03.06.07
09:22
Интересно ми е как ги приготвяте по обикновения начин или ...
Ами то на етикета си пише как се приготвят ядките.Аз лично или ги варя или ги ям с кисело мляко и захар.Но всичко е въпрос на вкус.
03.06.07
16:36
#2
Аз ги ям с кисело или прясно мляко + мед.
Когато имам време и ми се занимава ги меля и ги правя на палачинки.Иначе редовно си ги заливам с чай и така.Също и с вода съм ги ял.Друг начин е като се смелят си ги правиш на овесен шейк :).
Овесените ядки винаги съм ги комбинирал с прясно мляко. Добавях към тях и мюсли (Нестле), но колкото да ги овкуся - 20-30 гр. В последно време ги консумирам или с како (1-2 ч.л.), или само с прясно мляко. Вариантът с палачинките е много вкусен, стига човек да има време да се занимава.
Пробвал съм и “овесен шейк”, но не съм го докарвал както трябва...
Oвесени ядки с бадеми лешници стафиди,и една жълта ябалка+ вода става супер но с тея стафидки за деня на зареждане :P
04.06.07
08:22
#8
Преди си играех да слагам вътре мед, стафиди, ябълки, банани и т.н. Напоследък ги заливам само с горещо прясно мляко или кисело мляко и ги ям бързо, без да мисля много многo :D
Не ми понася овеса. Не го ям. Закусвам с по4-5 яйца омлет със сметанка и сиренце в масло така. Имам много повече енергия отколкото с овеса и нямам газове.
казано от emzo на 03.06.07, 19:59:
Какъв е този овесен шейк ?
Мелиш на брашно,сипваш вода,друсаш и пиеш.:)По-бързичко е ако в определения момент нямаш време да ядеш.
П.С. По същия начин процедирам и с изварата.
казано от Jay_C на 04.06.07, 08:53:
казано от emzo на 03.06.07, 19:59:
Какъв е този овесен шейк ?
Мелиш на брашно,сипваш вода,друсаш и пиеш.:)По-бързичко е ако в определения момент нямаш време да ядеш.
П.С. По същия начин процедирам и с изварата.
Хмм идейно, а същия ли е ефекта като да изядеш 100гр овес ? Имам предвид откъм засищане.
04.06.07
12:06
#12
Заливам ги със малко кипнала вода или мляко, слагам 1 лъжица мед и ги захлупвам да поседят така 5-10 мин. Стават идеални.
казано от emzo на 04.06.07, 10:45:
казано от Jay_C на 04.06.07, 08:53:
казано от emzo на 03.06.07, 19:59:
Какъв е този овесен шейк ?
Мелиш на брашно,сипваш вода,друсаш и пиеш.:)По-бързичко е ако в определения момент нямаш време да ядеш.
П.С. По същия начин процедирам и с изварата.Хмм идейно, а същия ли е ефекта като да изядеш 100гр овес ? Имам предвид откъм засищане.
Ами не засища толкова колкото да изядеш същата порция на ядки,но все пак не си чувстваш стомаха толкова празен както преди това.Мисля,че е решение за хората които по-трудно се хранят.Предполагам,че времето за усвояване така се намалява доста.Понякога прибягвам до това когато в предтренировъчно хранене съм решил да вкарам малко сложни въглехидрати,но нямам възможност да чакам да минат 2 часа.Незнам,може и да се лъжа за усвояването,но така съм решил за себе си и така правя.Не мисля,че нещо би пречило ако се добави към суоватката преди тренировка.
Мнението беше редактирано от Jay_C на 04.06.07 13:10.
04.06.07
15:13
#15
Jay_C , метода с меленето е бърз и удобен в случай на нужда, но не мисля, че се усвояват по-добре, защото не са сдъвкани...Твърдата храна е направена първо да се дъвче , после да се смила в стомаха...после в червата и т.н...Не е случайно твърдението, че храната трябва да се дъвче много.
Иначе всякакви подобни ядки ги накисвам вечерта във вода (може прясно или кисело мляко) и на сутринта са готови.Малко подсладител и това е.
казано от Sharp на 04.06.07, 15:13:
Jay_C , метода с меленето е бърз и удобен в случай на нужда, но не мисля, че се усвояват по-добре, защото не са сдъвкани...Твърдата храна е направена първо да се дъвче , после да се смила в стомаха...после в червата и т.н...Не е случайно твърдението, че храната трябва да се дъвче много.
Според мен храносмилателните ензими ще си свършат работата и без да си дъвкала толкова много,още повече че на стомаха му го предлагаш направо смялано.Добре е в случай, в който трябва да се поема повече храна и респективно калории без да се затормозява стомаха допълнително.Нямам предвид да си пиеш всичката храна. :-)
Добре е в случай, в който трябва да се поема повече храна и респективно калории без да се затормозява стомаха допълнително.
