Мнения за тази хранителен план за покачване на ММ?

21.06.07
09:47

7:15 - 1 кисело мляко + 100гр. овесени ядки + 2 лъжици мед
9:05 - преди тренировка - амино + 1 доза протеин ( млечно-яйчен )
9:15 - тренировка
ВСТ - 1 кисело мляко + 2 банана + 2 лъжици мед + 1 доза протеин ( млечно-яйчен ) + амино
12:30 - 150гр. ориз + 150гр. пилешко/свинско/дробчета + 2 яйца + салата
15:30 - 150гр. ориз + 150гр. пилешко/свинско/дробчета + 2 яйца + салата
18:30 - 100гр. леща + 150гр. пилешко/свинско/дробчета + 2 яйца + салата
21:30 - 150гр. пилешко/свинско/дробчета + 2 яйца + салата
ПЛ ( към 22:15 ) - 4 белтъка + амино

ВСТ - веднага след тренировка
ПЛ - преди лягане

21год, 172см, 78кг, клоня към ендоморф. В момента правя кръгови тренировки, че бях извън залата доста време, след това почвам 4-ри дневен сплит и ще взимам креатин монохидрат, глутамин и таурин, както и вече написаните в програмата неща. Мнения/критики, съвети? Мерси предварително.

Темата беше редактирана от Crazy_With_Razor на 25.06.07 17:29.

21.06.07
11:05

Ами не виждам за какво са ти аминокиселините преди тренировка те се усвояват страшно бързо така че няма полза от тях от тях, по добре ми се струва да вземеш казеин или да изпиеш 1л мляко 30 мин преди тренировка, казеина ще ти предпазва мускулите от катаболна фаза и отделянето на кортизол.

21.06.07
12:05

Пише 3 преди трен., 3 след и 3 преди лягане.. и така ги пия.. добавих млякото, нещо друго? Как ти/Ви се струват другите хранения?

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 21.06.07 12:10.

21.06.07
12:31

Доста разбъркано ми се струвва.Като за начало, казеиновия протеин се пие преди лягане.За след тренировка си купи суроватъчен.

21.06.07
13:08

Какво точно е разбъркано, че нещо не скивам? Ако погледнеш по-внимателно ще видиш, че съм разпределил въг. ядения след 12 на обяд да са с намаляващ ГИ след всяко ядене ( все пак лесно качвам мазнини ). След трен. пия млечно-яйчен, защото такъв има във фитнеса ( нямам пари в момента спецялно за протеин ). Преди лягане пия амино + рибата е в собствен сос + 1-2 лъжички зехтин слагам което осигурява по-бавното усвояване на белтъка от рибата и яйцата.

p.s. .. + това мисля, че в рибата също има казеин ако не се лъжа, поправете ме ако греша. :)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 21.06.07 13:44.

21.06.07
15:26

Абе добре е но тая риба от консерви вътре слагат какво ли не за да и удължат годността ако имаш възможност по добре е прясна и печена.

21.06.07
15:45

казано от Alkorin на 21.06.07, 15:26:

Абе добре е но тая риба от консерви вътре слагат какво ли не за да и удължат годността ако имаш възможност по добре е прясна и печена.

Хмм, не съм се замислял, но се съмнявам да слагат консерванти, рибката е само варена със сол което всъщост я предпазва от разваляне пък и седи херматизирана в кутията.. взимам във  собствен сос, че няма толкова въг. колкото ако е в доматен или някакъв друг + повечко мазничко е по-добре.. отгоре си има белт. въг. мазнини ккал. .. всичко си пише.. на 100гр. ( консервата е 160гр., но соса е 50, а самата риба естествено 110. Та, на 100гр. има 17гр. белтък, две такива консерви + яйцата + аминото + малко зехтин ( или малко от соса сръбвам ) мисля, че е екстра преди лягане..  :)

21.06.07
17:05

Например виж ябълката в 7.Едва ли ще може да се разгради за 15мин.!?!?

21.06.07
20:00

казано от F!Tn3sS на 21.06.07, 17:05:

Например виж ябълката в 7.Едва ли ще може да се разгради за 15мин.!?!?

Принципно ям 4-5 плода през деня когато ми се доядът ( тая ябълка е специфично там защото е кисела и да ми активира стомахчето, че ям малко след ставане, какво има да й чакам да се разгради? По някакъв начин пречи ли на яденето? ), а тая ябълка както и другите плодове ( освен тези след трен. другите не са важни ) е там щот съм copy/paste от текстови файл на компа дет си пиша подробно програмата.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 21.06.07 20:16.

22.06.07
23:08

Аз имам няколко забележки
Спореди мен тренировката ти е твърде рано( смисал имал си само 1 хранене преди нея и мисля че трява поне след 2рото да тренираш)
Гледам че ядеш по 10 яйца на ден  , няма ли да е по добре да намалиш желтъка и да приемаш примерно 3 белтъка + 1 жълтък
А риба и кисело мляко може ли стомаха ти да ги понесе щот бях чел че храните са несъвместими и могат да преченят стомашко чревни проблеми
Може да сложеш извара в режима (ако я обичаш естествено)

23.06.07
05:32

казано от TIGER на 22.06.07, 23:08:

Аз имам няколко забележки
Спореди мен тренировката ти е твърде рано( смисал имал си само 1 хранене преди нея и мисля че трява поне след 2рото да тренираш)
Гледам че ядеш по 10 яйца на ден  , няма ли да е по добре да намалиш желтъка и да приемаш примерно 3 белтъка + 1 жълтък
А риба и кисело мляко може ли стомаха ти да ги понесе щот бях чел че храните са несъвместими и могат да преченят стомашко чревни проблеми
Може да сложеш извара в режима (ако я обичаш естествено)

