20.06.07
21:56
Здравейте момичета и момчета ;-) Чета форумчето с голямо удоволствие от няколко дни и да ви кажа често в главата ми е пълна каша.
Пише ви една яка БГ мама-от около 2,3 месеца съм се взела в ръце и се опитвам да свалям килограми, но нещо не се получава.
Накратко ще ви опиша мерки и теглилки и режим на сп0рт и хранене с надеждата някой от вас да ми даде нужните насоки и да ми покаже грешките.Само да добавя, че се стремя към здравословно хранене -не ми се залита по някакви програми или диети, защото правя два пъти Йо-Йо ефект и си докарах високо кръвно.
Та, тежа 87кг,виочина 1,68(леле като го видя написано и ми става лошо), както вече споменах имам и повишено кръвно и пия хапчета(по-точно долната ми граница е 90 и не се смъква)
Тринировки-пн. и вт.-спининг-45 мин.ср.-кардио+тежести, чт-бокс+кросчета.пт,сб и нд-почивам, ааа имам и малко зверче по което тичам постоянно ;-P
Храня се така-сутрин, чаша айрян или мляко с мусли, обяд 2ф. пълнозърнест хляб+кашкавал, пил.месо и салата(това незнам колко е като грамаж, но кашкавалът е едно резанче-не повече от 30 гр.-месото също), следобяд плод и вечеря пиле или риба или телешко месо + салата.(не по късно от 19.00)
За два месеца съм свалила 3кг.
Много се надявам на подкрепа и съвети, защото вече съм отчаяна-писна ми от хапчетата за кръвно, но доктора все повтаря че трябва да сваля поне 15 кг, а как да стане идея си нямам.Според мен правя всичко възможно, но дали е така?
Благодаря на всеки отговорил ми предварително.
Ами мога да ти препоръчам само да увеличиш протеина той е жизненоважен за имунната система, но от чисти източници не толкова мазни като кашкавала вместо него извара примерно, не е толкова вкусна но е много по полезна и при кардиото да разчиташ на интензивността а не на продължителността.
21.06.07
08:43
Моя съвет е да продължиш с храненето си, при условие че то не те затормозява и все още сваляш килограми с него. Кардио тренировките бих ги разпръснал малко по равномерно, излиза че имаш 4 поредни дена кардио и после 3 почивка. Направи ги поне 2 кардио, 1 почивка, 2 кардио, 2 почивка и при възможност итвгли кардиото рано сунтринта.
За 2 месеца 3 килограма са едно прилично темпо според мен. Щом не искаш йо-йо ефект, недей и да гониш много по бързи резултати, зареди се с търпение. Докато все още сваляш продължавай по същия начин, ако спреш, тогава вече може да се търси някаква промяна.
21.06.07
08:44
Не знам какво да ти кажа , само 3 кг за две месеца , на мен лично ми се вижда твърде малко.
Защо не отидеш на ендокринолог , може да имаш хормонални смущения и именно на това да се дължи напълняването ти и трудното отслабване ?
Момчета благодаря ви за отговорите.За хормоните-наред са уж-дебелея от лакомия и депресия :red: Покрай тъпото кръвно си направих доста иследвания-засега нищо.
Христо Пиянков -наистина ще взема да пробвам да почивам примерно в сряда, защото в четвъртак след тринировка съм убита.
Corleone -и за мен килограмите са малко-затова се допитвам до вас-явно някъде бъркам, но къде?
Между другото от около 10 дена не свалям и грам :cheese: та се чудя как да променя храната, иначе този режим ми е о.к., тоест не се чувствам гладна.
Alkorin -купих си протеин, но идея си нямам как да го пия-преди или след тренировка?
Също много ме е шубе да не стана много обемна и без това съм доста ячка-основно проблема ми е в ръцете и корема след раждането ;-)
Та, така-радвам се че има до кой да се допитам, че тук във фитнеса девойките и момченцата само се разхождат и дават указания как да се ползват фитнес уредите :lol:
Протеина - веднага след тренировка, но мисълта ми беше от храната да вземаш повече протеин (белтък).