Точно това имах напредвид ;)
казано от Jay_C на 03.06.07, 18:50:
Когато имам време и ми се занимава ги меля и ги правя на палачинки.Иначе редовно си ги заливам с чай и така.Също и с вода съм ги ял.Друг начин е като се смелят си ги правиш на овесен шейк :).
Сега се чудя с какво ги мелите тия ядки че да станат на брашно чак??
А към шейка само вода ли добавяте??
Мнението беше редактирано от NRG на 06.06.07 13:55.
казано от NRG на 06.06.07, 13:54:
казано от Jay_C на 03.06.07, 18:50:
Когато имам време и ми се занимава ги меля и ги правя на палачинки.Иначе редовно си ги заливам с чай и така.Също и с вода съм ги ял.Друг начин е като се смелят си ги правиш на овесен шейк :).
Сега се чудя с какво ги мелите тия ядки че да станат на брашно чак??
А към шейка само вода ли добавяте??
Пробвай с мелничка за кафе.Ако искаш освен с вода и с лимонада може да пробваш. ;-)
06.06.07
19:17
#20
3-4 лъжици с прясно мляко Верея 1,5 масленост, + 30% калций :)
08.06.07
14:06
#22
Поляти с гореща вода, лъжица мед и малко канела.
08.06.07
20:41
#23
Днес прибавих към млякото и топинг шоколад и стана като какао :) Направо страшни, за секунди ги изпапах :)
или с кисело мляко оставени от вечерта в хладилника или с савсем малко вода оставени да попият + мед ( тва го ям изключително рядко)
аз ги правя на омлет с 4-5 белтъка ядки и 1 шепа стафиди става готино само дето малко бавно го ям може да се изпече и в гофретник ако има
Значи вечерта си слагам ядките в купа с кисело мляко и ги оставям в хладилника.На сутринта след като разбъркам с лъжицата добавям и плодово мляко(една от най-малките кутийки на Данон) и става МНОООГО по вкусно отколкото само с кисело мляко :)
казано от TIGER на 10.06.07, 20:09:
... с кисело мляко оставени от вечерта в хладилника...
:exclaim:
др. оеткер овесени ядки
300 мл. обезмаслено мляко
1 банан/ананас/ или какъвто плод обичате нарязан на кубчета
за 3 минути в микровълновата
след това похлупвам за около 5 мин
и след 2 минути е история
19.06.07
10:47
#29
казано от Красимир! на 06.06.07, 19:17:
3-4 лъжици ...
Не се заяждам а само питам- ядеш 3-4 лъжици овесени ядки? На мене половин пакет от 500гр. ми стига с една кофичка кисело мляко за 1 път. >>> Какво количество овесени ядки консумирате на 1 път?
Мнението беше редактирано от Lounge Lizard на 19.06.07 10:47.
Двеста и педесе грама овесени ядки с кофичка кисело мляко и захар.Lounge Lizard как успяваш да сложиш 500 грама ядки в една кофичка кисело мляко!?!? май нещо нещо.....
19.06.07
13:44
#31
казано от NRG на 19.06.07, 12:49:
Двеста и педесе грама овесени ядки с кофичка кисело мляко и захар.Lounge Lizard как успяваш да сложиш 500 грама ядки в една кофичка кисело мляко!?!? май нещо нещо.....
Половин п-акет от 500гр. .... а ги разбърквам в един кастрон за салата.
Аха май не съм прочел правилно:-) То и аз ги бъркам отделно щот не се събират в кофичката.
500 грама овес????
факин еллл...
аз ям по.. 50-75 гр.
Мнението беше редактирано от Трифо на 19.06.07 22:13.
Пробвайте и със сирене.За закуска е перфектно.Днес реших да опитам и се оказа доста вкусно.Първо ги накисвате в гореща вода докато се рзмекнат и после оцеждате водата и прибавяте сирене.На вид не е много за гледане но е доста вкусно поне според мен. ;-)
Аз от няколко дена ги ям така
~150-200 грама овесени ядки
~една кофичка обезмаслено кисело мляко
Оставям ги вечерта в хладилника и сутринта преди да ги изям слагам една лъжичка какао Nescuik(на брат ми :P ) и става невероятна вкусотия :)
27.06.07
19:39
#36
Вече овесени ядки не хапвам от последния път направо щях да повърна. Вече минах на КорнФлейкс и е доста по-вкусен.
05.08.07
22:39
#37
1
Мнението беше редактирано от elfisha_np на 05.08.07 22:40.
100гр. овесени ядки, 1 кофичка кисело мляко и 30 гр. суроватка е отлично, класика :snake:
18.08.07
03:36
#39
Ами аз ги заливам с гореща вода, натрошавам два ореха вътре, нарязвам един среден банан и стават чудни. А инъче със стафиди и малко мед също стават много вкусни, но и по сладки.
18.08.07
08:35
#40
250 мл. мляко със 7 суп. лъжици овесени ядки. Варя ги и след това добавям малко мед. Много са вкусни така :)