазнини. А бързите въглехидрати може да се “лепкат” и веднага.

Ахам мерси за поясненето. Еми вече съм по-наясно с функцията на хранителните вещества и по-точно на въглехидратите. Еми информацията, която получавам е главно от този сайт, други бб сайтове и от списания и явно съм си изградил доста простовата философия относно свойствата на въгл. Така или иначе газирано не е хубаво да се пие, независимо дали е калорично или не  :cheese:

24.06.07
19:18

Аз пък си пия газирано (coca cola, citronada) ако не всеки ден, то през ден, но за сметка на това не ям никво сладко. Просто като пия само вода ожаднявам още повече.

25.06.07
09:25

Газираното е вредно! Издува стомаха и има гадни химикали в него
Каква е разликата между Coca-cola LIGHT & Coca-cola ZERO при положение че и на двете пише че няма калории&захар?

ВЛ

25.06.07
09:38

наще работят във фирма за безалкохолни и аз пиех мноо ама вече съм ги запрел  щото са вредни и за костите и за черния дроб абе с една дума не са полезни сега една позната от Русия ми е донесла чайове и  разни  хапчета на билкова основа  за прочистване на организма от микроби и сеа сутрин обед и вечеря трябва да  ги пия редовно дано да има ефект  и съм спрял газираното

Мнението беше редактирано от Владислав на 25.06.07 09:39.

25.06.07
17:09

Като заключение :
Газираното е хубаво да се избягва.
За No Way :  Въглехидратите от газираното нямаше да се ” лепкат ” ако бяха изразходване след приема им.Но поне аз като изпия 2 чаши кола не тръгвам да тичам :) Иначе интересно че не те засищат... на мен ми натежава като пия газирано (естествено за кратко) ...Дано си ме разбрал..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1