Намали въглехидратите и мазнините и наблягай на белтъчините!Кардиото е по-добре рано сутринта, на гладно.Добре е да пиеш Л-Карнитин сутрин и преди тренировка или преди тренировка и преди лягане.
казано от F!Tn3sS на 21.06.07, 17:47:
Намали въглехидратите и мазнините и наблягай на белтъчините!Кардиото е по-добре рано сутринта, на гладно.Добре е да пиеш Л-Карнитин сутрин и преди тренировка или преди тренировка и преди лягане.
Л-Карнитина има ли някакво отношение към кръвното?
Белтъчините са месо, яица...?
Оф, вече незнам какво да ям за да стресирам организма да почне да сваля :cheese: Ще махна кашкавала-друго?
Иначе кардиото ми е сутрин с чаша айрян-дали не се налага да увелича тренировките или пък да сменя нещо?
Ох, момчета много съм досадна, но наистина трябва да отслабна :roll:
Не знам, дали има отношение към кръвното.
Белтъчините (протеините) са месо (пилешко), яйца (белтъци).Това са храните, съдържащи протеин с много високо качество.Разбира се, има и други - извара (протеинът и е казеинов), мляко (съдържа прости въглехидрати - лактоза и казеинов протеин), кашкавал и сирене (отново имат казеинов протеин и доста мазнини).Затова аз ти препоръчвам белтъчините ти да са първокласни и да се черпят главно от пилешко месо и яйчни белтъци.
казано от neder на 21.06.07, 19:53:
казано от F!Tn3sS на 21.06.07, 17:47:
Л-Карнитина има ли някакво отношение към кръвното?
Белтъчините са месо, яица...?
Оф, вече незнам какво да ям за да стресирам организма да почне да сваля :cheese: Ще махна кашкавала-друго?
Иначе кардиото ми е сутрин с чаша айрян-дали не се налага да увелича тренировките или пък да сменя нещо?
Ох, момчета много съм досадна, но наистина трябва да отслабна :roll:
Противно на потребителите от по - горе бих те посъветвал кардиото да не е много рано - поне 2 часа след ставането.В противен случай се получава шок за сърцето - досега си спал и не си извършвал никаква физическа дейност и изведнъж ставаш и тръгваш да тичаш...
Neder моят личен опит е ,че трябва да имаш търпение и много силна воля горе момчетата са ти казали горе доло какво да промениш в режима си на хранене иначе аз като личен опит мога да ти кажа :
1-во стриктно спазване на режима ( без да се вманиачаваш де )
2- аз в началото почнах да тичам сутрин час след като стана горе доло , в началото правех 1 кръгче около блока 5 мин мах и неможех повече . след това лека полека всичко се оправи , та за 3 месеца свалих 13 килограма , просто трябва да се мотивираш дори и от малкото което постигаш .
3-то горе главата , търпение , воля и ще имаш резултати може да дойдат бавно ,но ще дойдат :)
Здравейте, моя позната свали 30 кг за 6 месеца, но не мога да препоръчам нейния метод на никого - много е вреден според мен - значи, тя играе всяка вечер аеробика с група, яде само на обяд - това което е сготвила за семейството - иначе ставала в 5 часа, защото бебето тогава се събуждало и започва да върши домакинската работа, когато и се яде пуши цигари - това не го препоръчвам на никого, аз никога не съм пушила и мисля че това е най-тъпото нещо което може да се прави, та тази жена отслабна с 30 кг, после започна да поддържа теглото, но качи 4-ри кила и сега пак е на глад и аеробика - дано не се разболее.
Еми тя рано или късно с глад и пушене ще отрови организма си и ще се разболее сериозно - въпрос на време, важно е диетите за отслабване да не са само ефективни но и здравословни.
02.07.07
18:40
Значи...първо за фрапиращия пост над мене...това не е отслабване...тази дума има друго значение..да отслабнеш не означава да свалиш килограми..а да свалиш мазнини...жената която описваш е свалила 50% мускули.....30% тъкани и вода и т.н....и едва 20% та дори и по-малко мазнини от тези 30кг..
