18.01.07
13:04
От скоро в България се провеждат такива курсове, цената на основния е 590 долара и се получава международн диплома за фитнес инструктор. Аз смятам да ги изкарам така че някой ако има повече информация моля да сподели.
26.06.07
17:50
Тъй като ти почти го мина,смятам че сам можеш да ни споделиш повече информация ,и да -да те питам -на колко години си ? Има ли ограничение и как смяташ да оползотвориш 590те долара
30.06.07
16:10
Имам такъв сертификат от 2005-а, той дори вече е с изтекла валидност. Сертификатът трябва да се подновява на всеки две години. Тъй като моят не е подновен на време, за подновяването му ще трябва да заплатя и глоба, която зависи от това колко време след изтичането му е подновен. Лошото е че този сертификат изтича а за да се поднови трябва да се взимат допълнителни курсове, които струват пари. Трябва да вземеш курсове които да ти съберат 20 кредита, като в зависимост от трудността им, те варират между 1 и 5 кредита на курс. Има и възможност да вземеш направо всичките кредити като вземеш допълнителен сертификат- примерно за специалист по суплементите, като цената на курса ще ти е приблизително същата. Иначе за самия курс ти изпращат един доста дебел учебник, в който се съдържа доста информация, ще получиш знания, макар и не напълно изчерпателни. Изпитът се състой от тест с въпроси, на англииски му викат мултипъл чойс, имаш после да напишеш и 6 есета, като имаш и доста голям избор на теми. Можеш да вземеш теста много лесно, защото правиш всичко вкъщи и после им го изпращаш по пощата, тоест можеш буквално да намираш отговорите в учебника, но с есетата трябва и сам да се потрудиш, тоест пишеш на базата на това което знаеш. Също така трябва да имаш и изкаран курс за оказване на първа помощ- в България такива курсове мисля че се наричат Български Червен Кръст, а в америка им викат СПР, тоест кардио полумонари рекютатейшън. След като им изпратиш копие от този курс, плюс отговорите от теста ти и есетата, те ти изпращат сертификат в случай че си покрил необходимите резултати. Изпращат ти и списък от курсове за подновяване на сертификата, което ще ти е нужно след 2 години. Най-добре е до тези 2 години да си събрал необходимите курсове, за да не ти се налага да плащаш глоби. Трябва да си подновиш и БЧК-то, което обаче при подновяване можеш да направиш и по интернет- има он-лайн сертификати на английски. Аз лично изкарах сертификата в америка и щях да започна работа, но се прибрах в България за дълго, след което загубих формата си, спрях да тренирам и достигнах до незавидните 13о килограма. Иначе ако искаш да станеш фитнес инструктор в америка, този сертификат ти е достатъчен. За България не знам как стоят нещата, тъй като не знам какви са административните норми, дали се търсят инструктори, и въобще каква е възможността да се правят пари от това.
30.06.07
18:26
Ако те интересува още нещо намери ме в Скайп под юзърнейм Borislav_tonev