Зоб

Темата е заключена.

26.06.07
16:15

Може ли зобенето да причини силно окосмяване, акне, увеличаване на зърната и обилно изпотяване?

Не става въпрос за мене ами просто имам подозрения за един познат.

Темата беше редактирана от Dan4o1000 на 26.06.07 21:03.

Да, може!
Тироксинът може да предизвика обилно изпотяване и промяна в обмяната на веществата, също и безпокойство, безсъние и повишена телесна температура.
Анаболните(тестостерон), андрогенни стероиди могат да доведат до смущения на бъбреците и черния дроб. Лошото е, че бъбреците напомнят за себе си чак когато е вече твърде късно.
Също могат да предизвикат
-Гинекомастия: подуване на тъканта на млечните жлези.
-Акне: така нареченото стероидно акне(по гърба, рамената и гърдите)
-Психични промени: повишаване на агресивността( неслучайно са били давани на войниците през II световна война)
Също и увеличаване на простатата, повишена опасност от травми на мускулите и ставите, възпаляване на съединителната тъкан. При деца и юноши може да се наруши растежът.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен с предоставената от мен информация. Като цяло м0га да кажа, че страничните ефекти от стероидите са повече от целенасочените, тъйче всеки да си решава за себе си. ;)

26.06.07
18:48

казано от Светослав Спасов на 26.06.07, 16:53:

Да, може!
Тироксинът може да предизвика обилно изпотяване и промяна в обмяната на веществата, също и безпокойство, безсъние и повишена телесна температура.
Анаболните(тестостерон), андрогенни стероиди могат да доведат до смущения на бъбреците и черния дроб. Лошото е, че бъбреците напомнят за себе си чак когато е вече твърде късно.
Също могат да предизвикат
-Гинекомастия: подуване на тъканта на млечните жлези.
-Акне: така нареченото стероидно акне(по гърба, рамената и гърдите)
-Психични промени: повишаване на агресивността( неслучайно са били давани на войниците през II световна война)
Също и увеличаване на простатата, повишена опасност от травми на мускулите и ставите, възпаляване на съединителната тъкан. При деца и юноши може да се наруши растежът.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен с предоставената от мен информация. Като цяло м0га да кажа, че страничните ефекти от стероидите са повече от целенасочените, тъйче всеки да си решава за себе си. ;)

Мисля че отговора беше достатъчно изчерпателен,за да те накара да не си мислиш за подобни въпроси

26.06.07
20:20

Моля за въпроси свързани с забранени вещества ползвайте www.gohard.org

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1