18.02.04
12:58
Наскоро разбрах, че имало некави суплементи за тен без слънце. Може ли някой да ми каже от къде мога да си закупя подобно нещо и дали изобщо действа ?
18.02.04
14:21
Сега го чувам това,но мисля,че по-хубав начин да хванеш тен от плажа няма 8) .Друг е въпроса колко ще се изръсиш за хаповете.
18.02.04
15:26
Ми значи в стария ми клас имаше 1 момиче фотомодел, тя използваше някви кремове за тен , ама не беше особено доволна от тях защото беше много трудно да ги нанася равномерно и ставаше като петниста хиена... :) Ако искаш тен без слънце има по добро решение :arrow: Солариум...
Е точно там е проблема - от малък град съм и тук имаше една зала със солариум, в другите няма. Обаче от скоро въпросната зала е затворена и съм принуден да търся друга алтернатива, защото по принцип съм много бял, направо прозрачен :(
18.02.04
16:24
Ми тва си е неква алтернатива тогава за кемовете за тен, до колкото знам се продават в козметичните магазини можеш да отидеш някъде и да попиташ... Леле как бях написал солариум на горния пост видяхте ли... :P
Eclipse незнам за Панагюрище,но аз съм от Ямбол и също имаме малко (2-3) солариума :) .А и цената не е скъпа,мисля че беше 15-16 лв. на час,но знам че се ходело по 10-15 минл на ден.Относно тези суплементи,за 1-ви път чувам :?: .Но ако искаш моето мнение,ще ти кажа че и двата варианта са вредни :!: Едвали толкова ти е “тумнал” този тен.Лятото започва след 4 месеца :lol: ,ще издържиш :wink: .
18.02.04
23:05
Interman е прав.Като можеш да минеш без някви суплементи и хапчета е по-добре.А между другото кой ти е казал че има такива хапчета????
18.02.04
23:16
Хапчета за тен??? Е такова живонто съм 99,9% сигурен, че няма... Говорим (или поне така аз съм разбрал) за тези кремове който използват манекенки, фотомодели и доста от МНОГО суетните жени...
Да, точно за хапчета ми казаха, не крем. Стимулирали отделянето на меланин или нещо от тоя род.
18.02.04
23:31
ДА знаете, че 0.1 процент понякога е адски много :) Ами човече, не знам тогава, но ми се струва малко или много странно.
03.03.04
14:07
Става дума за СУПЛЕМЕНТА-ТИРОЗИН
питаите батко си преди да давате мнения:)
Az li4no bih ti prepory4al da ne se trovish s takiva neshta !
Ima na NIVEA edno za ten i e dosta iako…probval sym i sym dovolen…ako ne se lyja i na Oriflame i Avon ima deto si gi pory4vash po katalog
abe vyv vseki magazin deto prodavat kzmetika, dezodoratni i takiva glusposti ima takiva….imashe i edna firma deto daje si izbirash cviat (po tymno po svetlo)
no tova e samo do sledvashtoto kypane taka che moje da ggo izpolzvash samo kogato ti trea inache da se majaesh po4ti vseki den ....razbirash me :P
no az li4no prepory4vam solariuma..shtom niamash okolo tebe…ne znam kakvo da izmislish no ako nablizo v engkoi grad ima hodi 3-4 pyti samo da ne si albinos4e i tova e :)
tuka pri nas v Sf ima i mesta deto e po 10lv na chas i e dosta dobre vvyprkei che ne sym go probval shtoto tenyt mi ot moreto oshte si sedi i mislia che shte izdyrji oshte 4 meseca :) (nadiavam se de)
Kolkoto o veshtestvoto deto kaza “bako ni” da dava poveche informacia a da ne si trae
Ta zna4i za tirozin-a. Tova e edna ot zamenimite aminokiselini, pred6estvenik e na tiroksin-a, koito e edin ot hormonite na 6titovidnata jleza, koito vliqe varhu metabolizma i rasteja. Samata aminokiselina ina4e vliqe polojitelno varhu cqlostnoto sustoqnie na organizma (poneje u4astva v proizvodstvoto na razli4ni nevrotransmiteri, ot koito nai-vajen e dopamina), varhu nastroenieto i taka natatuk. Da, u4astva v proizvodstvoto na melanin, koeto mislq dava otgovor na vuprosa vi. Da, teoriti4no bi trqbvalo da vliqe varhu cveta na kojata i kosata. Oba4e problemut e 4e trqbva da tursite L-Tyrosine kato otdelen produkt i da go priemate v dostatu4no golemi koli4estva i dostatu4no dulgo vreme, a tova mislq trudno se namira, za6toto obiknoveno e v nqkakvi kombinacii s drugi aminokiselini
Topolata, мерси много. А случайно да можеш да ми кажеш в какви количества да приемам Л-Тирозина, в случай, че го намеря като самостоятелен продукт ??
03.03.04
23:09
emi mai be6e Tirozin ein priatel mi kaza no spored men po dobre otidi na sularium ! :}}}
Ami Eclipse, ne moga v momenta da ti kaja to4na dozirovka, no ako iska6 6te prou4a vuprosa…
A, i Eclipse, ima edin problem. Razbrah 4e v golemi dozi tirozin-a predizvikva melanom - rak na kojata. Po princip vsqko povi6avane na melanina v golemi granici vodi do tova, taka 4e si e opasno i po-dobre se pazi ot nego
otidi na tozi adres
http://www.internationaltanmakers.com/tantabs.htm
ima 2 vida TAN TABS ili Hapcheta za Ten, ednite imat po 500mg L-Tyrosine na tabletka, drugite po 1000mg. Cenite ne znam dali sa dobri poneje ne vijdam kolko tabletki sa v opakovka…
Normalnata doza e 1 hap4e/den i ne mislq 4e moje da dovede do rak na kojata… Vupreki tova sam 4el 4e pri produljitelna upotreba na L-tyrosine e dobre da se govori s doktor zashtoto moje da ima loshi posledstvia…
12.03.04
16:04
L-Tyrosine основно се използва за облекчаване на депресивни състояния. В организма се получава от фенилаланин-а. Тази аминокиселина участва също така в структурата на тироидните хормони, откъдето e идеята да се използва за намаляване на теглото (а колко това е успешно е друг въпрос...). Относно “tanning” ефекта - клетките в кожата превръщат тирозина в меланин, който предпазва от вредните ултравиолетови лъчи.
На пазара l-tyrosine е изкарал май само Кирчо (сещайте се сами кой е
), преди доста време съм виждал при Карабиберов препарат на Weider с тирозин, но отдавна е било, не помня името (а може и да бъркам за производителя).
Аз съм купувал за приятелка “Бетабронз” на Walmark, който обаче е препарат на друг принцип, с бета каротин и пантотенова киселина и спомага също за “шоколадов” тен след редовни слънчеви бани.