Принципно знам, че е най-добре да се тренира някаде към 2-3 следобяд, но за съжаление нямам възможност да тренирам така. Пък и залата не е голяма ( няма много уреди/лежанки ) и трябва да се чака, а пък сутрин няма хора. Не мога да тренирам след второто ядене, защото то ми е следтренироващо ядене ( кисело мляко, банан, мед ). Яйцата ги ям като допълнение на основото ядене за повечко белтък, като не винаги ям жълтъците. Гледам да хапвам не по-малко от 35гр. и не повече от 50гр. белтък на всяко ядене ( за мойте килограми това прави около 3гр. на кг. телесно тегло за деня ). Ето примерно на обяд от ориза взимам някаде към 15 гр. белтък, от месото към 25 и от две яйца + 10 = 50гр. ( малко повечко отколкото трябва, но защото е след тренировка яденето ). Риба и кисело не ям заедно. Извара хич не ми понася на вкус, пък и не е нещо без което не може да се мине. :)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 23.06.07 05:33.

23.06.07
08:55

Ако си ендоморефен  внимаваи с  мазнините  и с  простите ваглехидрати!! мисла  че храната е  напулно достатачна  !! А ти как разбра че си  ендоморефен ??  Как да разбера  какав сам аз??

23.06.07
10:21

казано от ivo_the_monster на 23.06.07, 08:55:

Ако си ендоморефен  внимаваи с  мазнините  и с  простите ваглехидрати!! мисла  че храната е  напулно достатачна  !! А ти как разбра че си  ендоморефен ??  Как да разбера  какав сам аз??

Мазнини ям малко ( храната се вари или пече, но никога не пържа ), главно от яйцата и месото. Сладко си позволявам много рядко и то ако нещо много ми се прияде и дори и тогава по-често хапвам 1-2 лъжици мед вместо вафла или шоколад. Иначе за видовете тяло можеш да прочетеш ето тук :

http://www.bb-team.org/articles/1470

http://www.bb-team.org/articles/1471

http://www.bb-team.org/articles/1472

Определям се както ендо ( вероятно централен ) щот доста лесно качвам килограми ( мазнини ), сравнително нисичък съм и имам дебели кости. :)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 23.06.07 10:25.

23.06.07
10:54

Благодаря за  инфото

24.06.07
04:48

Направих някой изменения ( вижте първия пост ). Просто се оказа, че дадена храна не ми понася да я ям постоянно ( скумрията ) и за сега съм я махнал ама от време на време сигурно ще хапвам на обяд или някаде след това. Вкарвам свински дроб от време на време, че е супер евтин, а доставя почти същото количество протеин за 100гр. ( някаде към 21гр. ). Пред трен. ще вкарвам протеин + амино, а прясното мляко съм го изместил преди лягане, че нали има казеин в него. Махнал съм варените картошки, че не дават никъв протеин пък и малко въг. ( 16 на 100гр. ) и съм сложил още оризе, че дава и протеин и множко въг. и т.н. Е как мислите сега? :)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 24.06.07 07:34.

24.06.07
16:57

Аве програмата си е супер.  ;-)
Като гледах предишните постове имам чувството, че само се заяждате. Протеините са от разнообразни източници, въглехидратите са на лице, често хранене без преяждане, качествени храни с разнообразяване от време на време. Какви са вашите критерий за качествена диета ?
П.П. Много хитър ход да тренираш сутрин:
1. избягваш навалиците във фитнеса
2. сутрин е малко по-хладно от следобяд и избягваш от жегите
3. след сутришна тренировка цял ден се чувстваш някак си жизнен(поне при мен беше така когато тренирах сутрин)

25.06.07
17:27

казано от No_WaY на 24.06.07, 16:57:

Аве програмата си е супер.  ;-)
Като гледах предишните постове имам чувството, че само се заяждате. Протеините са от разнообразни източници, въглехидратите са на лице, често хранене без преяждане, качествени храни с разнообразяване от време на време. Какви са вашите критерий за качествена диета ?
П.П. Много хитър ход да тренираш сутрин:
1. избягваш навалиците във фитнеса
2. сутрин е малко по-хладно от следобяд и избягваш от жегите
3. след сутришна тренировка цял ден се чувстваш някак си жизнен(поне при мен беше така когато тренирах сутрин)

Мерси. Сега пак нанесох някой леки промени, мисля, че е доста добре. Само за белтъка не съм сигурен, май е по-малко от преди, но определено го докарвам около 2.2гр./кг. маса ( иска ми се повече принципно, но за сега няма как ). Въг. са около 4гр./кг. маса. Мазнините не ги смятам, няма смисъл. Не готвя нищо пържено, само върено и печено на тефлонов тиган, в салатата слагам по лъжица зехтин, избягвам сладките, газираното, алкохола съм го спрял вече втора година, цигарите ги отказах преди 3. Абе мисля, че супер планчето за маса. Скоро взимам добавки и почвам сплита пък ще видим. Btw сутрин се тренира просто супер. Сам в залата, не чакаш на уредите, няма дразнители. :-) След тренировка ми е малко тегаво ама кат хапна бананите и меда и пийна протеина и получавам отскок и през целия ден се чуствам много добре ( особенно ако съм ударил някое кардио за 5-10 мин. в края на тренировката ).  ;-P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1