13.12.04
15:04
момчета как мислите цигарите в умерени количества пречат ли на разстежа на мусколите аз сьм не пушач ама да питам :P :P :P :P :D :D
Да пречат на аеробният капацитет братле и намаляват освояемоста доколкото знам. Иначе в релеф някои културисти пушат яко защото тъка намаляват апетита.
по-здрави
[quote author=“M0nst3R”]Мен ми разправат че алкохола вреди.Ама колко е вярно :?:
Разисквана е темата с алкохола! Вреди в големи количества ,но в малки количества и рядко приемане може и да бъде полезен.
по-здрави
Доколкото зная, цигарите пречат на усвояването и синтезирането на аминокиселините. В смисъл, че ги унищожават по някакъв начин. Четох нещо по въпроса скоро, ама сега..... Абе при всички случаи пречат. Ще се опитам да намеря статията.
Поздрави!
И нека не забравяме, че никотина си е канцерогенно вещество.
Доколкото съм чел, намалявал ниваа на Тестостерон в организма...
13.12.04
17:46
Хм, чел съм някъде, че никотин или негово производно вещество се синтезира в организма и на здрав човек в малки количества, а риемането на такъв отвън тушира този синтез(не знам до колко е вярно)... И оттам идва един от основните проблеми. Инак свръхсъдържанието му е ясно, че вреди...
Абе ще видите вий, пушачите, след нова година :) :roll:
Прав си Дзвер, то затова има и физическа зависимост от цигарите. Но собствено, никотинът не знам да е вреден, канцерогенен е катранът - той е причинителя на разните так ракове. А след нова година като и преди нова година :D , съмнявам се , че ще има някакъв ефект(дано да има де).
сештам се че даскала по биология казваше че 3-4цигари на ден са полезни за хранасмилатилната система и крьвоносните сьдове аз лично сьм се пробвал и като испуша 1-2цигари дори и да сьм ял пак огладнявам
13.12.04
18:59
Аз пък имах даскал, дето казваше, че по две ракии на ден е полезно за тонус, за сърцето и кръвното и профилактично срещу вируси...
И.. Горкият, май умря от цироза.
Е, ракийките ще да са му били не една и две де, но все пак си имаше оправдание, човекът :(
Цигарите пречат според мен аз пуша и това ме дразни много но ще се опитвам да ги махна.Алкохолът до 50 гр. на ден е и полезен сме чели всички но в големи количества.И аз както всички тийнеижъри сме пили по повече пил съм 1 литър водка и ставам и си отивам но е много вреден а от наша гледна точка предизвиква катаболизъм (топене на мускулна маса) за това алкохола в г.к. ДОЛУ
П.С. От 4 години повече от 25 гр. не съм опитвал и знаете ли колко е добре без него
[quote author=“nikle”]сештам се че даскала по биология казваше че 3-4цигари на ден са полезни за хранасмилатилната система и крьвоносните сьдове аз лично сьм се пробвал и като испуша 1-2цигари дори и да сьм ял пак огладнявам
При мен точно обратното - обиват апетита(за това и не пуша)!Обаче пак това нащо стана вманиячаване,то Маркус Рул и този световния шампион-латвиеца.Сигорно има и още!
13.12.04
21:51
Спрете цигарите-на първо място е здравето.
Успех :D
Цигарите и алксхола са неща,който служат на тинейджърите в определено време на живота си да се правят на мъже.След това няколко години да поддържат тази своя илюзия,а в по късен етап са само разход на пари.Липсата на кислород по време на тренировка намалява,качството на същата с около 20%ба.Това е мнението на човек,пушил двадесетина години.
а кафетата пречат ли по някакьв начин на мусколите и на масата защото пия по 2 на ден
Не, кафето на пречи, даже под негово влияние може да си вдигнеш интензитета на тренировката, понеже е стимулатор. Все пак, не прекалявай с количествата, две - три чаши кафе е нормално.
Някой известни факти за цигарите са следните:
- всяка цигара “унищожава” 60мг витамин C!
- редовното тютюнопушене намалява достъпа на кислород до кръвта с 40%, респективно издръжливостта и силата!
- рискът от рак на белите дробове се увеличава повече от 10 пъти!
- кръвоносните съдове се стесняват - увеличава се рискът от инфаркт на миокарда!
- цигарите намаляват средно с 70% парите за хранителни добавки и тренировки :wink:
Има и още много факти.. които показват колко несъвместимо е пушенето с здравословния начин на живот! 8)
За алкохола.. е писано толкова много.. че няма на къде.. само ще спомена, че алкохола носи много повече вреда не само на себе си, но и на околните... така, че умната :idea:
[quote author=“nikle”]а кафетата пречат ли по някакьв начин на мусколите и на масата защото пия по 2 на ден
Кафето даже е полезно защото спомага за горенето на мазнини по време на тренировка.Естествено по е ефективно когато сме на диета за топене на мазнини.Вземай по едно голямо кафе 30 минути преди тренировка.
09.03.12
22:57
Аз пуша от 3 до 10 цигари на ден и за 8 месеца активно занимаване с фитнес смятам, че имам напредък, но все пак обмислям да ги спирам :)