27.06.07
09:32
здравейте , искам да знам дали тази комбинация е възможна - да съм на нвд , да права 3пъри седмично кадрио под формата на велоергометър и след кардиото да права програмата за стягане на коремните мускули.Още ме интересува по каква система трябва да почна да горя калории - в смисъл по колко с каква скорост и какво натоварване да карам велоергометъра.Благодаря предварително.
27.06.07
10:42
Първо прави програмата за стягане на мускули ( коремни преси примерно ) , а след това кардиото . Горещо ти препоръчвам не само велоергометър , а и пътека , няма нищо по-добро за стягане на корема от тичането .
Тичането няма равно когато искащ да направиш коремни мускили.Даже не е лошо ако имаш възможност да тичаш по паркове или някаде на открито.Още по-ефектовнo ще е от пътеката.
Мнението беше редактирано от Ест на 27.06.07 12:35.
29.06.07
17:18
добре де, а каква дистанция би била добра за съчетание с упражнения за коремните мускули и колко пъти седмично ? :)
МИ не гледай много дистанцията.Гледай да тичаш продължително време около 30мин.Ако не можеш да издържиш го прави на серии.Например 2 по 15 мин.Това са горе долу общо 6 км даже и отгоре ако тичаш с нормално темпо.
Мнението беше редактирано от Ест на 29.06.07 18:28.
29.06.07
18:38
мерси Ест . аз понеже сам футболистче и не са ми проблем да ги бягам. Имам велоаргометър в нас, та ако можеш да ми кажеш колко време, кои дни да вартя ще съм ти мн благодарен :)
Пише се велоЕргометър (ерг - единица за работа). Иначе 30 мин наистина са около 6 километра и при мен имат много бърз ефект.Сега е лято, бягай на стадион или други открити места, много по-приятно е.
30.06.07
10:52
а какво бихте казали за този цитат: “Предлагаме ви да започнете своята програма с 5-6 минути леко и постоянно натоварване с цел загрявка. При добро желание, след него можете да направите малко коремни преси и стречинг-упражнения – ефектът с тях би бил доста по-добър (за около 15 мин). Завършвайте тренировката си с интензивно кардио за 10-15 минути, като постепенно увеличавате времетраенето – с 5 минути на 2 седмици например (когато стигнете до 30 минути без затруднение е време да преминете към програмата за напреднали или да смените тренировката вкъщи с такава във фитнес-залата).
Добре е да правите подобна тренировка два пъти седмично, сутрин преди ядене или привечер (най-доброто време за тренировка е индивидуална черта – някои хора са по-способни сутрин, а други – вечер).” правилно ли е ?