Тази жена почне ли нормален режим които съдържа хранене...ще качи мазнините от йо-йо ефекта..незнам как може да се храни 1 път обаче...това е голяма безмислица според мен...човек за да сваля качествено трябва да яде от 5 до 7 пъти на ден...
Съвет към авторката на темата...
Значи ако имаш време слагаш 1 хранене между обяда и закуската...със салата + яйца/извара/месо ти си решаваш...богато на протеин...
Следобедния плод го заменяш със салата...домати краставици сирене шунка - овчарска салата...супер комбинация от протеин + малко въглехидрати...а ако не я ядеш със олио като мен направоо ;)
Храненето в 19 се брои за следобедна закуска...слагаш още едно в 22-23 часа...вече ти си преценяваш..то трябва да се състои от храни богати на протеи и бедни на въглехидрати т.е. месо яйца сирене/извара може и кисело мляко (не сме чак толкова стриктни..все пак не се борим за плочки) и т.н....
Това че не трябва да се яде след 18-19-20 и прочие ...е най-голямата глупост отностно храненето...
Питай който и да е от този форум с малко повече опит и ще ти го каже...няма никакво научно основание да не се храниш тогава а точно обратното...въпроса е в това какво ядеш...
Защото я да си представим че си лягаш в 00:00 примерно...от 19 това са 5 часа без храна!! Като не броим вечер...
Незнам...това си е убиец на мускули направо....
Плюс това вечер ако пиеш някакъв вечерен(бавен) протеин преди лягане...той се разгражда цяла вечер като кара стомаха да работи и освен че тогава по време на изграждането на мускулите ти помага за възстановяването...изгаряш и мазнини...и то доста! Защото ти си помогнала на стомаха да започне процеса и ако не си приемала въглехидрати от примерно 15 часа...ще разгражда само мазнини...
п.п. ако имаш други въпроси питай..
а й 3 кг и на мен ми се виждат малко за 2 месеца...ако си на нвд...
от нвд трябва да сваляш 8% на месец..тоест 7 кг на месец...или 14 за двата месеца при твоето тегло...
Мнението беше редактирано от psixar на 02.07.07 18:42.
7 кг на месец?!
Половин до едно кило на седмица е нормално, и то за мъжете.
02.07.07
19:38
Ами Петко...аз в сайта така съм чел...по 5-8% на месец...а момичето каза че е 87 кг...
Аз съм писал за 8%...
5% е по 4.40 на месец...тоест почти колкото каза ти ;)
Здравейте отново, psixar, считам че твоят пост ще е много полезен за авторката на темата, смятам да го принтна и да го дам на онази моята приятелка, със самоубийствения режим, защото тя никого не слуша, а може би като прочете това, ще се вземе в ръце и ще започне да живее по-нормално. Е, не вярвам да откаже проклетите цигари - но поне може да ги намали. А по въпроса колко килограма на месец е нормално да се свалят - според мен ако са повече от 5 жената може да се чувства отпаднала, нали тук не говоря за сметките с процентите тегло, все пак те са дадени от специалисти, но може да са само за активни спопртисти преди състезание? Аз като родих и детето ми беше малко, бях вечно уморена и нямах сили за нищо от постоянните грижи за детето, понякога и липса на сън заради него - когато плаче по цели нощи. Та жената е с малко дете и това си е сериозен труд и отговорност, трябва да е силна за да издържа на цялото напрежение. Та четох тук в сайта, че като се прави диета, добре е веднъж в седмицата човек да яде по малко от всичко, което му се иска, така диетата била по-успешна и психиката не се натоварвала много - няма ли това да помогне на тази жена да отслабва и все пак да запази силите си(и настроението) ? Ех, защо когато аз бях родилка го нямаше този сайт :-)
03.07.07
10:55
това се нарича вискоко въглехидратен ден при НВД-то...той е задължителен за да работи...1 път седмично...ядеш двойно тройно въглехидрати..