АLA

24.06.07
11:33

Алфа липоева киселина.
Някой знае ли някакви ориентировъчни цени ?
В аптеките дали има ?

В какви дози се приема ?

Темата беше редактирана от emzo на 24.06.07 11:36.

24.06.07
12:42

на Scitec Nutrition -21 лв- 50 капс/250 мг в една капс./
на Optomum-32 лв -60 капс/100 мг в една/
Започва се с със 100-200 мг с храната, постепенно се увеличава приема с 400-600 мг на ден разпределени з пъти по 200мг

24.06.07
14:10

Дано не се сърдите за въпроса, но по - добре беше тук да го пусна отлкото да правя нова тема.. За какво служи Алфа липоева киселина? :)

24.06.07
14:15

@Zlatina - благодаря за инфото.

@Красимир! - grrrrrrrrr, ще разбереш след малко като обновя една sticky тема, защо ме интересува.

казано от Красимир! на 24.06.07, 14:10:

Дано не се сърдите за въпроса, но по - добре беше тук да го пусна отлкото да правя нова тема.. За какво служи Алфа липоева киселина? :)

Полва се като фет бърнър от една страна. Даже Сайтек имат 1 бърнър съдържащ само АЛК.
От друга страна помага за усвояването на креатина.

24.06.07
16:15

Засилва метаболизма и увеличава ефективността на другите суплементи особено тези,които се нуждаят от високи нива на инсулин за да бъдат максимално усвоени-креатин, глутамин , аминокиселини...

24.06.07
16:25

В комбинация с креатин за по-добро усвояване на него и мисля на въглехидратите приемани с него.Беше свързано и с инсулина нещо.
В комбинация с ацетил л карнитин се допълват заедно.Това случайно го видях.

24.06.07
18:52

казано от Красимир! на 24.06.07, 14:10:

За какво служи Алфа липоева киселина? :)

Алфа липоева киселина е коензим, необходим за въглехидратния метаболизъм в биохимичните реакции на цикъла на Кребс.
Алфа липоева киселина е мощен атиоксидант. Тя се отличава с две уникални характеристики, неприсъщи на никой друг антиоксидант.
Първо, алфа липоева киселина е разтворима, както във водна, така и в липофилна среда, т.е проявява своето действие прониквайки пълноценно в целия организъм.
Второ, алфа липоева киселина спомага за усвояването и рециклирането на другите антиоксиданти като витамин С, витамин Е, бета каротен, коензим Q 10. Алфа липоева киселина предпазва клетъчната мембрана от вредното въздействие на свободните радикали.
Алфа липоева киселина подпомага превръщането на въглехидратите в енергия, като първо захарите се превръщат в пироват, първата стъпка в превръщането на глюкозата в енергия. Изследванията показват, че изгарянето на глюкозата е една от индикациите за използване на алфа липоева киселина при диабет тип 2 и неговите усложнения (катаракта, ретинопатия, кардиомиопатия, невропатия)

AL

24.06.07
18:55

Ето по темата:http://adipharm.com/articles.php?l=bg&a=2 http://www.power-beauty.com/index.php?page=catalog&do=more&p_id=33 http://fitnesstyle.tripod.com/Genesis_healthAlphaLA.html

КЙ

24.06.07
19:28

.......................................

Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 04.10.07 00:11.

DC

24.06.07
20:20

Простете за тъпия въпрос ,но вредна ли е тази киселина ... под “вредна” имам предвид дали има  странични ефекти ?

КЙ

24.06.07
20:31

.......................................

Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 04.10.07 00:11.

24.06.07
21:19

“RADOX” и “R” на SYNTRAX INNOVATIONS съвсем скоро на БГ пазара... емзо ако те заинтересува ми пиши...

Мнението беше редактирано от kao на 24.06.07 21:22.

25.11.07
17:29

Имам диабет инсолино зависим,знам,че ALA е добре дошло за мен в случея,но трябва ли да се консултирам с някой (лекар) преди да започна приемато и.

Мисълта ми е,мога ли да я използвам,тоест да вземам Алфа-липоева к-на ?

Поздрави

Мнението беше редактирано от Дамян на 25.11.07 17:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1