12.12.04
19:52
Писмо от билдер към културистичен вестник :
Здравейте, пиша ви това писмо с една гореща молба, това е един апел за помощ. Не, помощта, която моля, не е за мен, тя е за хилядите неориентирани войни от желязната армия. Ще изложа накратко пред вас фактите.
Аз съм на 23 години, а с културизъм се занимавам от 18-годишен. В началото и аз бях като всички, просто исках да изградя малко маса върху мършавото си тяло и да победя комплексите си. Започнах тренировки и както може да се очаква от един начинаещ, не разполагах с никаква информация и претренирах, дори претренирах жестоко. В продължение на две години, резултатите бяха направо отчайващи. Даже нещо повече. Тренирах само за гърди и бицепс, тъй като бяха най-ефектни, и то всеки ден в продължение на много месеци. Отчаян след края на втората година, аз твърдо реших да сложа край на всичко, но тогава се намеси съдбата и промени из основи целия ми живот.
Това се случи в началото на 1992-ра година през един февруарски ден. Бях в залата и се мъчех да правя серии за бедра с щанга от 45кг. Да, не се учудвайте, щангата наистина беше 45кг. По това време бедрата ми бяха в плачевно състояние. Точно тогава при мен дойде един познат, който също тренираше, но беше направо зашеметяващ. Накратко, завързахме разговор и той ме заговори за културизма. Когато му казах, че тренирам от две години, той направо си глътна езика.
“Ти тренираш вече близо две години и за това време си постигнал толкова малко?” – това бяха думите му. Бях направо разстроен. Тръгнах си към къщи, а той ме последва. Извини ми се за изречените думи и ми каза, че има начин да стана и аз като него. Честно казано, не можех да повярвам: аз, слабакът, да имам някаква надежда да стана като него. Веднага се съгласих. Уредихме си среща и той ми обеща да ми даде “нещо вълшебно”, както каза. Когато по-късно се видяхме, той ми даде една малка кутийка и ми каза отначало да вземам по две таблетки, после да увелича на 4 и след като спра да качвам килограми, да продължа да увеличавам по мое усмотрение. Даде ми кратка информация какво да ям, как да тренирам и каза да му са обадя след месец-два. Взех ценния дар и се запътих към къщи да го пробвам. Отворих кутийката и видях името, написано на малкото шишинце – bionabol.
Умишлено ще пропусна събитията, станали след това. Само ще отбележа, че след края на втория месец започнах да не вярвам на очите си. Промяната настъпила с мен, бе невероятна. От 51кг бях станал 60. Естествено, увеличих и дозата – 6 хапчета на ден. О ден на ден ставах все по-силен. Нямах търпение да отида в залата. След края на шестия месец вече можех да се показвам и по къс ръкав.
Постиженията ми растяха непрекъснато, сякаш нямаше край това благословено състояние: започнах да доминирам над съучениците си. След една среща с този, който ми предложи бионабола, аз изказах възхищението си пред него, а той ми каза, че има нещо още по-добро за мен. Каквото и да бе то, бях решил, че ще го купя. Това, което ми предложи, бяха две ампули Retabolil.
Научи ме как да си бия инжекции и след като използвах и двете, можете да се досетите какъв е бил ефектът, тъй като аз започнах най-редовно да купувамот неговия асортимент. По-късно преминах и на друго – Metandostranalon. Това беше вносно, но с връзките, които бях завъдил, не бе проблем да се снабдявам с това, от което имах нужда. По това време през 1994-та година тежах вече 89кг. Повдигах от лег 140 кг, кляках със 160кг. Два месеца след това, повдигах от лег 160 кг, кляках със 190кг, тежах вече 98 кг.
Всичко това благодарение на последния, доста по-силен от другите стероид. Ръката ми беше 47 см, гръдния кош 127 см, при ръст 179 см. По това време не бях в най-добро здраве, но важното бе, че аз бях силен. Често, когато се набирах, от носа ми потичаше ктъв, но не бе болка за умиране. По-скоро бих изтърпял всичко, отколкото да се откажа от спорта. Положенито се влоши, когато отидох в една поликлиника на преглед. Имах болки в дясната част на гръдния кош. Насрочиха ми преглед с ехограф и изследване на кръв и урина. Като отидох след няколко дни да сис взема резултатите, осъзнах сериозността на положението. Лекарят ме покани в кабинета и най-подробно се опита да ми обясни ситуацията. След изследванията, той каза, че се опасява, че имам чернодробна киста. Бях направо изумен.Оказа се, че се намирам в изключително сериозно положение и се налага моментално спиране на стероидите, иначе може и да завърши всичко фатално. Колкото и да ми беше тежко, аз реших. Ще спра приема на анаболни стероиди. Анаболните стероиди успях да спра, но намерих техен много по-добър заместител. Това, което открих, беше нещо нелегално. Става дума за нещо по-страшно от стероидите: разтежните хормони.
Аз бях решил – никога няма да бъда отново слеб. Много внимателно обмислих, какво ме чака, с две думи, никакво бъдеще. Как се чувствах от това?
