26.06.07
08:03
Днес случаино разбрах за тази марка,та искам да питам някои използвал ли е продуктите и какво мисли за тях,защото гледам цените са добри.Ето за кво става въпрос.
Продуктите на новата немска марка PNCE. Продуктите са 100% произведени под контрола на германските санитарни власти и качеството не подлежи на никакви компромиси и съмнения. Цените са съобразени с качеството на живот в България и ще се препродават с минимални печалби за сметка на по-голяма продадена бройка.
Амино 3250+ БЦАА и глутамин - 325 тбл - 33 лв.
БЦАА - 450 тбл х 700 мг - 56 лв.
Амино 12000 - 600 тбл - 39 лв.
Амино 9000 + БЦАА и Глутамин - 700 тбл - 56 лв.
Глутамин - 250 гр - 36 лв.
Креатин - 500 гр - 35 лв.
Течни аминокиселини + витамини- 1000 мл (55 000 мг)- 45 лв
Л-карнитин - 120 капс. - 27 лв
Течен Л-карнитин + вит С, В1, В6 - 1000 мл (67 000 мг )- 46 лв.
5 компонентен протеин - 2230 гр - 83-85 лв
Суроватка - 0.5 кг - 22.50 лв
Гейнер - 1500 гр - 35
http://www.special-fitness.de/index.php?manufacturers_id=21
Вчера направихме такава тема в “общите теми за хранителни добавки”.
На кратко казано - оказва се че основният източник на белтък в протеините и аминокиселините им е от пшеница.За БЦАА-то - аз лично мисля да го пробвам по някое време.
Мнението беше редактирано от Jay_C на 26.06.07 08:18.
26.06.07
08:45
Първо и аз да уточня че съм пристрастен към марката.
Това основния източник е пшеница звучи много гръмко и е много заблуждаващо тъй като хората остават с впечатление че 80% е пшеница, ако 5 вида белтък 30% са и пшеница ( и то Weizenproteinhydrolisat) май не елошо ;). Да не говорим че съдържа и суроватъчен хидроизолат и лакталбумин хидроизолат, това как Ви се струва.
В момента в БГ са налични повечето от продуктите им от така наречената “професионална серия”, коита се превръщат в Хит сред германските потребители. Може да погледнете германските портали за онлайн продажба марката се продава в над 90% от тези магазини. А за профи серията няма забележки от германските потребители. Но българина винаги търси куцузи и измами. Вече почва да ме хваща яд че не им сложихме високи цени, а решеихме да ги направим достъпни до всички
Айде полека с рекламите.
Никой не казва, че са лоши, но при условие, че основния източник е растителен протеин предпочитам да дам още 20лв и да си взема правилния протеин.
Напротив цените са доста приемливи за бг.пазара.Но всички знаем бг.манталитет,и че винаги сме скептично настроени към новите неща.Интересува ме специално суроватката защото гледам излиза изгодно,и глутамина има ли в по големи разфасофки от 250
Добре де,не е основния източник,но е повече от другите.Както каза emzo,щом е написан на първо място.Не виждам защо трябва да се ядосвате за това,че коментираме.И няма ли право българиниът да се съмнява,нима не е лъган и подвеждан постоянно.Както казах,аз лично ще пробвам от продуктите ви и за себе си ще преценя дали си струват.Ако се окаже,че да ще продължа да ги ползвам.Никой не е казал,че марката не струва,единственото което се коментира е това което пише на етикета.Между другото какво имаш предвид под професионална серия?
26.06.07
09:45
Наистина от няколко дена се появиха някой юзери , които взеха доста да шумят за новата немска фирма PNCE . Замириса доста на реклама .
А цените изобщо не са нещо особено .
Аз също предпочитам да дам още примерно 5 лв.от горе и да си взема нещо с доказано качество , а не да си взема продукт на някоя фирма неизвестна на никого до преди една седмица.
26.06.07
09:59
Както виждате, които сме обвързани с марката си казваме ;). Мисля че така е етично и сме го направили.
Ако влезнете в големите портали за продажба ще се установи че най-евтиния протеин е суроватката (не слагам в това число ултрафилтрирания изолат). Какво ли трябва да Ви говори това :).
