имат ли значение килограмите

26.06.07
14:04

Здравейте, не можах да открия място за тази тема в
останалите раздели затова я боднах тук.
Искам да разбера какво мислите по следния въпрос
Според вас има ли значение колко килограма тежи
човек при изпълнението на кофички , набирания и
лицеви опори. Моето мнение е че при трениращите това
съотношение кила/повторения няма никакво значение.
При обездвижените шкембари съм съгласен че има
значение. Арнолд е бил над 100 кг пък е правил по 50
набирания.

26.06.07
14:14

Естествено, че има значение!
А Арнолд никога не с е набирал 50 пъти в серия.

Има. Все пак тялото ти пак се явява свободна тежест.

26.06.07
15:52

Добре тогава защо има 100 килограмови
които правят 20 набирания и има 60 килограмови
които правят със зор 3.

26.06.07
16:11

Защото зависи колко са им развити мускулите :) ;) .Аз като започнах да тренирам не можех да направя нито едно набиране-сега правя 5-6 и съм отслабнал 4 килограма :P

26.06.07
17:14

Според мен зависи съотношението телесна маса и мускулна маса. ;-)

26.06.07
17:58

Защото зависи колко са им развити мускулите
Асд точно това имам пред вид и затова твърдя
че килата нямат значение

26.06.07
18:12

По отношение на упражнението имат занчение според мен,защото колкото по-тежък си толкова по-голяма маса вдигаш и съответно повече натоварваш мускулите,а вече за бройки набиране незнам :) .Поне аз така разсаждавам :P

26.06.07
18:54

казано от bigbuldog на 26.06.07, 14:04:

Здравейте, не можах да открия място за тази тема в
останалите раздели затова я боднах тук.
Искам да разбера какво мислите по следния въпрос
Според вас има ли значение колко килограма тежи
човек при изпълнението на кофички , набирания и
лицеви опори. Моето мнение е че при трениращите това
съотношение кила/повторения няма никакво значение.
При обездвижените шкембари съм съгласен че има
значение. Арнолд е бил над 100 кг пък е правил по 50
набирания.

Значи..имам малко по-особено мнение тук.Реална съпоставка-аз съм около110 кила...не правя набирания въобще...мразя ги...ако ме видиш повече от 90 няма да ми дадеш...имам един приятел около 90 кила...ако го видиш може да решиш че веднага трябва да влезе в дебелариум...Когато имаш повече мускул от колкото мазнини..е така..а това колко набирания правиш е въпрос на метод на тренировка

Разбира се,че има. Но не само в килограмите ами и много други фактори. Примерно ако трениращия задължително включва даденото упражнение в програмата си, тялото му ще привикне към него и ще увеличи повторенията.Преди време не можех да направя 1 кофичка със собственото си тегло,сега с дъмбел от 20кг правя 12 повторения (а без дъмбел макс брой около 45-50) ( тежа 80кг). А и от изпълнение до изпълнение има много голяма разлика.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1