За две седмици след инжектирането на първата доза аз се чувствах жестоко. Силата и масата ми нарастнаха главоломно. Това беше през Март 1995-та. , през Май аз вече бях във върховна форма. Тежах 107 кг, повдигах от лег 210 кг, кляках със 230 кг, сгъвах за бицепс със 102,5 кг.
Въпросът за разтежният хормон не е дискутиран широко за разлика от стероидите. От една страна е неговата цена, и от друга, неговият дефицит на пазара ни. Страхувам се от това, което си причинявам, но няма начин да спра. Прекалено е късно. Бих искал да ми кажете нещо повече за страничните ефекти от соматотропния хормон. Истина ли е за чудовищната дегенерация и смъртта след това. Моля ви от сърце, обяснете ми, за да знам откъде да очаквам удар.
И нека да се говори повече за вредата от злоупотребата с тези забранени медикаменти. И вие от висотата на вашия светоглед, дайте вашия принос в борбата с тези пороци на бъдния век!
Чустваийте се свободно да коментирате.
Сами виждат за какво става въпрос и какво коства състезателният и културизам на високо ниво. Това писмо явно е старо незнам ,но като гледам годините е старо. Явно човека въпреки ,че е влюбен в културизма и ,че полага големи усилия той се трови с тези боклуци от чисти комплекси. Аз изкам да даваме като примери натурални билдери постигнали доста и скоро очаквайте коментар от едно състезание да видите какво правят натуралнтие билдери и то на стари години. За да не попадате в стиоацията в ,която е попаднало момчето информирайте се четете правете всичко с мозак и мярка и разберете ,че за 1 година или 2 неможе да се достигне до върхови постижения.
по-здрави
Обратното на регенерация :) виж в речника за точното му значение ,но като цяло озанчава онищожение ,разграждане обратното на възвръщане и строеж и тн
по-здрави
Не знам от къде го изрови това, но съм го чел преди сигурно 6 - 7 години, мисля че беше във вестник “Културизъм” или Мускули (имаше тогава такива вестници :) )
12.12.04
22:06
Да не говорим, че в едно бг списание специално бе разглеждан въпросния препарат имаше 4 страници за него в два последователни броя само дето явно който пише писмото ги няма и сега иска да напишат отново статията.
Ами освен да му пожелая успех друго немога да кажа по темата.
13.12.04
01:37
Аз бих се надявал този човек да е още сред нас. Немога да повярвам на очите си като вида такъв тип хора. Това за мен е психическо заболяване. Този елемент е покачил 2,5 пъти теглото си ! По естествен път това е изключено да стане колко и време да тренира. Което далеч незначи според мен, че трябва да се самоубива по този начин. Ако някой знае продължението на тази история, моля да пише. Освен това искам да добавя, че това което му се е случило в тази рязка промяна е може би минималното, с други думи е имал късмет.
дано наистина е жив.
ето нещо, което да напомня ма по-младите потребители на форума какво още рискуват ако приемат стероиди и да не се дразнят на хората, които ги разубеждават:
Anabolic steroids may also cause stunted growth in teens. When there’s an excess of hormones, the brain is fooled into thinking that the body has already gone through puberty, so it signals the bones to stop growing. That means teens may never reach their full height.
13.12.04
12:38
[quote author=“Leo”]
Anabolic steroids may also cause stunted growth in teens. When there’s an excess of hormones, the brain is fooled into thinking that the body has already gone through puberty, so it signals the bones to stop growing. That means teens may never reach their full height.
“Анаболните стероиди могат също така да причинят забавен растеж в пубертета. При излишък на хормони, мозъкът е “измамен”, че тялото вече е преминало през пубертета и сигнализира на костите да спрат растежа”.
Тук, уважаеми тийнейджъри, трябва да се замислите не само за стероиди, но и за т.нар. хранителни добавки или билки, които увеличават хормоните “по естествен път”.
13.12.04
14:15
Някъде из старите версии на сайта бях писал, че аз както и повечето от вас съм стигнал до 80 и нещо килограма като съм започнал от малко над три.Да роден съм малко над три сега съм 80 смятайте колко пъти съм си увеличил теглото и то без грааам стероиди.Само благодарение на естественния ход на природата който би могъл да направи чудеса ако знаете как да го ползвате.Ето затова ме е много яд като вида момчета на по 15-16 години момчета който телата им не са естественно израсли нито на височина нито на кг да употребяват стерoиди.Момчета използвайте ествественните си хормони впрегнете ги за да работят много по оптимално.Не започвайте да тровите себе си с боклуци.
Благодаря за вниманието.
16.12.04
13:34
Внасям промени. Баластът от тази тема ще мине в друга, която повече да му подхожда. Тази освен стикната я и заключвам и нека остане така.
Мисля, че се разбрахме.
Омни изрази и моето мнение, освен в една точка. Вярно е, че не навлизам в подробен медицински спор, но се съмнявам дълбоко, че някой завършил медицина взима стероиди. Т.е. никой тук няма да изрази медицинска позиция.
Всъщност, ако се хвана, мога да изразя медицинска позиция, но за съжаление работя и имам и доста други ангажименти... За това предпочитам да не се ангажирам и с това.
Толкова засега. В другата тема също ще пиша.
Поздрави.