Емзо кой е този правилен протеин според теб ? :). Мисля че тук не си се изразил много правилно.
Изпил съм доста и различни добавки, открито си признавам че най-добре съм се чувствал от Амино 2200 на ИСС.
Нека оставим опиталите сами да коментират качествата на ПНЦЕ. Марката ще е а нашия пазар и скоро ще може да да се дадът реални оценки върху качествата и.
26.06.07
10:17
А защо трябва да е от тези два източника? :)
26.06.07
10:20
Защото са най - качествени и чисти доколкото е възможно. Усещате ли как завъртаме в кръг :D
26.06.07
10:45
Не твърдя че сроватката лоша, но че уникална не съм съгласен.
За колко време се усвоява суроватката? Не ли по-добре белтъка да е от няколко източни с изместено във време усвояване?
Не случайно новите тендении са точно към това.
Както и да е, темата наистина се измести.
Това което ми прави впечатление е, че някой казва нещо в случая емзо (има много пшеница) и вече започват коментари от други потребители вече от първо лице (те ги разбират тези неща )- това е еди какво си :).
Времето ще покаже дали продуктите ще се наложат.
Няа да спомена известните спортисти които вече ползват продуктите, сами си преценете дали са добри ли не
Не изглежда зле протеина,но и цената не е кой знае колко евтина...Ultimate Supreme Whey 5 lbs е 85 лева в магазините,а е може би по-добър или поне на нивото на този...
Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 26.06.07 10:52.
Точно така-времето ще си покаже.Аз не съм от хората дето ще чакат само на чуждото мнение и преценки - лично ще опитам и ще преценя.Нека който опита нещо ново да споделя впечатленията си.Все пак рекламата(или антирекламата) която може да се направи от доволни (или недоволни) клиенти е по-силна от всяка друга.
казано от Jay_C на 26.06.07, 11:14:
Точно така-времето ще си покаже.Аз не съм от хората дето ще чакат само на чуждото мнение и преценки - лично ще опитам и ще преценя.Нека който опита нещо ново да споделя впечатленията си.Все пак рекламата(или антирекламата) която може да се направи от доволни (или недоволни) клиенти е по-силна от всяка друга.
Проблемът е,че на повечето хора не ни се дават пари за преценка,а искаме нещо сигурно...
Така е!Честно казано избягвам да се изказвам негативно за нещо което не съм пробвал.От някои неща,за които съм сигурен ,че не струват не бих взел.Други може би си струват.Ще видим.
Мнението беше редактирано от Jay_C на 26.06.07 12:15.
Чакай малко ....
А кой каза, че искам протеин с ” изместено във времето усвояване”?
Аз протеин пия в 2 случая:
след кардио и след тренировка - т.е. трябва ми бързоусвояващ се протеин.
Другото с храната.
А кой се е хванал за моите думи си е негов проблем, аз си казвам моето ЛИЧНО МНЕНИЕ.
Да факта, че протеина е с основен източник .... (няма да ползвам онази дума) ..... растителен протеин го прави изключително НЕподходящ за МЕН !
И в случая бих дал още 20лв и да взема концентрат.Друг е въпроса, че не си купувам от БГ протеин.
И хора не се подлъгвайте.Най-качествен и с голяма биологична стойсност си остава изолата.
Като заключение:
Не казвам, че марката е лоша, цените са добри спор няма.Днес с приятел си взехме техни аминокиселини !
26.06.07
13:04
казано от bonnano на 26.06.07, 10:17:
Вносители сте на суплементи а задвате подобен въпрос . 8-/ Вземете се ограмотете малко на тема хранителни добавки , защото ставате смешни, задавайки подобни въпроси. :coolsmirk:
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 26.06.07 13:04.
26.06.07
13:19
Мисля че много добре схвана идеята на въпроса. Не е нужно да се правиш на интересен.
Както споменах времето ще покаже дали е продуктите ни са качествени.
