Закуската на Венелин Венков(гост беше на Недик)

25.06.07
06:47

Хей,здравейте.Тази събота Венелин беше гост на Недик и стана въпрос какво яде.Каза,че си правил палачинки от 10 яйца(белтъка),слагал и овесено или царевично май каза брашно,малко фруктоза спомена и степче.Също спомена,че слага и малко мляко предполагам прясно?!Та въпроса ми е как се правят точно.Тези палачинки като си сложи в тигана как ги пържи едва ли слага олио?Гледах на Pони Тhe Cost of Redemption той тигана го пръска с едно като спрей какво е това някой знае ли?Моля някой да каже как се правят тия палачинки мерси.

Ако просто се ползва зехтин? При добър тиган и няколко капки няма да усетиш, че пържиш. Отделно според мен тези палачинки няма да имат особен вкус. :)

25.06.07
07:14

казано от goosebumps на 25.06.07, 06:47:

Тези палачинки като си сложи в тигана как ги пържи едва ли слага олио?

На тефловон тиган не ти трябва мазнина.

25.06.07
07:45

Мерси.А за самите палачинки нещо?Вие как си ги приготвяте  белтъците сутрин?

25.06.07
18:21

значи аз си правя подобие на палачинки и стават много вкусни
използвам зависи колко искам да е сместа целта е да не е много рядка да не е много гъста
овесените ядки ги смилам в кафе машинка и става като брашно добавям трици може и без тях яица мляко подсладител , понякога различни степчета или аромати и пека без да мажа със мазнина но капка зехтин няма да навреди

25.06.07
20:48

Тва дето рони пръска като спрей е палмово масло (а може и захтин), точно само да не залепва по тефлона. Рецепта за яйцата сутрин - 15 минути вареное, 10 мин в студена вода за лесно белене и после ядене само на белтъка + 1-2 жълтъка :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1