Аз да си кажа личното мнение по темата, най - качествените протеини се правят от суроватка, яйца, мляко или соя
(напоследък правят качествен соев протеин) и моето и не само моетомнение е че най - добър вариант се получава при смес от тях, но не мисля че съм чувал досега за качествен протеин базиран на пшеничен протеин, тъй като пшеницата има много протеин но той не включва всички незаменими аминокиселини докато продуктите които изброих по горе ги включват съответно пшеничния протеин не е подходящ.
Другото което искам да кажа е че винаги при подобни теми се намесват лица които са лично заинтересовани с реализацията на продукта и дискусията се превръща в спор с тях вместо потребителите да споделят свойте мнения, затова аз приканвам модераторите да изтриват подобни постове от пряко заинтересовани лица а останалите потребители да не им обръщат внимание и да си казват личното мнение без да влизат в спор с тях, за да може да стигнем най - близо до истината за даден продукт и да не си даваме парите подлъгани от такива реклами.
Отворих тази тема за да разбера дали някои вече е използвал продуктите на тази фирма,и някакви отзиви,но явно никой не го е правил.Започна се люд спор относно протеина,и се развиха теорий на вероятностите,което се отклони доста от темата.Сигурен съм че след време ще има и нова тема за тази фирма където вече се надявам да има мнения от хора които са опитвали продуктите и отзивите.Затова и аз предлагам на модераторите да я заключат. ;-)
26.06.07
16:08
При положение, че и аз и bonnano сме заявили пристрастието си към фирмата никой няма право да ни обвинява в некоректност и реклама. Никой от нас не е отворил и темите. Да не говорим че мога да изброя поне 7 човека в този форум, които са обвързани с дадени марки и вносители, но никой от тях не го е заявил - май за вас това е по-добрия вариант.
Както е казано до тук - марка ще бъде на БГ пазара и сама ще се докаже като качествена. Честно казано все мие тая дали ще трият темите за PNCE или не. Когато човек предлага нещо качествено, няма от какво да се притеснява.
Трийте темата
Аз отворих темата,и мога да те уверя че не съм пристрастен към никоя фирма,просто исках да узная нещо повече за продуктите, но нито един които писа тук не ми даде точен отговор и много изместихте съществото на темата,Петко Маринов и bonnano,след като се запознати повече можеше поне вие да ми дадете някъв отговор за това писах да заключват темата щото мисля че е безмислено да се водят спорове за нещо което не е ползвано от никои тука само предположения и теории на вероятностите,смятам да пробвам някои продукти и тогава ще си кажа мнението в отделна тема,тази за мен вече е безсмислена.
26.06.07
17:37
Ако кажа че са супер, веднага ще ме нападнат за реклама. Ти си пловдивчанин ела в склада разгледай ги наспокойствие, какво съдържат в какви проценти и т.н. Пък ако не ти харесат не си купувай
Значи взех си от суроватката на тази фирма и изпих 1кило.Първо се разбива отвратително трудно винаги остват бучици,дори и като го меша в блендер с мляко.Второ вкуса почти никакъв,бях си взел шоколад но и така и не успях да му усетя вкуса.С една дума си беше пълно прецакване,моето лично мнение е чи никога не бих си взел отнова от него.За тези пари има и доста по добър избор.
Не искам да взимам отношение към тази марка, така или иначе надали ще си купя от нея нещо в следващите няколко години, но искам да отговоря на Бонано по въпроса защо растителния (пшеничен или какъвто е там, все тая) протеин не е за предпочитане пред суроватката, с един цитат:
Няма прецедент в природата млад бозайник да се храни с протеин на основата на растение. През 1970 година е открито, че в соевите протеини липсват някои аминокиселини. Например метионин, карнитин и таурин трябва да се прибавят от други източници. Не само, че в соевия протеин липсват аминокиселини, защото растителните протеини по принцип не доставят същия растеж като животинските протеини, но се налага да се добавят много други съставки за да може соевото мляко да си навакса за своето по-ниско качество. Според аминокиселинния профил, поне в All-Soy, няма нито карнитин, нито таурин.
Само не ми казвай, че този е допълнително обогатен, да не ти предложа да си направиш соеви кюфтета, допълнително намазани и обогатени със свинска мас, вместо кюфтета от кайма от свинско и телешко :)
Мнението беше редактирано от nullhole на 11.07.07 15:37.